Görüş Bildir
Haberler
Cildinizi Kolay Yoldan :Güzelleştirmenin 5 Yolu

Cildinizi Kolay Yoldan :Güzelleştirmenin 5 Yolu

Kozmy
09.04.2014 - 18:45 Son Güncelleme: 09.04.2014 - 19:13

Cildinizi kolay yoldan güzelleştirmenin 5 yolu

Cildinizi güzelleştirecek basit ama etkili çözümler arıyorsanız, sizin için bir hazırladığımız   cilt bakım tüyolarına kulak verin. Günlük hayatınızda kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu yöntemler ile canlı, parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.

Yüz jimnastiği

Yüzünüzü yıkadıktan sonra 2 dakika boyunca yüz jimnastiği yapın. Gülün, kızın, ağzınızı açın ve kaşlarınızı kaldırıp indirin. Bu jimnastiği düzenli yaptığınızda yüzünüzdeki kan akışı hızlanacak ve cildinizdeki sorunlar kısa sürede iyileşme gösterecek. Böylece cildinizde daha sağlıklı ve güzel bir görünüm elde edeceksiniz.

Düzenli Uyku

Cildinize en iyi gelen şeylerden biri düzenli uykudur. Uyku sırasında cildiniz yenilenir ve enerji kazanır. Günde en az 7 saat uyumaya özen gösterin. Özellikle  00:00 ve 04:00 saatleri arasında uykuda olarak hücre yenilenmesini iki katına çıkarabilir ve  ertesi gün daha canlı, sağlıklı bir ciltle uyanabilirsiniz.

Uyku esnasında yatış pozisyonunuz da önemlidir. Yüz üstü pozisyonda uyuduğunuzda cildiniz yastığa temas edeceği için baskı oluşacak ve dolaşım bundan etkilenerek ciltteki çizgilerin yoğunlaşmasına sebep olacak. Bu yüzden yatarken yüzünüzün tamamen yastığa gömülmediği pozisyonları tercih etmeye çalışın.

Yastık ve saçlar

Gece yatarken yüzünüze dolanan saçlarınız cildinizdeki gözeneklerin tıkanmasına neden olarak yüzünüzün nefes almasını engelliyor. Bu nedenle saçınızı toplayarak veya örerek uyumanız daha doğru bir tercih olacaktır. Böylelikle hem derli toplu bir saç ile uyanacak, hem de ışıl ışıl bir cilde kavuşacaksınız.

Bunun yanı sıra tek yastık yerine iki yastıkla uyuyarak cildinizin güzelleşmesine katkı sağlayabilirsiniz. Böylece cilt asitlerinin ve sıvıların gözeneklerinizi tıkamasını önleyerek sivilce ve siyah nokta probleminden kurtulabilirsiniz.

Temizleme

Cilt bakımında en önemli adım cilt temizliğidir. Cildinizi iyi temizlemediğiniz takdirde siyah nokta, ölü deri, sivilce ve lekelenme gibi sorunlar ortaya çıkar. Bu nedenle sakın makyajınızı temizlemeden yatmayın. Cildinizi daima temiz tutmaya özen gösterin. Cildinize sabah ve akşam olmak üzere uygun bir temizleyici uygulayarak cildinizin kirden ve yağdan arınmasını sağlayın.

Diğer etkenler

Sigara, alkol, uykusuzluk, stres, hava koşulları cildinizi olumsuz yönde etkileyen faktörlerdendir. Bunun yanı sıra cildinizi güneşten korumanız gerekir. Cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak için düzenli olarak güneş koruyucu kullanın. Böylece lekelerinizden kurtulup cildinizin erken yaşlanmasını önleyebilirsiniz. Dilerseniz günlük bakımınızda güneş koruyucu etkili nemlendiricileri de tercih edebilirsiniz.

Bol bol gülümsemenin cildiniz için faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Hayata pozitif baktığınız, mutlu olduğunuz her an cildiniz daha da yenilenir.Sigara ve alkol ise cildinizin çabuk yaşlanması, hava almaması ve sivilce-siyah nokta gibi sorunlara yol açar. Sigara ve alkolü bırakarak cildinize ne büyük bir iyilik yapacağınızı tahmin bile edemezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın