Görüş Bildir
Haberler
Çiftçilerin Başı 'Katil Arılarla' Dertte: Biyolojik Mücadele Başlatıldı

Çiftçilerin Başı 'Katil Arılarla' Dertte: Biyolojik Mücadele Başlatıldı

Zonguldak’ta yaşayanların başı ‘katil arılarla’ dertte. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, ‘katil arı’ olarak bilinen gal arısına karşı biyolojik mücadele başlattıklarını duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Çalışma başlattık'

'Çalışma başlattık'

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Kestane ormanlarında kestane meyvesi oluşumunu engelleyerek hem bal üretiminin hem de meyve üretiminin azalmasına sebep olan 'katil arıları' tespit etti. Bunun üzerine Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ‘katil arı’ olarak bilinen gal arısına karşı biyolojik mücadele başlattı. 

Alaplı’da ilçesi Alioğlu Köyü ile Ereğli ilçesi Hasankahyalar köyü ve Kocaman köyüne salımını yapılan 2 bin 753 adet avcı (parazitoid) böcek doğaya bırakıldı.

'Gal arısı, 1940 yılında Çin'de görülüyor. 2002 yılına Avrupa'ya yayılıyor'

'Gal arısı, 1940 yılında Çin'de görülüyor. 2002 yılına Avrupa'ya yayılıyor'

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, biyolojik çalışma başlattıklarını dile getirerek, 'Gal arısı, yumurtalarını kestane ağaçlarının tomurcuklarına koyuyor. Dolayısıyla burada çiçek, yaprak ve meyve oluşumuna engelleyecek şekilde etkide bulunuyor. Buna karşı torymus sinensisler ürettik. Gal arısı, 1940 yılında Çin'de görülüyor. 2002 yılına Avrupa'ya yayılıyor. Bölgemizde tespit eder etmez akademisyen hocalarımızla birlikte çalışma başlattık. Biyolojik çalışma kapsamında Gökçebey'deki laboratuvarımızda 100 adet dişi 50 adet erkek olacak şekilde özel koloniler oluşturup onları doğaya sayıyoruz.  Kestane balı, kaliteli bir bal. Bunun da kalite verimini artırmak adına çalışma başlattık' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

vay benim koçlarıma iman gücüyle yenerler herkes duaya çıksın

Otto Skorzeny

Zonguldak hangi partiydi ? akepe ise haber niteliği taşımıyor

Hoess

%5 koymuş Tayyip baba

Nurlan Elizade

Sorumlusu Erdoğandır. Bal gibi adam. o olmasaydı arılar da gelmezdi.