Görüş Bildir
Haberler
Çift Çizgiyi Görmeden Önce: Vücudunuzun İşaret Ettiği 9 Hamilelik Belirtisi

etiket Çift Çizgiyi Görmeden Önce: Vücudunuzun İşaret Ettiği 9 Hamilelik Belirtisi

Radlands
07.10.2022 - 23:02

Hamile olduğunuzdan mı şüpheleniyorsunuz? Bunun net cevabı elbette ki hamilelik testinde. Ancak vücudunuzun gösterdiği belirtilerle daha regliniz gecikmeden önce bile hamile olduğunuzdan şüphelenebilirsiniz. Hamilelik belirtilerini bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hassas ve şişmiş göğüsler

Hamileliğin erken döneminde hormonal değişiklikler göğüslerinizi hassas ve ağrılı hale getirebilir. Vücudunuz hormonal değişikliklere uyum sağladığından, rahatsızlık da birkaç hafta sonra azalacaktır.

2. Mide bulantısı ve kusma

2. Mide bulantısı ve kusma

Günün veya gecenin herhangi bir saatinde ortaya çıkabilen mide bulantısı belki de hamileliğin en tat kaçırıcı belirtilerindendir. Genellikle hamile kaldıktan bir ila iki ay sonra başlamasına rağmen bazı kadınlar mide bulantısını daha erken hissedebilirler. Hamilelik sırasında mide bulantısının nedeni net olmamakla birlikte, hamilelik hormonlarının rol oynadığı tahmin edilmektedir.

3. Yorgunluk

Yorgunluk da hamileliğin erken belirtileri arasında üst sıralarda yer alır. Hamileliğin ilk üç ayında uykulu olma haline neyin neden olduğunu kimse kesin olarak bilmiyor. Ancak, hamileliğin erken döneminde progesteron hormonu seviyelerindeki hızlı artışın, yorgunluğa katkısı tahmin edilmekte...

4. Artan idrara çıkma

4. Artan idrara çıkma

Kendinizi normalden daha sık idrar yaparken buluyorsanız bu da bir erken hamilelik belirtisidir. Hamilelik sırasında vücudunuzdaki kan miktarı artar ve böbreklerinizin mesanenizde kalan fazla sıvıyı işlemesine neden olur.

5. Kaçırılan regl periyodu

Beklenen regl döngüsünün başlaması gereken süre üzerinden bir hafta veya daha uzun süre geçtiyse, hamilelik ihtimali gündeme gelebilir. Ancak regl düzensizliği olan kadınlar için bu belirti yanıltıcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gıda İsteksizlikleri

Hamileyken belirli kokulara karşı daha hassas hale gelebilir ve tat alma duyunuz değişebilir. En sevdiğiniz yemeği görünce dahi kaçacak delik arayabilirsiniz... Gebeliğin diğer semptomlarının çoğu gibi, bu yiyecek tercihleri ​​de hormonal değişikliklere bağlanmaktadır.

7. Burun Tıkanıklığı

7. Burun Tıkanıklığı

Artan hormon seviyeleri ve kan üretimi, burnunuzdaki mukoza zarının şişmesine, kurumasına ve kolayca kanamasına neden olabilir. Bu da burun tıkanıklığına veya burun akıntısına neden olabilir.

8. Hafif lekelenme

Hafif lekelenme, hamileliğin ilk belirtilerinden biri olabilir. Yerleşme kanaması olarak bilinen bu kanama, döllenmiş yumurtanın rahmin iç tabakasına tutunmasıyla olur - hamile kaldıktan yaklaşık 10 ila 14 gün sonra -. Yerleşme kanaması, adet döneminin olmasını beklediğiniz zaman civarında gerçekleşir. Ancak, tüm kadınlar hamilelik döneminde bu deneyimi yaşamazlar.

9. Kramp

Rahimin büyümesi sebebi ile bazı kadınlar hamileliğin başlarında hafif rahim krampları yaşarlar. Eğer anormal kramplar yaşıyorsanız bu bir erken hamilelik belirtisi olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
11
9
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
booba

ne demek abim, bi kez abi demişiiz ötesi mi var ✊🏻

booba

stoner yok ya, istediğim yere savuruyorum yorumları 😅😅😅😅😅😅😅😅