Görüş Bildir
Haberler
Chucky de Tatlıydı! Sevimli Görünseler de Korku Türünün Baş Belası Oyuncak Bebekleri Konu Alan Korku Filmleri

Chucky de Tatlıydı! Sevimli Görünseler de Korku Türünün Baş Belası Oyuncak Bebekleri Konu Alan Korku Filmleri

Merhaba. Korku filmlerinde spesifik pek çok karakter vardır. Bunlardan biri ilk sahnede ne kadar tatlı görünse de filmin sonunda içinden canavar ve katil çıkan oyuncak bebeklerdir. Evet, tam isabet, tıpkı Chucky gibi. Bu yazıda size korku filmlerinin Chuckyvari oyuncak bebek karakterlerini bir araya topladım.

Çok bakmayın, uykunuza girer. İyi okumalar dilerim. 🤡

Kaynak: https://fictionhorizon.com/scariest-h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Annabelle (2014)

1. Annabelle (2014)

Annabelle, beyaz bir gelinlik giyen nadir ve güzel vintage tarzında bir bebektir. Filmde John Form'un hamile karısı Mia için mükemmel bir hediye gibi görünüyordur. Ancak Mia, özellikle John'la ikisi şeytani bir tarikatın üyeleri tarafından saldırıya uğradıkları geceden sonra, Annabelle'de bir sorun olduğunu fark etmeye başlar. Annabelle'in içinde gizlenmiş kötü niyetli bir varlık vardır ve korkunç doğaüstü olaylarla bağlantılıdır. Bebek, evli çifte eziyet etmeye ve onları tehdit etmeye başlar.

2. The Boy (2016)

2. The Boy (2016)

Amerikalı genç bir kadın olan Greta, sekiz yaşındaki bir çocuğa dadı olmak için ücra bir İngiliz köyüne gittiğinde onu bekleyen bir sürpriz vardır. Sahiplerinden gerçek bir erkek çocuk muamelesi gören ve gerçek boyutlardaki bir bebeğe bakacağını öğrenir. Bu 'çocuğun' ailesi yirmi yıl önce oğullarını kaybetmiş ve kendilerini bu çocukla avutmaktadır. Greta, aile tarafından bu çocuğa bakılması için zorlanır ve kendini olağandışı ve rahatsız edici bu bebeğin yaşadığına inandırmak mecburiyetinde hisseder.

3. Poltergeist (1982)

3. Poltergeist (1982)

Bu korku filmi, evlerinde hayaletler tarafından eziyet edilen genç bir aileyi konu alıyor. Filmin başında her şey oldukça iyi niyetli görünüyordu; hayaletler arkadaş canlısı görünüyordu ve evin etrafında nesneleri hareket ettirerek herkesi eğlendiriyorlardı. Ama çok geçmeden her şey çok kötü olmaya başladı ve bir gün en küçük kızı kaçırmaya karar verdiler ve aileyi korkutup taciz etmeye başladılar. Filmdeki en korkunç kısımlardan ve karakterlerden biri de hayaletin kızı kaçırması için dikkatleri dağıtmaya yarayan palyaço bebek.

4. Magic (1978)

4. Magic (1978)

Corky (Anthony Hopkins) ilk profesyonel sihir denemesinde başarısız olduktan sonra, akıl hocası daha iyi bir hileye ihtiyacı olduğunu söyler. Bir yıl sonra, Corky, Fats adında ağzı bozuk bir kukla ile sihirbaz ve vantrilok kombinasyonu olarak geri döner ve büyük bir başarı elde eder. Ancak kukla Fats, kendine ait bir zihin geliştirmiş ve efendisini kontrol etmeye karar vermiştir. Özellikle Corky'nin lise aşkıyla ilişkisini yenilemek istediğini öğrendiğinde Corky'nin en büyük kabusu olur.

5. Saw (2004)

5. Saw (2004)

Testere (Saw), mükemmel bir korku serisiyle bizi, insanları yakalayıp tuzaklardan kendilerini kurtarmaya çalışırken izlemek gibi kötü bir fikri olan kötü şöhretli Jigsaw Killer ile tanıştırıyor. Bu serinin ilk ve en ilginç ve ilgi çekici bölümünde iki adam kirli bir banyoda uyanırlar ve Jigsaw tarafından yakalandıklarını keşfederler. Kelepçeli, yalnız halde olan adamlar önlerinde fazla zamanlarının olmadığını ve zaman geldiğinde ölümcül sonuçlarla yüzleşmek zorunda kalacaklarını fark ederler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Child’s Play (1988)

6. Child’s Play (1988)

Tüm zamanların en dehşet verici korku filmlerinden biri olan Child's Play, bir vudu rutini ile hayat bulan oyuncak bir bebeği konu ediniyor. Seri katil olan Charles Lee Ray, Chicago sokaklarında polisten kaçarken yaralı halde bir oyuncakçıya girer. Polis kurşunuyla vurulan Charles Lee Ray, ölmeden önce kendi ruhunu yanında duran 'Good-Guy' bebeklerinden birine yani Chucky'ye aktarır.

7. Dead Silence (2007)

7. Dead Silence (2007)

Her kasabanın her zaman hayalet hikayeleri anlatılır durur ve Ravena Fair'in de bir zamanlar nesilleri korkutan kendi halk hikayesi vardır. 1940 yılında kasaba halkının, bir çocuğu yakalayıp dilini kesip öldürmekle suçladığı Mary Shaw adında bir vantriloğun hikayesi. Günümüzde genç bir dul, karısının cinayetine yanıt aramak için memleketi Ravena Fair'e geri döner ve çok geçmeden her şeyin vantriloğun ölümüyle bağlantılı olup olmadığını merak etmeye başlar. Karısının cinayeti son zamanlarda olan tek cinayet değildir ve herkes kasabalarında uğursuz bir şeyler olduğuna inanmaya başlar.

8. Dolls (1986)

8. Dolls (1986)

Bu gerilimli korku filmi, bir fırtınada mahsur kalan ve geceyi oyuncak bebek yapımcısı olarak çalışan yaşlı bir çiftin malikanesinde geçirmek zorunda kalan beş yetişkin ve bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Sonunda çocuk bu oyuncak bebeklerin etrafında tuhaf ve olağandışı bir şeyler olduğunu anlar. Bebekler, tuhaf evli çift tarafından yakalanıp bebek boyutuna küçültülmüş kötü insanlardır.

9. Pin (1988)

9. Pin (1988)

Leon ve Ursula, ebeveynlerinin öldürülmesinin ardından yalnız kalan kardeşlerdir. Hayatlarına devam etmek zorunda kalırlar ve bir süre sonra aile üyeleri Pin adındaki duygusal bir oyuncak bebekle kısa sürede genişler. Pin, bir zamanlar babaları tarafından tıbbi bir oyuncak olarak kullanılan bir bebektir. Pin son derece gariptir ve Ursula kısa süre sonra onun yanında kendini çok huzursuz hissetmeye başlar, Leon ise hızla ona daha çok bağlanır. Ne yazık ki Pin, Leon'un bağlılığına aldırış etmez ve kısa sürede hem Leon'un hem de kız kardeşinin hayatını ele geçirmeye başlar.

10. Dead of Night (1945)

10. Dead of Night (1945)

Oyuncak bebek konulu ilk korku filmlerinden biri, doğaüstü hikayelerini paylaşmak için bir hafta sonu daveti alan bir grup misafir hakkındaki korku dramasıdır. Bu gruptakilerden biri de sadece bir çiftlik evinde iş olacağını düşündüğü için gelmeyi kabul eden mimar Walter Craig'tir. Ancak Craig, çok geçmeden kendini tekrar eden ve gerçeğe dönüşen bir kabusun içinde kapana kısılmış bulur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Deep Red (Profondo rosso, 1975)

11. Deep Red (Profondo rosso, 1975)

Korku filminin ustası ve İtalyan sinemasının en büyük yönetmenlerinden biri olan Dario Argento, insanların zihnini okuyabilen bir medyumun öldürülmesiyle bağlantılı bir hikaye anlatıyor bize. Medyum, bir katilin düşüncelerini aldıktan sonra kurban olur. Bir caz piyanisti ve bir gazeteci, medyumun vahşice öldürülmesine tanık olduktan sonra bu korkunç gizemler ağına dahil olur. O kadar çok açıklanamayan durumla karşı karşıya kalırlar ki kendilerini sorgulamaya başlarlar ve neyin gerçek olduğunu ve katilin onların hareketlerini nasıl bu kadar yakından takip edebildiğini anlamaya çalışırlar.

12. Suddenly in the Dark (1981)

12. Suddenly in the Dark (1981)

Güney Kore yapımı filmde, yakın zamanda bir evde çıkan yangında ölen bir şamanın kızı olan Mi-ok, hizmetçi olarak zengin bir biyoloji profesörü olan Kang Yu-jin'in evine kabul edilir. Kang ve karısı genç kızı hoş karşılar, ancak karısı Seon-hee çok geçmeden evlerine getirdiği ürkütücü ahşap oyuncak bebekten rahatsız olmaya başlar. Aynı oyuncak bebekle ilgili kabuslar görmeye başlayan Seon-hee, genç kızın onu öldürmeye ve evini ele geçirmeye çalıştığına ikna olur.

13. Trilogy of Terror (1975)

13. Trilogy of Terror (1975)

Bu film tuhaf bir şekilde birbirine bağlı üç hikayeyi konu alıyor. Birincisi, öğretmenine takıntılı bir üniversite öğrencisi hakkında bir hikaye. İkincisi, biri iyi biri kötü iki kız kardeşin paranoyak hikayesi. Üçüncüsü de bir Kızılderili kabile bebeğinin canlanıp bir kadını dairesinde korkutmaya başlamasının hikayesidir. Oyuncu Karen Black, bu üç rahatsız edici ve ürpertici hikayenin her birinde dört farklı karakteri canlandırıyor.

14. Coraline (2009)

14. Coraline (2009)

Kanlı bir korku filmi olmasa da şimdiye kadarki en rahatsız edici çizgi filmlerden biri olan Coraline, şeytani ve tehditkar bebek benzeri karakterlerle dolu. Coraline, ailesi tarafından sıkıldığı ve ihmal edildiği için eski bir eve taşınan genç bir kızdır. Bir gece, herkesin kendi gerçekliğinden tamamen farklı göründüğü paralel bir evrene giden gizli bir geçit bulur. Herkesin gözleri yerine düğmeleri vardır ve tüm hayallerini gerçekleştiren sevgi dolu ve sevecen ebeveynlerle yaşar. Ancak Coraline çok geçmeden bunun sadece bir yanılsama olduğunu anlar ve onu sonsuza kadar yakalamaya çalışan bu dünyadan kaçmaya çalışır.

15. May (2002)

15. May (2002)

May, eskiden tek arkadaşı camdan bir mağarada tutulan tuhaf, ev yapımı bir oyuncak bebek olan tuhaf ve yalnız küçük bir kızdı. Şimdiyse bir hayvan hastanesinde çalışan, veteriner hekimlere ameliyatlarda yardımcı olan ve ameliyat edilen hayvanları diken bir kızdır. May bir tamirciye aşık olur ve onunla çıkmaya başlar ama kısa süre sonra tuhaf davranışlarıyla onu kendinden uzaklaştırır. Bundan sonraki bir dizi olay ve bebeği kazayla kırıldığında meydana gelen bir felaket May'i dengesiz biri yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Puppet Master (1989)

16. Puppet Master (1989)

The Puppet Master, kötü görünümlü bir kuklayı satmaya karar veren ama kukla canlanıp çılgınca öldürmeye devam edince kıyamet kopan bir ortamda Edgar'ın hikayesini konu alıyor. Korku, gizem, gerilim ve dramatik filmde bu minik kuklalar korkutucu görünmeyebilir ama kesinlikle korkunçlar. Harika efektler, gerilim ve yaratıcı ölümlerle bu film, diğer tüm klasik korkulardan oldukça farklı.

17. Demonic Toys (1992)

17. Demonic Toys (1992)

Demonic Toys, küçük ama öldürücü oyuncaklar içeren bir kült-korku filmidir. Bu filmin hikayesi, canlı bebeklerle bir depoda mahsur kalan hamile bir polisin ve iki silah kaçakçısının etrafında dönüyor. Bebekler, Puppet Master'daki bebeğe biraz benziyor. Göz ardı edilmesi zor, temel büyüleyici efektleriyle son derece keyifli bir kült klasiği.

18. Dolly Dearest (1991)

18. Dolly Dearest (1991)

Dolly Dearest, oyuncak bebek yapmak için Meksika'ya taşınan bir Amerikan ailesinin hikayesi etrafında ilerleyen ancak bebeklere eski, düşman bir ruh tarafından sahip olunan bir korku-slasher filmidir. Bebekler bazı durumlarda oldukça ürkütücü görünüyor ve filme daha fazla ürkütücülük katan birkaç beklenmedik sahne de var.

19. Blood Dolls (1999)

19. Blood Dolls (1999)

Film, anormal derecede küçük kafalı zengin bir deli hakkında. Adamın hiç bitmeyen ölüm ve işkence arayışının bir parçası olarak kendisine yanlış yapan herkesi öldürmesi için üç katil bebek yaratır. Bebeklerin adı Ms. Fortune, Sideshow ve Pimp ve bunlar filmde küçük bir rol oynayan sessiz karakterlerdir. Film korku tarzında 'iyi' sayılmıyor ancak mizah ve korku harmanlanmış haliyle bir o kadar da eğlenceli.

20. Tales from the Hood (1995)

20. Tales from the Hood (1995)

Katil bebekler yıllar boyunca birçok korku filminde yer aldı ancak Tales from the Hood'daki oyuncak bebek hepsinin en iyisi olabilir. Tales from the Hood dört kısa bölümden oluşuyor ve üçüncü ana hikaye, vali için kampanya yürütürken eski bir plantasyon evinde bir ofis kuran ırkçı bir senatörü içeriyor. Senatör, orada yaşayıp ölen kölelerin, canlanıp intikamını alan sayısız bebekleriyle karşılaşınca plantasyon evinde çalışma kararından çabucak pişman olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin en sevdiğiniz oyuncak bebek karakteri hangisi? Evet, Chucky de dahil. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Annabelle'i tek geçerim! Tabi ki ikinci sıra Chucky :)

Slappy'di galiba adı, Dead Silence'deki. Hep favorim olmuştur 🤔🤔😁😁

Uygar Aytun

Çaki aga.... Tek tutarım keratayı. Son zamanda Slipi de az orospu çocuğu değil :D