Görüş Bildir
Haberler
Sevgilinizin Korkudan Size Sokulmasını Sağlayacak Dehşet Dolu Korku Filmi Önerileri

Sevgilinizin Korkudan Size Sokulmasını Sağlayacak Dehşet Dolu Korku Filmi Önerileri

Elif Ateş Dereli
30.10.2022 - 13:21 Son Güncelleme: 26.10.2022 - 17:38

Korku türündeki filmler, romantik ilişkinizin olduğu biriyle izlenebilecek en iyi film türüdür. İster yeni birinin ilgisini çekmeye çalışıyor olun, ister uzun süreli bir ilişkide ateşi yeniden alevlendirmeye çalışıyor korku çekiciliğe yol açabilir. Bunu ben demiyorum, bilim diyor. Lethbridge Üniversitesi'nden profesör Javid Sadr'a göre, bir korku filmi izlerken korkan kişi bilinçsizce yanındaki kişiye karşı çekim hissedebilir ve ondan etkilenebilir. Bu yazıda size içinde bulunduğunuz her tür romantik ilişki için mükemmel olan korku filmlerini listeledim.

İyi korkular dilerim. 😨

Kaynak: https://lifehacker.com/14-of-the-best...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Conjuring (2013)

1. The Conjuring (2013)

The Conjuring, James Wan tarafından yönetilen 2013 Amerikan doğaüstü korku filmidir. The Conjuring Universe serisinin ilk filmidir. Patrick Wilson ve Vera Farmiga, Ed ve Lorraine Warren karakterlerini canlandırıyor. Gerçek bir hikayeden uyarlanan The Conjuring filminde dünyaca ünlü paranormal araştırmacıları Ed ve Lorraine Warren, ıssız bir çiftlikte evindeki karanlık bir varlıkla mücadele eden bir aileye yardıma gidiyor. Güçlü bir şeytani varlıkla karşı karşıya kalan Warrenlar hayatlarının en zor mücadelesini veriyor.

2. The Woman (2011)

2. The Woman (2011)

The Woman, McKee ve Ketchum'un aynı adlı romanından uyarlanan ve Lucky McKee tarafından yönetilen 2011 Amerikan korku filmidir. 2009 yapımı Offspring filminin devamı niteliğindedir. Filmde Pollyanna McIntosh, Angela Bettis, Sean Bridgers, Lauren Ashley Carter, Carlee Baker ve Alexa Marcigliano yer alıyor. Filmde vahşi bir kabilenin geride kalan son üyesi bir kadın, Kuzeydoğu sahilinin yıllardır dolaşmaktadır. Kabilesinin son üyesi de bir polis tarafından öldürülmüştür. Bu kadın, başarılı bir avukat olarak isim yapmış olan bir kişiyi ele geçirir yani ona çok yaklaşır. Bu avukat kadını öldürmek yerine medenileştirmek ister. Ancak bu çok risklidir ve hem kendi hem de ailesinin hayatını tehlikeye atar.

3. Cabin in the Woods (2012)

3. Cabin in the Woods (2012)

The Cabin in the Woods, Drew Goddard'ın ilk yönetmenlik denemesi olan ve senaryosunu Whedon ve Goddard'ın yazdığı 2012 yılı Amerikan yapımı korku komedi filmidir. Başrollerde Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz, Jesse Williams, Richard Jenkins ve Bradley Whitford var. Filmde beş kişilik üniversite öğrencisi grubu tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş bir kulübe bulur. Parti yapan, göle giren ve eğlenen gençler bir süre sonra kulübede bir terslik olduğunu fark ederler.

4. Rosemary’s Baby (1968)

4. Rosemary’s Baby (1968)

Rosemary'nin Bebeği, Roman Polanski tarafından yazılıp yönetilen 1968 yılı yapımı Amerikan psikolojik korku filmidir. Ira Levin'in 1967 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, paranoya, kadınların kurtuluşu, Katolik Hıristiyanlık ve okült ile ilgili temaları işliyor. Filmin konusu Manhattan'da yaşayan hamile bir kadının, yaşlı komşularının şeytani bir tarikatın üyeleri olduğundan şüphelenmeye başlaması ve onun bebeğini ritüelleri için kullanmak istemesinden kuşku duymasını konu alıyor.

5. Let the Right One In (2008)

5. Let the Right One In (2008)

Let the Right One In, John Ajvide Lindqvist'in 2004 yılındaki aynı adlı romanına dayanan ve Tomas Alfredson tarafından yönetilen 2008 yılı İsveç yapımı romantik korku filmidir. Film, 1980'lerin başında Stockholm'ün bir banliyösü olan Blackeberg'de yaşayan, çevresinden zorbalık gören ve yabancı bir çocukla arkadaşlık kuran 12 yaşındaki bir çocuğun hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vivarium (2020)

6. Vivarium (2020)

Vivarium, Finnegan ve Garret Shanley'nin bir hikayesinden esinlenen ve Lorcan Finnegan tarafından yönetilen 2019 yapımı bilim kurgu ve gerilim filmidir. İrlanda, Danimarka ve Belçika'nın ortak yapımı olan filmin başrollerini Imogen Poots ve Jesse Eisenberg paylaşıyor. Film, görünüşte mükemmel bir mahallede yaşarken kapana kısılan ve bir çocuğa bakmak zorunda kalan bir çiftin başına gelenleri konu alıyor.

7. The House (2022)

7. The House (2022)

The House, Enda Walsh tarafından yazılan ve farklı dünyaları ve karakterleri kapsayan ama aynı evin içinde geçen bir üçlemedir. 2022 yılı İngiliz yapımı yetişkin stop-motion animasyon antoloji filminde farklı hikayeler anlatılır. Her hikaye takıntı, delilik, zenginlik ve gerçek mutluluğun peşinde koşma temalarıyla ilgilidir.

8. The Babadook (2014)

8. The Babadook (2014)

Babadook, Jennifer Kent'in ilk yönetmenlik denemesi olarak yazıp yönettiği 2014 yılı Avustralya yapımı psikolojik korku filmidir. Filmde Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall, Hayley McElhinney, Barbara West ve Ben Winspear yer alıyor. Kent'in filmi, bekar bir annenin, oğlunun bir canavar korkusuyla yüzleşmesi gerektiğini konu alan 2005 yılı yapımı kısa filmi Canavar'a dayanıyor.

9. The Love Witch (2016)

9. The Love Witch (2016)

The Love Witch, Anna Biller tarafından yazılan ve yönetilen 2016 yılı Amerikan yapımı komedi korku filmidir. Filmde Samantha Robinson, erkeklerin kendisine feci sonuçlanacak şekilde aşık olmasını sağlamak için büyü ve sihir kullanan modern bir cadı olan Elaine Parks'ı canlandırıyor.

10. The Hunger (1983)

10. The Hunger (1983)

The Hunger, Tony Scott tarafından yönetilen ve Catherine Deneuve, David Bowie ve Susan Sarandon'ın oynadığı 1983 yapımı bir erotik korku filmidir. Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası ortak yapımı olan filmde uyku ve yaşlanma araştırmalarında uzmanlaşmış bir doktor (Sarandon) ile bir vampir çift (Deneuve ve Bowie) arasındaki aşk üçgeni konu edinilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. A Dark Song (2017)

11. A Dark Song (2017)

A Dark Song, Liam Gavin tarafından yazılan ve yönetilen, Steve Oram ve Catherine Walker'ın başrol oynadığı, 2016 yılı İrlanda-İngiliz yapımı bağımsız korku filmidir. Film, yönetmen Gavin'in ilk çektiği filmdir. Oğlunu kaybeden bir kadın, Solomon adlı bir adamla birlikte Kabbalah inancına mensup insanların yapabildiği büyülere umut bağlar. Çaresiz kadının tek arzusu oğluyla son bir kez konuşabilmektir. Ancak büyülerin hazırlık aşamalarına başlayan kadının ve Solomon’un tahmin ettiklerinden çok daha fazlası başına gelir.

12. Cat People (1942)

12. Cat People (1942)

Cat People, Jacques Tourneur tarafından yönetilen ve Val Lewton tarafından yazılan 1942 yılı Amerikan korku filmidir. Film, yeni evli bir Sırp moda illüstratörü olan Irena Dubrovna'nın, uyarıldığında kara panterlere dönüşen eski bir Kedi Halkı kabilesinden geldiği fikrinin hikayesini anlatıyor. Kocası iş arkadaşlarından birine ilgi göstermeye başlayınca Irena onu takip etmeye başlar. Filmde Irena rolünde Simone Simon yer alıyor ve yardımcı rollerde Kent Smith, Tom Conway ve Jane Randolph yer alıyor.

13. The Final Girls (2015)

13. The Final Girls (2015)

The Final Girls, Todd Strauss-Schulson tarafından yönetilen ve M.A. Fortin ve Joshua John Miller tarafından yazılan 2015 yılı Amerikan komedi korku filmidir. 1980'lerde başarısız bir korku filmi yıldızı olan annesinin ölümü sebebiyle büyük üzüntü içinde Max ve arkadaşları, kendilerini Max'in annesinin en ünlü filminin dünyasında bulur. Annesiyle yeniden buluşan Max ve arkadaşları, filmdeki palalı ve maskeli manyak katile karşı savaşmak zorunda kalır.

14. Midsommar (2019)

14. Midsommar (2019)

Midsommar, Ari Aster tarafından yazılan ve yönetilen bir 2019 yılı ABD ve İsveç yapımı korku filmidir. Filmde Florence Pugh ve Jack Reynor, bir yaz ortası festivali için bir grup arkadaşıyla İsveç'e seyahat eden, ancak kendilerini İskandinav paganizmini uygulayan uğursuz bir tarikatın pençelerinde bulan bir çift olarak rol alıyor.

15. You’re Next (2011)

15. You’re Next (2011)

You’re Next, Simon Barrett tarafından yazılan ve Adam Wingard tarafından yönetilen 2011 yılı Amerikan yapımı slasher filmidir. Filmde bir aile birleşimi sırasında bir grup maskeli saldırgan tarafından saldırıya uğrayan yabancı bir ailenin hikayesi anlatılır. Davison ailesinin üyeleri, bir grup sadist katil tarafından saldırıya uğrar. Baltalar ve palalar ile saldıran katiller ile Davison ailesi arasında büyük bir savaş başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. One Cut of the Dead (2017)

16. One Cut of the Dead (2017)

One Cut of the Dead, Shin'ichirō Ueda tarafından yazılan ve yönetilen 2017 yılı Japon yapımı zombi komedi filmidir. Film, canlı televizyon için bir zombi filmi çekmekle görevlendirilen ve bunu tek bir çekimde yapması gereken bir aktör ve film yapımcısı ekibini konu alıyor.

17. Tucker & Dale vs. Evil (2010)

17. Tucker & Dale vs. Evil (2010)

Tucker & Dale vs. Evil, Eli Craig tarafından yönetilen ve Craig ve Morgan Jurgenson tarafından yazılan 2010 yılı ABD - Kanada ortak yapımı kara komedi ve korku filmidir. Başrollerde Tyler Labine ve Alan Tudyk var. Labine ve Tudyk, bir grup bilgisiz üniversite öğrencisi tarafından katil sanılan iyi niyetli köylü bir çifti oynuyor.

18. The Faculty (1998)

18. The Faculty (1998)

The Faculty, Robert Rodriguez tarafından yönetilen ve Kevin Williamson tarafından yazılan 1998 yılı Amerikan bilim kurgu korku filmidir. Herrington Lisesi’nde okuyan bir grup uyumsuz genç, okuldaki öğretmenlerle ilgili yolunda gitmeyen bir şeyler fark eder. Suyla beslenen ve insanların kılığına giren bu yaratıkların uzaydan geldiğini düşünürler.

19. Drag Me to Hell (2009)

19. Drag Me to Hell (2009)

Drag Me to Hell, Sam Raimi tarafından yönetilen ve yazılan 2009 yılı Amerikan doğaüstü korku filmidir. Film, ağabeyi Ivan ile patronuna 'zor kararlar' verebileceğini kanıtlamak zorunda olduğu için yaşlı bir kadının ipotekini uzatmamayı seçen bir kredi memuruna odaklanıyor. Misilleme olarak, kadın ise kredi memurunu, üç gün boyunca işkenceden sonra onu sonsuza kadar yanması için cehennemin derinliklerine atarak lanetler.

20. Trick ’r Treat (2007)

20. Trick ’r Treat (2007)

Trick 'r Treat, Michael Dougherty tarafından yazılan ve yönetilen 2007 yılı Amerikan yapımı korku komedi filmidir. Filmde Dylan Baker, Rochelle Aytes, Anna Paquin ve Brian Cox rol alıyor. İçinde ortak bir unsur bulunan dört  tane Cadılar Bayramı korku hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

🎬︎

Siz bu filmleri sevgilinizle izler miydiniz? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yigit Karabey

Sevgilinizin Korkudan Size Sokulmasını Sağlayacak......vah vah!!!