Görüş Bildir
Haberler
Chrome’un Yeni Aracı, Web Sitenizin Güvenliğini Denetliyor

Chrome’un Yeni Aracı, Web Sitenizin Güvenliğini Denetliyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Chrome’ın yeşil kilit simgesi, HTTPS sitelerin yüzde yüz güvenilir olup olmadığını her zaman için göstermiyor fakat geliştiriciler buna oldukça fazla para harcıyor. Bunun sebebi, Google’ın arama sonuçlarında güçlü güvenliğe sahip sitelere öncelik vermesinden kaynaklanıyor.

Chrome’un yeşil kilit sembolü, kullanıcılara girdikleri sitede bir saldırı atağı ihtimali olup olmadığını gösteriyor, ama birçok admin hala neden güvenilir olmayan siteler listesinde olduğunu anlayamıyor. Dolayısıyla Google bu karmaşayı gidermek için Chrome’un 48’inci son sürümünde DevTools’ta bir güvenlik paneli oluşturdu.

Bu panelde, sayfayı her yüklediğinizde, internet bağlantısı bilgilerini görmekle birlikte, neden bazılarının güvenli ve bazılarının güvensiz olduğunu da görebilirsiniz. Panel, geçerli olan güvenlik sertifikası uygunsa ve eğer bağlantı protokolünüz uygunsa bunu gösteriyor.

Bu yeni paneli kullanabilmek için, Chrome 48’deki DevTools’u açmak ya da URL’nin yanındaki kilit ikonuna tıklamak gerekiyor. Yeni versiyonda ayrıca birçok hata düzeltmesi de mevcut.

Kaynak: http://www.engadget.com/2016/01/27/go...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın