Görüş Bildir
Haberler
CHP'lilerin 'Darbecileri Dinleyelim' Önerisi AKP Oylarıyla Reddedildi

etiket CHP'lilerin 'Darbecileri Dinleyelim' Önerisi AKP Oylarıyla Reddedildi

Deniz Gök
24.11.2016 - 23:38 Son Güncelleme: 25.11.2016 - 00:43

TBMM'deki Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun '15 Temmuz'a ilişkin yalın gerçekleri ortaya koyamadığından' yakınan CHP'li komisyon üyeleri, tutuklu bazı darbeci general ve subayların dinlenmesini talep etti. MHP'lilerin de desteklediği öneri 'yargıya müdahale olur' diyen AKP'li üyelerin oylarıyla reddedildi. Komisyonun ilgisiz birçok kişiyi dinlediğini belirten CHP'liler ise önerinin reddedilmesine tepki gösterdi ve 'Bu korku neden?' diye sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe Komisyonu'ndaki CHP'li üyeler uzun süredir Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da komisyonda dinlenmesini istiyordu.

YeniÇağ'dan Fatih Erboz'un haberine göre bugünkü komisyon toplantısı öncesinde CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bu taleplerini yineleyerek yazılı olarak Komisyon Başkanı Reşat Petek'e sundu.

CHP milletvekilleri ayrıca cezaevinde darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan bazı general ve subayların da dinlenmesini talep ederek şu önergeyi sundu:

'Ekim ve Kasım ayındaki çalışmalarımız komisyonumuzun kuruluş amacı olan, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine ilişkin yalın gerçekleri ortaya koyma bakımından zayıf kalmıştır. Çalışmalarımızdan daha somut sonuçların ortaya çıkması, öncelikle darbe girişimine iştirak ettiği gerekçesiyle tutuklanmış/göz altına alınmış üst rütbeli subayların acilen dinlenmesine bağlıdır. Bu bağlamda, aşağıdaki listede yer alan kişilerle yüz yüze görüşme yapılmasına öncelik verilmesini komisyona teklif ediyoruz'

  • Akın ÖZTÜRK (Eski Hava Kuvvetleri Komutanı)

  • Mehmet DİŞLİ (Eski Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Başkanı)

  • Mehmet PARTİGÖÇ (Eski Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı)

  • Adem HUDUTİ (Eski 2'nci Ordu Komutanı)

  • Hakan EVRİM (Eski Akıncı Üs Komutanı)

  • Yüzbaşı Hüseyin TÜRK (TBMM Binasını Bombalayan F-16 Pilotu)

  • Bekir Ercan VAN (Eski İncirlik Üs Komutanı)

  • Deniz KARATEPE (Eski Diyarbakır Hava Üssü Komutanı)

  • İbrahim YILMAZ (Eski Yedinci Kolordu Komutanı)

  • Ünsal COŞKUN (Eski Güvercinlik Kara Havacılık Okul Komutanı)

AKP'lilerin 7'ye karşı 5 üstünlüğüyle reddedildi

AKP'lilerin 7'ye karşı 5 üstünlüğüyle reddedildi

Yapılan oylamada CHP ve MHP'li üyeler darbecilerin dinlenilmesi yönünde oy kullanırken, AKP'liler bu talebe ret oyu verdi. Komisyonda AKP'li üyelerin daha fazla olması nedeniyle darbeci askerin dinlenilmesi yönündeki talep 7'ye karşı 5 oyla reddedildi. 

'Yargıya müdahale olmaması için'

Anadolu Ajansı'na konuşan Komisyon Sözcüsü ve AKP Milletvekili Belma Satır ise, CHP'li üyelerin bu talebinin reddedilmesine ilişkin, 'bu kişilerle ilgili kovuşturmanın sürmesi nedeniyle ve yargıya müdahale olmaması açısından' böyle bir karar alındığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bu korku neden?"

"Bu korku neden?"

Komisyonun CHP'li üyesi Aytun Çıray da Twitter hesabından 'Darbe Komisyonu'nun AKP'li üyelerinin oyları ile Dişli, Partigöç ve TBMM'yi bombalayan subayların dinlenmemesine karar verdi. Bu korku neden?' diye sordu.

"Ne tuhaf değil mi?"

"Ne tuhaf değil mi?"

CHP'li Mehmet Bekaroğlu ise paylaşımında 'TBMM Darbe Araştırma Komisyonu'nda darbeci generallerin dinlenmesi AKP'li vekillerin oyları ile reddedildi. Ne tuhaf; değil mi?' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından komisyon için görevlendirilen Ali Temizer adlı uzmanın FETÖ kapsamında KHK ile ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
269
128
36
34
20
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deneri

Bu komisyonda kimi dinliyorlar merak ediyorum darbede bulunan askerler dinlenmiyor,üst düzey kisiler dinlenmiyor,enişteler dayılar dinlenmiyor. Neyden korkuy... Devamını Gör

Erhan Armada Ozsoy

aklımda 2 soru var 1-bu komisyon ne işe yarıyor ne için kuruldu 2-Neden her komisyonda AKP Salt çoğunluğu alıp istemediği her şeyi reddedip üstünü kapatıyor.

kartacali

Ciddi ciddi bu komisyonda darbenin felan araştırılmasını mı bekliyordunuz? komisyonun başındaki adam zamanında fetoyu az yalamadı, kaç tane fotosu videosu va... Devamını Gör