Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Vekiller Meclis'teki 'Mareşal Atatürk' Portresini Yeniden Yerine Astı

etiket CHP'li Vekiller Meclis'teki 'Mareşal Atatürk' Portresini Yeniden Yerine Astı

Onedio Medya
24.11.2016 - 20:39 Son Güncelleme: 24.11.2016 - 21:20

Meclis'teki tadilatta muhalefet kulisinden kaldırılan ve 'TBMM Başkanlarına Verilen Hediyeler' bölümüne asılan 'Mareşal Atatürk' portresinin taklidi, CHP Grup Başkanvekilleri tarafından eski yerine asıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği Atatürk'ün mareşal üniformalı halı portresi, 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören muhalefet kulisinde tadilat yapılmasıyla kaldırılmıştı.

Kulisin yenilenmesinin ardından portre 'TBMM Başkanlarına Verilen Hediyeler' bölümüne konulmuştu.

CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel ile CHP milletvekilleri bugün muhalefet kulisinde düzenledikleri törenle portrenin bir taklidini eski yerine astı.

"Bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledik"

"Bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledik"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök portreyi asmadan önce yaptığı açıklamada; 

'Meclisimiz tahrip olduktan sonra aslına uygun restorasyonu ve tamirinin yapılması gerekiyordu. Ancak Meclis Başkanlığı alelacele aldığı kararlarla Meclisi eski halinden uzaklaştıracak ve aslına uygun olmayan bir çalışma içine girdi.' dedi.

Gök kaldırılan portre ile ilgili 'Bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyledik, tamir olduktan sonra Atatürk'ün resmini aynı yere asacaklarını ifade ettiler. Bugüne kadar TBMM Başkanı ile sayısız defalar görüşme yaptık.' diye konuştu.

"Başvurularımız sonuçsuz kaldı"

"Başvurularımız sonuçsuz kaldı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Muhalefetin rızası dışında yapılan işleme muhalefet el koymuştur ve gereğini yerine getirmektedir' diyen Gök, 'Başvurularımızın sonuçsuz kalması üzerine bugün zorunlu olarak bu portreyi yerine asacağız. Hayırlı olsun. Bu bir tarihi görevdir' ifadelerini kullandı.

CHP'li vekiller daha sonra Atatürk'ün Mareşal üniformalı portresini muhalefet kulisinin duvarına asarak saygı duruşunda bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
360
155
15
11
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

atatürkü sevmeyenlerin soylarını iyi araştırın bakın kesinlikle göreceksiniz ki: ya dedeleri kurtuluş savaşında düşmana yardakcılık yapmıştır, ya arap sevdal... Devamını Gör

Roronoa Zoro

Chp'nin bu şovuna kanacakların aklına şaşarım, adamlar Hdp ile kol kola. Partide pkk sözcüleri varken kimse bu partiye Atatürkçü demesin. Atatürk'ün partisin... Devamını Gör

Hanzo

Evet haklısın bir yandan ama şeyi hatırlıyor musun hani şey vardı çözüm süreci :)

ynsemrebagiban

Duvara Atatürk resmi asmak CHP'nin son yıllardaki en büyük başarısı...