Görüş Bildir
Haberler
CHP'li Sertel: 'RTÜK Başkanı Şahin'in Aylık Kazancı 30 Bin Lirayı Buldu'

CHP'li Sertel: 'RTÜK Başkanı Şahin'in Aylık Kazancı 30 Bin Lirayı Buldu'

CHP Milletvekili Atilla Sertel, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi olan ve kısa süre önce Halkbank yönetimine atanan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in üç kurumdan aldığı maaşın 30 bin lirayı bulduğunu söyledi. 

CHP Milletvekili Atila Sertel, RTÜK Başkanlığı’nın yanı sıra Halkbank Yönetim Kurulu ve Basın İlan Kurumu üyeliği görevlerini aynı anda sürdüren Ebubekir Şahin’in aylık maaşının 30 bin TL’yi bulduğunu belirterek, 'Makam arabası, mazotu, uçak bileti, ağırlama giderleri her şey dahil sırtını makama dayayan Ebubekir Şahin, üç ayrı kurumdan aldığı maaşla özenilecek bir yaşam sürüyor” dedi.

"Bir koltukta üç karpuz taşıyor"

"Bir koltukta üç karpuz taşıyor"

RTÜK Başkanı Şahin’in “Tamamen ahlaki, vicdani ve hukuki sınırlar içerisinde görev aldığım TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliğinden ayrılıyorum” sözlerini anımsatan Sertel, “RTÜK Başkanlığı’ndan 15 bin TL civarında maaş alan Ebubekir Şahin, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğinden de 12 bin 500 TL alıyor. RTÜK Başkanlığı ve Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi de olan Ebubekir Şahin, buradan da toplantı başına 6 bin lira civarında ödeme alıyor. Bir koltukta üç karpuz taşıyan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in maaşı aylık ortalama 30 bin lira civarına denk geliyor” ifadelerini kullandı.

Komisyondan maaş yanıtı

Komisyondan maaş yanıtı

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) üyesi olan Sertel’in, Halkbank KİT Alt Komisyonu toplantısında yönetim kurulu üyelerinin maaşlarıyla ilgili yönelttiği soruya şöyle cevap verildi:

“Bankamız 12.06.2020 tarihinde yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar uyarınca; Yönetim Kurulu Üyelerinden uhdesinde kamu görevi bulunmayan üyeye 22 bin 500 TL, uhdesinde kamu görevi bulunan üyeye 12 bin 530 TL, Denetim Kurulu üyelerine de 10 bin 140 TL ücret ödenmektedir.”

"Onların bankaya değil bankanın onlara katkısı var"

"Onların bankaya değil bankanın onlara  katkısı var"

Ebubekir Şahin’in başında olduğu RTÜK’ün Halk TV ve TELE 1 örneklerinde görüldüğü gibi tarafsız davranmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Sertel, “KİT üyesi ve partimizin KİT Sözcüsü olarak 'Halkbank Genel Müdürü’ne ekonomiden anlamayan, finans bilmeyen Ebubekir Şahin’den ve daha önce atanan Mevlüt Uysal’dan banka yönetiminde nasıl bir katkı bekliyorsunuz' diye sordum. Bana cevap veremediler. Ebubekir Şahin’in ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın bankaya bir katkıları yok ancak bankanın onların bütçesine katkısı olduğu açık” dedi.

RTÜK Başkanı bir süre önce Halkbankası Yönetim Kuruluğu Üyeliğine atanmış, bu atamaya tepkiler gelmişti👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
118
33
30
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

30 bin lirayı uğraşsam her ay ben toparlarım. Bu ülkenin devlet kurumlarından birinin başına geçen ayda en az 100 bini götürür, boşuna mı yalıyorlar o kadar.

Pasif Kullanıcı

gerçekten 30 bin lira aldığına inanan varmı ?

Orta-Büyük ölçekli bir işletmenin genel müdürü 30.000'den fazla alıyor. Bu badem hıyarının geliri kuvvetle ihtimal 70-100 bandı arasındadır. 30.000 sigortada... Devamını Gör

Adam aylık 30 bin Tl kazanıyor yaptığı da tv den alkol şişesi ve meme banlamak.... ne güzel hayatlar var aq