Görüş Bildir
Haberler
CHP, İlk KHK Dışında Hepsini İptal Talebiyle AYM'ye Taşıyacak

CHP, İlk KHK Dışında Hepsini İptal Talebiyle AYM'ye Taşıyacak

Onedio Medya
13.09.2016 - 09:51 Son Güncelleme: 13.09.2016 - 11:44

CHP lideri Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararnamelerle yürütülen bazı uygulamaların darbe uygulamalarını aratmadığı söyledi ve uzlaşmayla çıkan ilk kararname dışında hepsini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bayram sonrası yoğun bir mesainin kendilerini beklediğini belirterek, “TBMM’ye geldikçe bakacağız. İlk kararname dışındaki bütün kararnameleri iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Mağduriyetlerin tespiti için kurulan komisyonun tespitlerini Yıldırım'a iletilecek

Mağduriyetlerin tespiti için kurulan komisyonun tespitlerini Yıldırım'a  iletilecek

Hürriyet Ankara temsilcisi Deniz Zeyrek'in haberine göreKılıçdaroğlu’nun bayram sonrası Başbakan Yıldırım ile görüşmesi bekleniyor. 

CHP’nin KHK’larla oluşan mağduriyetleri tespit etmek için kurduğu komisyonun tespitlerini Yıldırım'a  ileteceği de aktarılan bilgiler arasında.

"Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor..."

"Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor..."

Son KHK ile 12 binden fazla öğretmenin açığa alındığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “PKK ile doğrudan irtibatı olanlar, PKK’nın talimatı ile hareket edenler varsa yakasına yapışın, yargılayın, suçlu bulursanız atın. Ancak bu kadar öğretmeni PKK’lı diye atmak anlaşılır gibi değil. Atatürkçü, Cumhuriyet değerlerine bağlı kamu görevlileri de atılıyor. Bazı illerdeki öğretmen sayısının yarısına yakını açığa alınmış. Akademisyenler de aynı torbaya konulmuş. Bildiriye atıp sonra imzasını çekenleri bile atmışlar. Bu nasıl bir tablodur. Birçok mağduriyet oluşuyor” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP'nin bu hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
153
41
22
21
12
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Urgunta Biotar

KHK'nın Ohal süresi dışına çıkamayacağı, kalıcı değişikliklere sebep olamayacağı ile ilgili zaten Anayasa mahkemesinin 1992 yılında vermiş olduğu emsal nitel... Devamını Gör

Mr Logical

Onlar resmi gazetede bile yazsa inanmayan güruh. Onlara göre kanunlar hukuk filan fasa fiso...

Andy Dufresne

chp ye yine dışardan görev vermişler

Andy Dufresne

hehehe :D profiline bakarsak asıl kimin nerede çalıştığı belli. utanma olmadığı kendi sıfatlarını başkalarına söyleyip durursun.

Doktoré

Olumsuz diyenler, rte ateistim dese ertesi gün gazetelere '1500 yıllık islam yalanı' başlığını atacak kadar koyu akplidir