Görüş Bildir
Haberler
CHP Parti Meclisi Toplandı: 'YSK Üyeleri İstifa Etmelidir'

etiket CHP Parti Meclisi Toplandı: 'YSK Üyeleri İstifa Etmelidir'

FreiGeist
07.05.2019 - 11:02 Son Güncelleme: 07.05.2019 - 16:45

CHP Parti Meclisi, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik kararının ardından olağanüstü toplandı. CHP'nin boykot yapmayarak seçime gitme kararı aldığı bildirildi. Toplantı ardından paylaşılan bildirgede 'YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir'

"Mücadelemiz demokrasi için olacak" 🎥

Dün akşam saatlerinde Merkez Yönetim Kurulu'nu (MYK) toplayan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla bugün de PM olağanüstü toplandı.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezine gelişinde, YSK'nın iptal kararının sorulması üzerine 'Çok güzel şeyler olacak, hiç kimse meraklanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Her şeye karşın getireceğiz. Mücadelemiz demokrasi için olacak' değerlendirmesinde bulundu.

Tüm CHP milletvekillerinin davet edildiği toplantıya, YSK kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Tüm CHP milletvekillerinin davet edildiği toplantıya, YSK kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Öte yandan PM toplantısına katılmak için partinin genel merkezine gelen çoğu milletvekili basın mensuplarının sorularını "Her şey çok güzel olacak" şeklinde yanıtladı.

'Seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusu sadece ve sadece YSK’dır'

'Seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusu sadece ve sadece YSK’dır'

CHP Parti Meclisi, bu sabahki toplantısının ardından Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi yayınladı. Bildirgede şöyle denildi: 

“Meşruiyet krizinin aşılabilmesi ve sandığın namusunun bihakkın korunması için Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi üyeleri ve Milletvekilleri olarak aşağıdaki adımların atılmasını gerekli görüyoruz:

“1- Eğer sandık kurullarında şaibe varsa, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimleri de aynı kıstasla yenilenmelidir.

“2- Seçim kurullarında bir hata varsa sorumlusu sadece ve sadece YSK’dır. YSK’nın kusuru seçmene yüklenemez, seçmen cezalandırılamaz. YSK üyeleri seçmene karşı işledikleri suç sebebiyle topluca istifa etmelidir.

“3- İçişleri ve Adalet Bakanlarının seçim dönemlerinde tarafsızlığını sağlayacak düzenlemeler mutlaka yapılmalıdır.”

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
359
158
23
13
11
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diantus

Bir oy calacaklar şimdi var yaa izle % kaç giydiricekler dicekler ki bakın oy farkına chp öncekinde oy çaldı ve buna inananlar olucak ben de tv başında ağlicam

diantus

siz var ya ananızı boyayıp babanıza satarsınız demokrasi darbecileri zehir ettiniz valla psikolojim bozuluyo aq benim cödşcşdşdşs

Kemal Demir

Minareyi çalan kılıfı hazırlar, büyük hile dönecek seçimde, demedi demeyin.

Fatih Öztürk

bu seçimdeki gibi takip ederlerse ıslak imzalı tutanaktı nöbetti yapılırsa bir şey olmaz. tek şansı hdp seçmeninin oyları onun içinde dün başladılar çalışmaya.

sedaacaliskann

Biz seninleyiz İmamoğlu sen de bizi bırakma tek umudumuzsun...