Görüş Bildir
Haberler
Cezaevinde Tutuklu Haskoloğlu: "Soylu 'Devleti Oyuncak Sanıyorsunuz' Yazıp WhatsApp'tan Engelledi"

Cezaevinde Tutuklu Haskoloğlu: "Soylu 'Devleti Oyuncak Sanıyorsunuz' Yazıp WhatsApp'tan Engelledi"

Cezaevindeki gazeteci İbrahim Haskoloğlu, kendisini ziyaret eden CHP'li Özgür Özel'e ilginç bir bilgi verdi. Haskoloğlu, Süleyman Soylu’nun kendisine ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz’ deyip, bir süre sonra kendisini Whatsapp’tan engellediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu 'Devleti oyuncak sanıyorsunuz' yazıp engellemiş

Soylu 'Devleti oyuncak sanıyorsunuz' yazıp engellemiş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, iş insanı Osman Kavala, İYİ Partili Alp Tümer Emeç ve gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nu tutuklu bulundukları Maltepe Cezaevi’nde bugün ziyaret etti. Özel ve Emre, ziyaretlerin ardından cezaevinin önünde açıklama yaptı.

Özel, gazeteci İbrahim Haskoloğlu ile görüştüklerini aktararak, bu görüşmeyi de şöyle anlattı:

“Kendisinin çağrısını iletiyoruz. Diyor ki; ‘Mustafa Şentop beni gayet iyi tanıyor. Beni Süleyman Soylu biliyor. Beni AK Parti, Mahir Ünal biliyor. Gelsinler burada konuşalım. Ben, aylardır onlara ‘Bu konuda bir şey yapın’ diyorum. Niye böyle bir şeyden dolayı cezaevine girdiğimi anlayabilmiş değilim. Benle birlikte nezarethanede hırsızlıkta yakalanan biri vardı, tutuksuz yargılanıyor. Böyle bir suçtan, gazetecilik yaptığım, uyarı görevimi yaptığım için tutuklandım’. Süleyman Soylu’nun kendisine ‘Devleti oyuncak sanıyorsunuz’ deyip, bir süre sonra kendisini Whatsapp’tan engellendiğini söylüyor.

Biliyoruz AK Parti’de filler tepişiyor. Bir tarafta Şentop, bir tarafta Soylu. Ama aşağıda çimenler niye eziliyor? Yapmayın. Gencecik insanlara böyle şeyler yapmayın.

İletişim Başkanlığı’na başvuruluyor; İletişim Başkanlığı’ndan arayan uzmanlar, kendilerine bilgilerin ÖSYM’den sızdığını söylüyorlar. Daha sonra da ÖSYM, ‘Keşke kurum adı vermeseydiniz’ diye İletişim Başkanlığı’na tepki gösteriyor. Ne Cemil Çiçek kalmış kendisinin görüşmediği. Bundan sonra kendisini troller ‘Ajandır, hackerdir, FETÖ’cüdür’. Haskoloğlu’nu biliriz. Kendisinin FETÖ’cülüğe yaşı tutmaz.”

Kavala enerji doluydu

Kavala enerji doluydu

Özel, Osman Kavala ile de görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

'Sayın Kavala, enerji doluydu. Türkiye’ye inanıyordu. Adaletin tecelli edeceğine inanıyordu. Ancak Türkiye’de mahkemelere bu kadar çok müdahale edilmesinin, açıkça talimat verilmesinin Türkiye’yi uluslararası kamuoyunda zor durumda bıraktığını, ihlal karalarının bir kez daha tekrar edeceğini, olası Türkiye’ye yapılacak olan yaptırımlardan üzüntü duyduğunu, kendisine üzülmeyi bıraktığını ama Türkiye’nin düştüğü duruma üzüntü duyduğunu ifade etti. Yarın dayanışma için herkesi Gezi davasını izlemeye davet ediyoruz. Gezi davasının hakimlerinin çok zor durumda olduklarını da görüyoruz. Çünkü bir önceki beraat kararını veren mahkemeyi tuz buz ettiler. Yani hakim teminatı ortadan kalktı. Şimdi nasıl vicdanlarıyla karar verecekler? Bu baskı, tehdit nereye varacak?”

Özel, İYİ Partili Alp Tümer Emeç’i de ziyaret ettiklerini açıklayarak, Emeç’in Bilgi Üniversitesi’nde tam burslu tarih okuduğunu ve hukuk okumak istediğini söyledi. Özel, “Gelecek seneden itibaren ikili öğretime geçeceğini ve iki diplomayı birden alacağını ifade ediyor. Pırıl pırıl, 20 yaşında bir genci aldık ve cezaevine koyduk” dedi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
49
29
11
6
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
k4dir

ülke ülke değil kurtlar vadisi 😀 racon kesmem gazeteci keserim falan dememiş iyi. ne günlere kaldık..

Ziya Akbaş

E seks oyuncağına çevirdiniz, ondandır... Neyse, zamanı gelince yer değiştirirsin, herkes de seni engeller...

Kadir

Sanki Polat Alemdar 😏