Görüş Bildir
Haberler
Ceza Alırsa Velayet Hakkından Men Edilecek: Çocuğunu Döven Annenin 1,5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

etiket Ceza Alırsa Velayet Hakkından Men Edilecek: Çocuğunu Döven Annenin 1,5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

FreiGeist
02.04.2018 - 15:50 Son Güncelleme: 03.04.2018 - 08:47

Diyarbakır'da, 12 yaşındaki kızını tokat atarak, dövdüğü iddia edilen anne hakkında 'Basit yaralama' suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.  Yargılama sonunda suçlu bulunup cezalandırılırsa, çocukları üzerindeki velayet ve vesayet hakkından men edilecek. 

18 Ağustos 2017 günü, 200 lira paranın kaybolması üzerine kardeşler arasında tartışma çıktı.

18 Ağustos 2017 günü, 200 lira paranın kaybolması üzerine kardeşler arasında tartışma çıktı.

DHA'dan Felat Bozarslan'ın haberine göre iki kardeş, 12 yaşındaki N.D.'yi suçladı. İddiaya göre, tartışmayı duyan anne, kızı N.D.'yi tokat atarak, dövdü. N.D., ise polis merkezine gitti ve şikayetçi oldu. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olayla ilgili soruşturma başlatılırken, hastaneye sevk edilen N.D.'nin 'basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde' yaralandığına dair rapor alındı.

Savcılık, anne N.D. hakkında 'Altsoydan çocuğa karşı basit yaralama' suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Savcılık, anne N.D. hakkında 'Altsoydan çocuğa karşı basit yaralama' suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Diyarbakır 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianemede, şüpheli annenin üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği ifade edildi. 

Mağdurun yaralanmasına ilişkin samimi anlatımı ile bu anlatımı doğrulayan doktor raporu ve dosyadaki deliller birlikte değerlendirildiğinde, şüpheli annenin ifadesinin kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduğunu belirtilen iddianamede A.D.'nin ruh ve beden bakımından kendisini savunamayacak yaşta olan kızı N.D.'yi yaralayarak, atılı suçu işlediği kaydedildi.

Ceza alırsa velayet hakkından men edilecek ⚖️

Ceza alırsa velayet hakkından men edilecek ⚖️

Ayrıca iddianamede, şüpheli annenin hapis cezasına çarptırılması halinde, sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, velayet hakkından, vesayet veya kayyumluğa ait bir hizmette bulunmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmak gibi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması da talep edildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
218
57
41
14
11
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
banamidedin

Yorumların bazılarında yeni nesil bozuk biz ne dayaklar yemiştik diyip verilen kararı saçma bulmuş. Belkide yenilen onca dayaklar, bizde zamanında çok dayak ... Devamını Gör

Erdem Ozdemir

tecavüz edene hapis vermiyosunuzda çocuğunu döven anneye mi ceza veriyorsunuz

Timur

Neden kıyaslama yapıyorsun. Çocuğu ruhen ve fiziksel olarak yaralamak sence suç değil mi? Tamam tecavüze ceza vermemek aptalca, salakça ama burada çocuğa şid... Devamını Gör

ertan eker

Elbette dayağa karşıyım ama anne terliklerinin havada uçuştuğu bir toplumdan geliyoruz hangimiz annemizden babamızdan tokat yemedik ki bu onların bizi sevmed... Devamını Gör

B. Barnes

24 yaşına gireceğim hala dayak yerim. Aile yapısı bu :) :):)