Görüş Bildir
Haberler
Çevirdiğiniz Her Sayfada Cinsellik Hakkında Bambaşka Şeyler Öğrenebileceğiniz 11 Başucu Kitabı

etiket Çevirdiğiniz Her Sayfada Cinsellik Hakkında Bambaşka Şeyler Öğrenebileceğiniz 11 Başucu Kitabı

Begüm
11.05.2022 - 22:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsellik hakkında daha fazla şey öğrenmeye ne dersiniz? İşte cinsellik hakkında okumanız gereken kitaplar bu listede! Hazırsanız, en iyi cinsellik kitaplarına bakalım! 

Not: Açıklamalar tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

1. Orgazm Rehberi - Karen J. Manning ve Antilla Good

1. Orgazm Rehberi - Karen J. Manning ve Antilla Good

Orgazm Rehberi, Orgazm Dili'ni anlamak ve kişisel cinsel hazzınızı geliştirmek üzere çıktığınız bu yolda size rehberlik edecektir. Bu, daha önce öğrenme şansı bulduğunuz lisanlara benzemez. Bu lisan size aklınıza daha önce gelmemiş fikirler veya üzerine düşüneceğiniz (veya deneyeceğiniz) cinsel ilişkiler sunacak. Eğer cinsel ilişki sizin için yeni bir şeyse, düşünme biçiminizi değiştirmeyi ve bu deneyimin başka bir tarafından zevk almayı deneyin. Bunun karşılığında, yepyeni bir orgazmla kutsanacaksınız. 

Orgazm Rehberi, gerçek araştırmaların sonucunda ortaya çıkmıştır. Gerçektir. Kadınlar içindir. Erkekler içindir. Komiktir. Eğlencelidir. Şok edicidir. Bir kılavuzdur. Şehvetlidir. Bir oyundur. Bir ilktir. Bilgilendiricidir. Hayal gücünüze fazla mesai yaptırır.

2. Gizli Kapaklı Şeyler - Gökçen Erdoğan

2. Gizli Kapaklı Şeyler - Gökçen Erdoğan

Kadınların gizli kapaklı dünyasına bir uzman gözüyle elini dokunduruyor Gökçen Erdoğan. İkili ilişkilerin en gizli ve en konuşulmayan cinselliğe dair sırların gerçek hikayelere tanıklık ederken belki kendinizi de göreceksiniz.Yalnız olduğunuzu düşündüğünüz bir konuda aslında hemen herkesin sorunları olduğunu fark edip kendinize yeni bir yol çizeceksiniz.

Bir ilişkinin ana damarlarından birini oluşturan cinselliğin konuşulmayan ve mahreme yönlendirilen konularını kapsayan bu kitapta uzman bir bakışın başka insanların hayatında nasıl yeniliklere yol açtığını okuyacaksınız. Hepimiz varız kitapta, kadın-erkek, yaşlı-genç ve aşk... Jinekolog terapist Gökçen Erdoğan'ın ilk kitabı 'Gizli Kapaklı Şeyler' ile başka pencerelerden dünyaya bakarken kimi zaman hüzünlenecek kimi zaman gülümseyecek ama en çok hayata dair farklı bir deneyim kazanacaksınız.

3. 1001 Cinsel Pozisyon - Sheikh Virtue

3. 1001 Cinsel Pozisyon - Sheikh Virtue

Değişik aşk sanatı kitapları, penisin vajinaya tam olarak girmesini ve orada hareket etmesini sağlayan pek çok pozisyonun olduğunu belirtir. Bu pozisyonlarda, boşalma sırasında duyulan hazdan çok, sevişme sırasındaki temas, bakış, konuşma ve karşılıklı okşamanın öneminden bahsedilir. En önemlisi de, bu pozisyonlar, eşlerin genital organ kaslarını kontrol edebilmesine ve zevk katsayılarını yükseltmesine yarar. 

Günümüzde yaşanan anlaşmazlıkların çoğunda cinsel yetersizlik dediğimiz eşlerin tatminsizlikleri gelmektedir. Araştırmalara göre eşlerin birbirlerini aldatmaları boşanmalarda yüzde olarak 50’leri bulmaktadır. 

Eşlerin birbirlerine gerekli özeni göstermemeleri, özellikle evlendikten sonra cinsel birleşmelerini çeşitlendirip çoğaltacaklarına azalttıkları görülmektedir. Bu da ya erkeğin veya kadının tatmin olmayı kendi kendine veya başkalarında aramasına neden olmaktadır. Bu ihanetin bir ilerki sonucu da boşanma olmaktadır. 

Eşler birbirlerini ne kadar çok severlerse sevsinler eğer cinsel doyumu birlikte gerçekleştiremiyorlar ise, bunun sonucunda erkek veya kadının çareyi dışarıda başka erkek veya kadınlarda arayacağı kesindir.

4. Boşalma, Orgazm ve Cinsel Doyum - Cem Keçe

4. Boşalma, Orgazm ve Cinsel Doyum - Cem Keçe

Bir düşünün... Eğlenceli ve keyifli bir pazar günü internette sörf yapıyorsunuz. Bilgisayarınızı kapatmadan önce son bir sayfaya daha bakıyorsunuz ve bir cinsel terapistin yazısını okuyorsunuz. Aslında bir şikayetiniz yok. Sadece onun ününü duymuş olduğunuz için sayfasını ziyaret ediyorsunuz. Cinsel terapistin yazıları kafanızı karıştırıyor: 'Boşalma, orgazm ve cinsel doyum aynı şey değil!' 'Herkes kendi tatmininden sorumludur!' 'Kimse kimseyi yatakta tatmin etmek zorunda değil!' 'Kadının boşalmak için o an geldiğinde kendini kasması ve sıçramayı gerçekleştirmesi gerekir!' Farklı ve sıra dışı bilgilerle dolu olan sitede daha çok dolaşıyorsunuz ve doğru bildiğiniz ne çok yanlış olduğunu hayretle keşfediyorsunuz. 

Cinsel terapistin yaşamınıza tuttuğu çok özel ışık, sizi olabilecek en büyüleyici maceraya sürüklüyor: 'Kendinizi, partnerinizi ve cinselliğinizi yeniden keşfetmek!' Size önerdiği ve aşk oyunları adını verdiği deneyimler yaşamınızı altüst ediyor, çünkü düşlerinizdeki cinsel yaşamın anahtarını size sunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Yaşasın Orgazm - Marshall Miller ve Dorian Solot

5. Yaşasın Orgazm - Marshall Miller ve Dorian Solot

Yakın bir arkadaşınızla bu konularda sohbet ettiğinizde nasıl eğleniyorsanız, Yaşasın Orgazm’ı okurken de öyle eğleneceksiniz. Üstelik bu kez arkadaşınız çoğu sorunun yanıtını biliyor:

  • Cinsel birleşmeyle orgazm olmanın yolları – ayrıca çoğu kadının neden bu yolla orgazm olamadığı,

  • G-noktasını bulma yolunda yönlendirmeler,

  • İlk orgazmınız için ayrıntılı öneriler,

  • Daha iyi oral seks için öneriler,

  • Çoklu orgazm dalgalarına dair tüyolar,

  • Kadın boşalmasına dair gerçekler,

  • Vibratörler, seks oyuncakları, piercingler ve daha başka pek çok konudaki sorularınıza yanıtlar,

  • Lezbiyen, biseksüel, queer kadınların orgazmlarına dair birinci ağızdan tanıklıklar,

  • Kadınlara haz vermenin yolları üstüne erkeklere yönelik bir bölüm, ayrıca her bölümde partnerlere tüyolar.

Pek çok konuda olduğu gibi, cinsellik hakkında da konuşmama hastalığına tutulmuşuz. Tahminlerle, meraklarla, bildiklerimizle, bildiğimizi sandıklarımızla ve bilmediklerimizle, fikir bile yürütemediklerimizle birlikte yaşayıp gidiyor, görünmez sorunlarımızla biz de görünmez oluyoruz. Her şeyden önce kendimizi görmek için belki artık daha açık konuşmak gerekiyor.

6. Dokunmanın Mutluluğu - Dr. R. Rueger

6. Dokunmanın Mutluluğu - Dr. R. Rueger

Her yıl insanın beş duyusundan dördünü tatmin etmek için milyarlarca dolar harcanıyor. Bu duyulardan bir ya da birkaçının etrafında kocaman endüstriler türedi. Televizyon ve filmler göze hizmet ediyor; radyo ve müzik setleri duyma duyusuna; süpermarketler ve restoranlar tat alma duyusuna zevk veriyorlar. Oysa dokunma duyusu çoğunlukla dışarda bırakıldı.

Açıktır ki toplum dokunma eylemlerine çok özel bir muamelede bulunuyor. Dokunma psikolojik olarak o denli cinsellikle ilişkilendi ki insanlar cinsel yasakları dokunmaya kadar genişletiyorlar. Dokunma duyusu yatak odasında zincire vuruldu.

Oysa dokunma gelişen ilk duyumuzdur, diğer dördü dokunma duyusunun doğal gelişimleridir. Dokunma başlıca insani deneyimdir.

Dokunma güçlü bir araçtır. Toplum bu güçten korkarak bunu karmaşık bir yasalar zinciriyle sardı ve dokunmanın kendisi neredeyse 'dokunulmaz' oldu.

Bu kitap çoğunlukla görmezden geldiğimiz, önemsemediğimiz bu konu hakkında okuyucuya geniş bilgiler vermekte, yeni bir anlayışın, yeni bir tutumun oluşması için yol göstermektedir.

7. Cinsel Refleksoloji - William U. Wei ve Mantak Chia

7. Cinsel Refleksoloji - William U. Wei ve Mantak Chia

Refleksoloji, bütün organların bedenin farklı bölgelerinde refleks noktalarının bulunduğu düşüncesine dayanan, vücudun belirli bölgelerine baskı ya da masaj uygulanarak yapılan alternatif tedavi yöntemidir. Cinsel refleksoloji ise sevişme sırasında cinsel refleks noktalarını kullanmaya ilişkin uygulamaları kapsar.

Tao ustası Mantak Chia ve kıdemli Evrensel Tao eğitmeni William U. Wei’nin birlikte hazırladıkları Cinsel Refleksoloji, klasik Taocu cinsel metinlerle çağdaş refleksoloji kuramının bir sentezi niteliğinde. Kitapta yer alan uygulamalar, bireylerin ya da çiftlerin kendi cinsel enerjilerini daha iyi anlamalarını ve sağlıklı bir şekilde geliştirmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Cinsel Refleksoloji, çiftlerin cinsel ilişkiyi bir şifa sanatı olarak uygulamalarına yardımcı olacak bir eser...

8. Yeni Cinsel Terapi - Singer Kaplan

8. Yeni Cinsel Terapi - Singer Kaplan

Cinsel problemlere acilen çözüm bulma gereksinimi ve yeni terapi yaklaşımlarının büyük umut vaat etmesi hem uzmanların hem de toplumun bu alana bir hayli ilgi göstermesini sağlamıştır. Yeni cinsel tedavileri uygulayan, farklı alt yapılara sahip klinisyenlerin sayısı hızla artmaktadır. Bu alanda çok sayıda yeni metodolojik değişikliklerin ve tekniklerin ortaya çıkmasıyla, bunların etkinliğine ilişkin iddiaların artmasıyla birlikte bu popülarite kafa karışıklığına yol açmaktadır.

Anlamlı bir kavramsal bağlamdan değerlendirildiğinde cinsel sorunların nedenleri ve tedavinin dayandırıldığı ilkeler aslında hiç de muğlak değildir. Bu kitabın amacı iki yönlüdür: cinsel bozuklukların tedavisiyle ilgili ortaya atılan yeni yöntemleri anlatmak, bu teorik bilgileri psikopatoloji kuramıyla ve psikiyatrik tedaviyle ilişkilendirerek altta yatan temel kavramlara açıklık getirmek.

9. Divanımdaki Erkekler - Brandy Engler ve David Rensin

9. Divanımdaki Erkekler - Brandy Engler ve David Rensin

Şu anda klinik psikolog Dr. Brandy Engler'in muayenehanesindeyiz. O bir seks terapisti. Divanına kadınların uzanacağını ve onların cinsel sorunlarına çare bulacağını umarken bir dizi erkeği karşısında bulan. David, Alex, Paul, Charles, Casey, Mark, Bill ve diğerleri… Bunlar doktorun kitap boyunca adı geçen, sorunlarına ve en mahrem sırlarına ortak olacağımız hastaları. İsimleri bize yabancı gelebilir belki ama onlar hayatın her anında karşımızda, yanımızda veya yatağımızda olabilecek erkeklerden öyle pek de farklı değiller. Engler'in divanındaki bu erkekleri farklı kılan, kendi bildik yöntemleriyle çözemedikleri cinsel sorunlarına uzman bir hekimin divanına uzanarak çözüm arama cesaretini göstermeleri...  

'Seks yalnızca seks midir?', 'Seks, kadın ve erkek için ne ifade eder?', 'Aşk ve cin-sellik ayrı dünyaların olguları mıdır?', 'Kadınlar erkeği aşk nesnesi haline getirirken erkekler neden kadınları seks nesnesine dönüştürür?' Bunlar gibi daha pek çok soru-ya yanıt arayan Divanımdaki Erkekler, tüm sorunlara çözüm bulamasa da bugüne dek doğru bildiğimiz bütün varsayımları ve klişeleri altüst ederek önemli bir gerçeği ortaya çıkarıyor: Cinsellik erkekler için doğrudan dışa vuramadıkları özel, önemli, güçlü ve arzulanan biri olma isteğini dolaylı yoldan elde etme sahasıdır.

Divanımdaki Erkekler bir seks günlüğü, ilişki rehberi veya cinsel dürtülerinden dolayı günah çıkaranların aforoz edildiği bir kitap değil. Bu kitap, okuru, başlangıç noktası seks, varış noktası çok bilinmeyenli bir denklem olan bir keşfe sürükleyerek cinselliğe ve ilişkiye ilişkin yeni bir bakış açısı geliştirebilmeyi hedefliyor. Üstelik Dr. Engler bunu, kendi ilişkilerine ve tutkulu aşkına dair ayrıntıları da vererek içtenlikle ve kelimenin tam anlamıyla sansürsüz gerçekleştiriyor. Her adımından zevk alacağınız, erkeklerin erotik düşüncelerine yapılan bu beklenmedik yolculukta kadınlara, erkeklere, kadınlık ve erkekliğe, ilişkiye, sekse ve tabii ki psikolojiye dair öğrenilecek çok şey var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Seksin Doğası - Carin Bondar

10. Seksin Doğası - Carin Bondar

Biyolog ve başarılı bir doğa belgeseli programcısı Dr. Carin Bondar, hayvanlar aleminde gözlemlenen çeşitli cinsel davranışları ele aldığı bu çalışmasında primatlardan balinalara, çakallardan salyangozlara, ötücü kuşlardan yırtıcılara hayvanların üreme döngülerinde insanların cinsel yaşamını renksiz gösteren ve onunla şaşırtıcı paralellikler taşıyan pek çok detayı bulabileceğimiz ansiklopedik bir gezintiye çıkarıyor okuru.

Seksin Doğası doğada eşleşebilecek partner bulmak, başarıyla çiftleşebilmek ve sonucunda dünyaya gelecek yavruları büyütebilmek için ne mücadeleler verildiğini ve bize bugün garip gelen pek çok detayın aslında ne kadar doğal olduğunu görme fırsatı veriyor.

“Dostlarım, dışarıda acımasız bir dünya var. Hazırsanız acımasız olduğu kadar iç gıdıklayan, heyecan veren, korku uyandıran, mide bulandıran, aynı zamanda çekici ve akıl almaz bu dünyaya, Seksin Doğası’na giriş yapıyoruz.”

11. Cinselliğin Önemi - Ghislaine Paris

11. Cinselliğin Önemi - Ghislaine Paris

'Cinsellik nerede?' diye sorarak başlıyor kitaba Fransız seksolog Dr. Ghislaine Paris. Bir danışman karakteri yardımıyla tüm danışanlarının hikayesinden bu sorunun cevabına giden ve herkes için özel olan o yolun haritasını nasıl çizeceğimizi açıklıyor.

Modern yaşantılarımızda cinselliğe hak ettiği değeri veriyor muyuz? Cinselliğimizin ne kadarı bize, ne kadarı topluma ait? Toplumsal normlardan, tabulardan; din ve ahlak kurallarından kendini kurtarmış bir cinsellik mümkün mü? Özgür olduğumuzu sanarken gerçekten özgür müyüz? Cinsel özgürlük bir rüya mı? Sınırları olmadığında nasıl olurdu?

Dr. G. Paris'in soruları bizi cinsellikle ilgili düşüncelerimizi yeniden gözden geçirmeye, kendi cinsel yaşantımızı değerlendirmeye davet ediyor. Bu kitabı okuduktan sonra cinsellik söz konusu olduğunda bizim için de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı söylenebilir. 

Şimdi cinselliğinizi nasılsa öyle görmeye ve aslında nasıl olması gerektiğini bilmeye hazır mısınız? Bu soruyu yanıtlayın ve cevabınız 'evet' ise derin bir nefes alıp elinizdeki kitabı okumaya başlayın. Zira bu hayatınızda bir gün mutlaka yapmanız gereken ve ne kadar erken yaparsanız o kadar faydalı olacak bir yüzleşme.

Çocukların cinsel eğitimi için bonus: Hoş Geldim - Rayka Kumru

Çocukların cinsel eğitimi için bonus: Hoş Geldim - Rayka Kumru

Çocukların sıkça sorduğu sorular listelenirse en üst sırada dünyaya nasıl geldikleri sorusu yer alır. Bu soruya nasıl cevap verecekleri ise yetişkinler için bir muamma... Kimi bu soruyu duymazdan gelir kimi leylekler getirdi deyip geçiştirir kimi dürüstlükten yanadır kimi de çok fazla ayrıntıya girer.

Hoş Geldim, nasıl doğduğunu sorgulayan çocukların merakını giderdiği gibi bu soruya nasıl yanıt vereceğini bilemeyen yetişkinlere de rehberlik ediyor.

Seksolog Rayka Kumru, çocuklar kadar yetişkinleri de aydınlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın