Görüş Bildir
Haberler
Çeşitli Ülkelerden İnsana "Yok Artık Daha Neler" Dedirten 17 Kanun

Çeşitli Ülkelerden İnsana "Yok Artık Daha Neler" Dedirten 17 Kanun

Arslan Ural Karabağlı
12.05.2015 - 10:38 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 21:07

1. Birleşik Krallık

1. Birleşik Krallık

Birleşik Krallık'ta elinizde somon balığıyla böyle bir fotoğraf çektirmeye kalkarsanız ,başınız ciddi anlamda dertte demektir. Çünkü 1968 yılında çıkarılan bir yasaya göre, şüpheli bir durum arz edecek bir şekilde, elinize somon balığı almanın hapis cezası bulunmakta. 'Şüpheli'nin ne kadar muğlak bir tanım olduğunu düşünecek olursanız, iyi si mi; siz siz olun somon balıklarından uzak durun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Birleşik Krallık

2. Birleşik Krallık

'Thames' bölgesindeki tüm kuğular; Kraliçe'nin şahsi mülkü olarak sayıldığı için, onlardan birini öldürmenin ya da öldürüp yemenin ciddi sonuçları bulunuyor.

3. İrlanda

3. İrlanda

1872 yılında çıkarılan ve yer yer muğlak ifadelerle bezeli 'Ruhsat Kanunu'na göre, halka açık yerlerde sarhoş olmak yasa dışı bir eylem olarak kabul ediliyor. Ve para cezası var. Şayet ödemezseniz, kendinizi bir anda hakim karşısında buluyorsunuz.

4. ABD

4. ABD

Wİsconsin Eyaleti'nde bulunan hapishanelerde, mahkumlara orijinal (halis muhlis) tereyağı yedirmek, kanunu yakından ilgilendiren bir konu. Şayet dağıtılan saf tereyağı değilse (katkı maddeli vb.), kanuna göre, 100 dolardan 1000 dolara kadar para cezası var.  Hatta kimi durumlarda, para cezası mahkumiyete bile dönüşebiliyor.

5. Avustralya

5. Avustralya

Belki inanmayacaksınız ama Avustralya, Viktorya'da patlayan ampulünüzü çıkarıp, yerine yenisini takamıyorsunuz. Çünkü kanun var. Burada asıl merak ettiğimiz, böylesine bir kanunun yürürlüğe girmesine, ne tür bir olayın ya da trajedinin sebep olduğudur...

6. Hindistan

6. Hindistan

Hindistan'da yasak aşk yaşayan evli bir erkek ve kadın, şayet yakalanırlarsa; oldukça farklı muamelelere tabi tutuluyorlar. Böylesi bir durumda yakalanan kadınlar, ellerini kollarını sallaya sallaya durumdan yırtarken; eşini aldatan erkekler ise ağır işkenceye bile maruz kalabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Fransa

7. Fransa

1910 yılında çıkarılan bir kanunla, garlarda öpüşmek yasaklanmış. Yasağın nedeni ise, trenlerin gecikmesine sebebiyet veren uzun veda öpücükleriymiş..

8. İspanya

8. İspanya

Ülkenin kuzeyindeki kimi şehirlerde, kalabalık caddelerde çalışan hayat kadınlarının, kendi güvenlikleri için üzerilerine fosforlu (ışıkta parlayan) ceketler giymeleri, kanuni bir zorunlulukmuş.

9. Fransa

9. Fransa

Yürürlükte olan bir yasaya göre, domuzlara hiçbir suretle 'Napolyon' adı verilemiyor. Buna göre muhtemelen, George Orwell'in 'Hayvan Çiftliği'ni okumak da yasaktır.

10. Amerika

10. Amerika

Ohio'da, nedendir bilinmez ama balıkları sarhoş etmek, ciddi bir suç. İşin anlaşılmaz tarafı, böyle bir şeyi; kimin neden isteyeceğidir.

11. Amerika

11. Amerika

Florida'da bekar kadınların, cuma günleri tek başlarına paraşüt atlayışına gitmeleri, bir kanunla yasaklanmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. İtalya

12. İtalya

Milano şehri sakinlerinin, sokağa çıktıklarında; şayet bir cenazeye ya da hastaneye gitmiyorlarsa, suratlarını asarak gezmeleri çıkarılan bir kanunla yasaklanmış. Gülmeyin çünkü ağır para cezası bile varmış.

13. Singapur

13. Singapur

Singapur'da eğer tedavinizin bir parçası değilse ve doktorunuz tarafından reçetenize yazılmadıysa, sokakta sakız çiğnemeniz, kanuna göre bir suç. 'Ben anlamam çiğnerim' derseniz, 500 dolara varan para cezalarıyla karşılaşmanız kaçınılmaz olur.

14. Brezilya

14. Brezilya

Brezilya'da, atların ve eşeklerin, k.çlarına bez bağlanmadan şehirlere sokulmaları ciddi bir suç.

15. Avustralya

15. Avustralya

Avustralya, Viktorya'da, pazar günleri öğleden sonra, kadınların pembe renkte seksi iç çamaşırları giymesi yasak.

16. Japonya

16. Japonya

Japonya'da erkeklerin bel çevrelerinin, 78.74 santimden; kadınların ise 88.9 santimden fazla olmaları, kanuna göre bir suç. Takibini yapan var mıdır, bilinmez...

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. İsviçre

17. İsviçre

İnsana 'Tuvalete nasıl gireceğim' dedirten kanuna göre, apartmanda oturanların gece saat 10'dan sonra sifonu çekmeleri bir suç..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
8
5
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?