Görüş Bildir
Haberler
Cenk Dağcı Yazio: Ve Otomobil Mavi Sulara İndi. Denizde Jetcar Tutkusu Hızla Artıyor!

etiket Cenk Dağcı Yazio: Ve Otomobil Mavi Sulara İndi. Denizde Jetcar Tutkusu Hızla Artıyor!

Cenk Dağcı
27.06.2022 - 20:40

Sürüş keyfi, hız tutkusu ve otomobil aşkı!.. 

Kadın erkek, çocuk yetişkin ayırmadan hepimizin hayattaki en büyük zevklerinden biri. Belki bir kimlik sahibi olma, belki bir kanıtlama, belki de bir varoluş nedeni. Sosyal statü, özgürlük, bağımsızlık, bağlılık ve hatta bağımlılık… Bazen varış bazen de bir kaçış. En iyi yol arkadaşı, kişisel bir terapi merkezi, sahip olduğumuz en değerli eşya…

1886’dan beri hayatımızın merkezinde. Gittikçe gelişen, adeta bir teknoloji ve tasarım harikası olan otomobiller konforda sınır tanımıyor, kişiye özel el yapımı araçlara kadar uzanıyor. 

Hız tutkunlarına, zamanı değerli olanlara öyle otomobiller üretildi ki koşan araçlar uçan araçlara döndü, uçaklarla yarışır hale geldi. Tam da “otomobil tutkusu şimdilik karayollarında ama yakında uçan otomobilleri de görürsek hiç şaşırmam” diyordum ki asıl şaşkınlığım suda giden otomobil yapıldığını duyunca başladı. Üstelik tamamen yerli, Antalya’da üretiliyormuş. 

Merakıma engel olamadım ve bu mucizeyi yakından görmek için Antalya’ya gittim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Jetcar nasıl ortaya çıktı?

Jetcar nasıl ortaya çıktı?

Otomobil görünümlü deniz aracının adı Jetcar. Uludağ Group ve Oscar Marin Yatch Sahibi Gökhan Sümer ve Oscar Airbrush Şirketinin Sahibi Onur Kuruçaylı  ile tanıştık. Gökhan Bey, tekne ve yat imalatıyla uğraşıyormuş. “Bu çılgın proje nasıl hayata geçti?” diye soruyorum, ilk günkü heyecanıyla anlatmaya başlıyor: “Denizde neden bir araba olmasın diyerek yola koyuldum, iki arkadaşımla birlikte denizde yüzen bir deniz aracı tasarlamaya karar verdik. Bu amaçla bir şirket kurduk. Ardından gerekli çizim ve teknik işlemleri başlattık. Aracın motor hariç tamamı burada, Antalya Marin’de üretiliyor.” 

Ve nihayet Jetcar adı verilen sürat teknesini denize indirmeyi başarıyorlar.

Kişiye özel üretim

Kişiye özel üretim

Öğrendiğime göre Jetcar tamamen özelleştirilebilir ve geliştirilebilir modüler yapıya sahip. Jetcar’ınızı dilediğiniz renkte ve tasarımda, zevkinize ve tarzınıza göre kişiselleştirebiliyor ve özgünleştiriyorsunuz. Her zaman size özel üretim yapabiliyorlar.

Jetcar’ınızı gönlünüzce kullanabiliyorsunuz. Ehliyet ve belge zorunluluğu yok.

Bu çılgın projeye yakından tanık olmak için Jet-car sürüş keyfini yaşamaya karar verdim. İtiraf ediyorum olağanüstü bir deneyimdi. Araç deniz üzerinde jetski motoruyla ilerliyor. Motor gücü 200 beygire kadar çıkabiliyor.

Ünlülerden yoğun ilgi

Ünlülerden yoğun ilgi

Jetcar kısa sürede öyle büyük bir ilgiyle karşılaşıyor ki firma şimdi gelen talepleri yerine getirmek için harıl harıl çalışıyor. Özellikle ünlüler dünyasında ilgi çok yoğun. Jetcar’a talep daha çok ticari ancak son zamanlarda sanat ve medya dünyasının önemli isimlerinin de sipariş listesinde. İsmi kulağıma fısıldanan birçok ünlü şimdiden Jet-car’larını sipariş vermiş bile… Bugüne kadar onlarca Jetcar siparişi tamamlanarak Türkiye ve dünya karasularına indirilmiş. Geri dönüşler memnuniyet verici.

Firma, hızlı üretime geçmek, dünyanın her ülkesine teslimat ve destek hizmeti sağlamak için çaba harcıyor.

Bundan sonraki hedef ise markalarını dünyaya duyurarak yüzde yüz yerli ve milli Jetcar’larını uluslararası karasularında yürütebilmek.

Gelecek Jetcar ile biçimlenecek

Geleceğin dünyası hayal ettiklerimizden bile hızla şekilleniyor, değişiyor. Teknoloji ve tasarım ustaları insanın tutkularını körüklemeyi, yeni alışkanlıklar yaratmayı ve dünyayı yeniden yorumlamayı çok iyi kurguluyorlar. 

Daha iki asrı bulmamış otomobil tutkusu hayatımıza nasıl egemen olduysa, Jetcar’ların da yakın gelecekte bizlere çok başka konforlar ve sıra dışı deneyimler yaşatacağını önceden kestirmek zor olmasa gerek!..

Web

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın