Görüş Bildir
Haberler
Cenaze Aracının İçindeki Tabutlardan Esrar Çıktı! Şoför Tutuklandı

Cenaze Aracının İçindeki Tabutlardan Esrar Çıktı! Şoför Tutuklandı

Adana'da AK Partili Yüreğir Belediyesi'ne ait cenaze aracının içerisindeki 4 tabutta Kasım 2021'de yapılan aramalarda, 5 kilo 810 gram uyuşturucu çıktığı öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayla ilgili tutuklanan şoför, suçlamaları reddetti.

Olayla ilgili tutuklanan şoför, suçlamaları reddetti.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı 21 Kasım 2021 tarihinde, doğu illerinden cenaze aracı ile Adana'ya yüklü miktarda uyuşturucu getirileceğine dair ihbarı değerlendirerek soruşturma başlattı. Narkotik polislerinin 21 Kasım 2021'de AK Partili Yüreğir Belediyesi’ne ait cenaze aracındaki dört tabutun içinde net 5 kilo 810 gram esrar ele geçirildi.

Şoförün evindeki aramlarda da bulundu

Şoförün evindeki aramlarda da bulundu

ANKA'nın aktardığı bilgilere göre, cenaze nakil aracının şoförünün evinde de arama yapıldı ve 24 gram esrar bulundu. Şoförün uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespiti için kan ve idrar örnekleri üzerinde inceleme yapıldı. Toksikoloji raporu 28 Aralık 2021 tarihinde tamamlandı. Rapora göre; şoförün idrarında uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden amfetamin ve metamfetamin bulunduğu tespit edildi. Şoför hakkında, ‘uyuşturucu ve uyarı madde kullanma’ suçlaması ile 2022/9919 dosya numarası ile ayrıca bir soruşturma açıldı.

Şoför gözaltına alındı. Savunmasında, esrar kullandığını, ikametinde ele geçirilen esrarın kendisine ait olduğunu ve kullanmak için bulundurduğunu söyledi. Şoför, bir ay içerisinde, tanımadığı sokak satılıcılarından bin TL karşılığında 850 gram esrar maddesi satın aldığını, bir kısmını kullandığını, geriye kalan kısmın ise evde ele geçirilen maddeler olduğunu ifade etti.

Suçlamaları reddetti

Suçlamaları reddetti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şoför, cenaze nakil aracı içindeki tabutta bulunan esrarın kendisine ait olmadığını, esrar maddesini polislerin kendisine göstermesi üzerine gördüğünü, yola çıkmadan önce tabutların içini kontrol etmediğini beyan etti. Şoför, kesinlikle uyuşturucu madde ticareti yapmadığını, kavgadan dolayı hasımlarının olduğunu, bu nedenle hakkında asılsız bilgilerin polise verildiğini düşündüğünü ifade etti ve hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Gözaltına alındığı gün Adana Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile tutuklandı. 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından savcılık, iddianameyi 3 Şubat 2022 tarihinde tamamladı ve Adana Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. İddianame kabul edildi. İddianamede, şoför hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Şüphelinin yakalanış şekli, alınan istihbari bilgi ve bu bilgi ile uyumlu olarak şüphelinin içerisinde bulunduğu 01 ADT 406 plakalı cenaze aracında net 5 bin 810 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, yine şüphelinin ikametinde yapılan aramada net 210 gram esrar maddesi ele geçirilmesi, ele geçirilen maddenin kişisel kullanım sınırının çok üzerinde olması ve şüphelinin kan ve idrar örneklerinde esrar maddesi çıkmaması göz önüne alındığında; şüphelinin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik hayatın olağan akışına uygun olmayan savunmasına itibar edilmediği…

Şüphelinin, kaynağı tespit edilemeyen yerden temin ettiği uyuşturucu maddeleri, ticari akaç ile bir yenden bir yere sevk etmek ve ikametinde bulundurmak suretiyle üzerine atılı ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçunu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu anlaşılmakla…”

En az 10 yıl hapis istendi

En az 10 yıl hapis istendi

İddianamede, şoför hakkında, Türk Ceza Kanunu’nun 188/3 maddesi uyarınca ‘uyuşturucu veya uyarıca madde ticareti yapma veya sağlama’ suçlamasıyla 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep edildi. İddianamede, şoför hakkındaki suçlamaya dayanak olarak gösterilen 188/3 maddesi şöyle:

“Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.”

Şoför hakkında yargılamanın devam ettiği, yapılan son duruşmada da tutukluluk halinin devamına karar verildiği öğrenildi. Şoförün Yüreğir Belediyesi ile ilişkisinin de kesildiği belirtildi. ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yönelttiği Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Trabuzeni

Bad Boys filminden esinlenmişler ama ceset bulamamışlar

Beatrize Vaksman

Bu parti ulkeyi her yonden cokertmeye and icmis.

Veli Durak

Cenazemiz halisünasyonludur :))