Görüş Bildir
Haberler
Cemre Düşme Tarihleri 2022: İkinci Cemre Düştü mü? Üçüncü Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek, Düştü mü?

Cemre Düşme Tarihleri 2022: İkinci Cemre Düştü mü? Üçüncü Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek, Düştü mü?

Mart ayının gelmesi ve havaların ısınması ile beraber bahar ayına geçmeyi bekleyen vatandaşlar ilkbaharın habercisi olarak kabul edilen cemre düşmesinin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Bahar ayının gelmesini bekleyen pek çok vatandaş 2022 yılında üçüncü cemrenin ne zaman düşeceğini merak ediyor. Cemrenin ilki havaya, ikincisi suya düştü. Şimdi gözler toprağa düşecek cemrede. Peki cemre düştü mü? Üçüncü cemre ne zaman düşecek? Havalar ne zaman ısınacak? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Havaların ısınmasını iple çeken pek çok vatandaş tarafından merak edilen konulardan birisi cemrenin ne zaman düşeceğidir. Bu yıl kış ayları önceki yıllara oranla daha sert geçmesi sonrasında birçok kişi havaların ısınacağı günü bekliyor. Havaların ısınmasının sembolü olan cemre düşmesi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki cemre düştü mü? Üçüncü cemre ne zaman düşecek? Havalar ne zaman ısınacak?

Üçüncü Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek, Düştü mü?

Üçüncü Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek, Düştü mü?

Baharın müjdecisi olan cemrenin birincisi 19-20 Şubat tarihinde havaya ve ikincisi 26-27 Şubat tarihinde suya düştü. Üçüncü cemre ise 5-6 Mart tarihinde toprağa düşecek.

2022 Cemre Tarihleri

2022 Cemre Tarihleri
  • Birinci cemre 19-20 Şubat havaya

  • İkinci cemre 26-27 Şubat suya

  • Üçüncü cemre 5-6 Mart toprağa

Cemre Düşmesi Nedir?

Cemre Düşmesi Nedir?

Arapça kökenli bir kelime olan 'cemre''nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır.

Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte Hıdırellez ve nevruz kutlamaları da başlamaktadır. Cemre düşmesi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Kültür ve edebiyat alanında kendine yer bulmuştur. Osmanlı zamanında Divan şairleri cemre zamanlarında önemli kişilere övgü şiirleri yazarlardı. Bu şiirlere ‘cemreviye’ denilmektedir.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın