Görüş Bildir
Haberler
2022 İlk Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek? Havalar Ne Zaman Isınacak? 2022 Cemre Düşme Tarihleri!

2022 İlk Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek? Havalar Ne Zaman Isınacak? 2022 Cemre Düşme Tarihleri!

Havaların ısınmaya başlamasını simgeleyen cemre düşme tarihleri vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Kış mevsiminin yol açtığı hava koşulları ve sıcaklıkların mevsim normalleri altında seyretmesi ile vatandaşlar yaz mevsimine olan hasretlerini dile getirmeye başladı. Kış mevsiminin sona ermesini ve bahar aylarına girdiğimizin sembolü olan ilk cemrenin ne zaman düşeceği gündemde yer alan konular arasına girdi. Peki, ilk cemre 2022'de ne zaman düşecek, havalar ne zaman ısınacak? İşte 2002 cemre düşme tarihleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 yılında cemrelerin düşeceği tarih vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Her yıl belli zamanlarda havaya, suya ve toprağa düşen cemrelerin ilki havaya düştüğüne inanılıyor. Halk arasında bilinen cemre düşmesi, kıştan bahara geçişin habercisi olarak görülür. Peki 2022 yılında ilk cemre ne zaman, nereye düşecek? İlk cemre düşme tarihi nedir?

2022 İlk Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek?

2022 İlk Cemre Ne Zaman, Nereye Düşecek?

Türk Dil Kurumu’na göre cemre, ‘Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.’ demektir.

'Ateş', 'kor' anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. Cemre düşmesi, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor. Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor. İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek.

Cemre Düşme Tarihleri

Cemre Düşme Tarihleri

Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

Cemre Düşmesi Nedir?

Cemre Düşmesi Nedir?

Arapça kökenli bir kelime olan 'cemre''nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır.

Halk arasında cemre düşmesiyle birlikte Hıdırellez ve nevruz kutlamaları başlamaktadır. Cemre düşmesi Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Kültür ve edebiyat alanında kendine yer bulmuştur. Osmanlı zamanında Divan şairleri cemre zamanlarında önemli kişilere övgü şiirleri yazarlardı. Bu şiirlere 'cemreviye' denilmektedir.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın