Görüş Bildir
Haberler
2022 İlk Cemre Ne Zaman Düşecek? Cemreler Ne Zaman Düşer? Cemre ve Cemrelerin Düşmesi Ne Demek?

2022 İlk Cemre Ne Zaman Düşecek? Cemreler Ne Zaman Düşer? Cemre ve Cemrelerin Düşmesi Ne Demek?

CansinA
07.02.2022 - 12:05

2022 yılında cemrelerin düşeceği tarih vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Her yıl belli zamanlarda havaya, suya ve toprağa düşen cemrelerin ilki havaya düştüğüne inanılıyor. Cemrelerin hangi tarihte, nereye düşeceği ise araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki cemre nedir? Cemrelerin düşmesi ne anlama geliyor? Cemreler hangi tarihte nereye düşecek? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her yıl kış aylarının ardından havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemrelerin hangi tarihte nereye düşeceği vatandaşın araştırdığı konular arasında yer alıyor. Cemre ve cemre düşmesi nedir? İlk cemre nereye düşer? Cemreler ne zaman düşmeye başlayacak? gibi soruların cevapları haberimizde...

Cemreler Ne Zaman, Nereye Düşecek?

Cemreler Ne Zaman, Nereye Düşecek?

Cemrenin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyor. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer.

Cemre ve Cemre Düşmesi Nedir?

Cemre ve Cemre Düşmesi Nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre cemre, ‘Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan sıcaklık yükselişi.’ demektir. 

'Ateş', 'kor' anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. Cemre düşmesi, bahar bayramı nevruzun yaklaştığına da işaret ediyor. 

Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini ifade ediyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın