Görüş Bildir
Haberler
'Cemaat'in AK Parti İçinde Adamlarının Olmaması Düşünülemez'

'Cemaat'in AK Parti İçinde Adamlarının Olmaması Düşünülemez'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ yapılanmasını kastederek 'Bu kadar çok iktidar partisinin içine girmiş bir hareketin, iktidar partisinin içinde adamlarının olmaması düşünülemez' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbe girişimi ve akabinde yaşanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hakan Çelik'in, 'İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir avukat tarafından AK Parti'li eski bakanlar Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç hakkında suç duyurusunu incelemeye aldı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna Kurtulmuş'un verdiği cevap dikkat çekiciydi.

"Bunlar ortaya çıkarılmaya muhtaç konular"

Kurtulmuş, ' Bu grubun geçmiş iktidarlar döneminde iktidardan çok ciddi bir şekilde yararlandıkları açık mıdır? Açıktır. AK Parti iktidarları sırasında iktidardan istifade ettikleri açık mıdır? Açıktır. Dolayısıyla iktidardan bu kadar yoğun bir şekilde istifade etmiş olanların iktidar partisi içinde tanıdıklarının,dostlarının olmaması muhaldir (olanaksız). Bunlar açıklanmaya, ortaya çıkarılmaya muhtaç konulardır' dedi.

Bu sözleriyle kimseyi kast etmediğini belirten Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

'Kural olarak iktidar partisinin içerisine bu kadar girmiş bir hareketin iktidar partisinin içerisinde adamlarının olmaması da düşünülemez.'

Dört eski bakan hakkında 'FETÖ yöneticiliğinden' suç duyurusu

Dört eski bakan hakkında 'FETÖ yöneticiliğinden' suç duyurusu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat AK Parti'nin eski bakanlarından olan Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Hüseyin Çelik ve Suat Kılıç hakkında 'FETÖ yöneticiliğinden' suç duyurusunda bulunmuştu.

Şüpheliler hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun araştırma başlatmasının talep edildiği dilekçe, savcılık tarafından kabul edilmişti.

"Hangi darbenin siyaset ayağı yoktu?"

"Hangi darbenin siyaset ayağı yoktu?"

Numan Kurtulmuş ayrıca bir süre önce 15 Temmuz girişimine ilişkin yaptığı değerlendirmede bu teşebbüsün sivil ayağının da olduğunu belirtmişti.

Kurtulmuş  'Siyaset ayağı da vardır, olmaması mümkün mü? Türkiye'de hangi darbede siyaset ayağı yoktu? Dolayısıyla bu kadar kendilerince hazırlanılmış, Cumhurbaşkanımızı öldürmek üzerine, öyle başlayacağı varsayılan bir darbenin mutlaka başka ayakları da vardır. Bunların hepsinin çıkartılması lazım.' ifadelerini kullanmıştı.

Onedio

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
9
8
7
3
2
2