Görüş Bildir
Haberler
Arınç ve 3 Eski Bakan Hakkında 'FETÖ Yöneticiliğinden' Suç Duyurusu

Arınç ve 3 Eski Bakan Hakkında 'FETÖ Yöneticiliğinden' Suç Duyurusu

ATKN
04.08.2016 - 13:02

İstanbul Barosu'na kayıtlı bir avukat, eski bakanlar Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında 'FETÖ ile bağlantıları' konusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, şikayet dilekçesini kabul ederek soruşturma numarası verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Zeynep Yüncüler'in haberine göre İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Burak Bekiroğlu; TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç ile AKP’li üç eski bakan Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve Sadullah Ergin hakkında 'FETÖ yöneticiliği ve silahlı terör örgütü ile fikir ve eylem birliği içerisinde örgütle irtibatlı olarak örgüt mensuplarını darbeye zemin hazırlamak için devletin kademelerine yerleştirilmesini sağladıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçede, şüphelilerin FETÖ ile bağlarının ortaya çıkması halinde evlerinde ve iş yerlerinde arama yapılması, cep telefonlarına ve suç aletlerine el konularak imajlarının alınması istendi. 

Ayrıca Arınç ve 3 eski bakanın FETÖ ile bağlantıları var ise araştırılması gerektiğine vurgu yapılarak, “Şüphelilerin 15 Temmuz terör saldırısında herhangi bir rolleri var mı, bunun tespiti gerekmektedir” denildi.

Savcılık dilekçeyi kabul etti

Savcılık dilekçeyi kabul etti

Şüpheliler hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Meclis Araştırma Komisyonu'nun araştırma başlatmasının talep edildiği dilekçe, savcılık tarafından kabul edildi.

BirGün ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
62
12
9
5
4
0