Görüş Bildir
Haberler
Cem Seymen Kimdir? CNN Türk Sunucusu Cem Seymen'in Eğitim Hayatı ve Kariyeri Hakkında Merak Edilenler

Cem Seymen Kimdir? CNN Türk Sunucusu Cem Seymen'in Eğitim Hayatı ve Kariyeri Hakkında Merak Edilenler

Başarılı gazeteci, televizyon yapımcısı ve ekonomist Cem Seymen, deprem sürecinde yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi. CNN Türk ekranlarında seyirci ile buluşan Seymen'in istifa ettiği haberleri dikkat çekti. Vatandaşlar, Sunucu Cem Seymen'in kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki, Cem Seymen kimdir, kaç yaşındadır ve nerelidir? 

İşte, Cem Seymen hakkında merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cem Seymen Kimdir?

Cem Seymen Kimdir?

Cem Seymen, 1972 yılında Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde dünyaya geldi. Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğlu Cem Seymen, ilkokul ve ortaokul eğitimini Ürgüp'te tamamladı. 

Lise eğitimi için İstanbul'a gelen Seymen, Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden mezun oldu. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre turizm sektöründe faaliyet gösteren Cem Seymen, eğitim için Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. 

1993 ila 1999 yıllarında New York'ta yaşayan Seymen, City University of New York'ta Siyasi Ekonomi eğitimi aldı. New York Üniversitesi'nde ise Televizyon Yayıncılığı eğitimi aldı. ABC, CBS ve NBC televizyonlarında meslek seminerlerine katıldı.

Sunucu Cem Seymen'in Kariyeri

Sunucu Cem Seymen'in Kariyeri

Cem Seymen, Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra ekonomi muhabirliğine başladı. Ekonomi muhabirliği yaptığı BRT televizyonunda 'Hayatın Renkleri' adlı programın sunuculuğunu üstlendi. 

CNN Türk Ekonomi sevisinde çalışamaya başlayan Seymen, yıllar içerisinde pek çok şirket yöneticisi ve Türkiye'nin önde gelen iş insanlarıyla röportaj yaptı. 

Davos Ekonomi Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında bağlı bulunduğu kurum olan CNN Türk'ü temsil etti. CNN Türk ekranlarında 'Sanayi Rotası' programının sunuculuğunu üstlendi. 

Cem Seymen, haber spikeri kariyerinin yanında; bilim, teknoloji, eğitim, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında da araştırmalarına yer verdi. Araştırmalarını 'Para Dedektifi' programıyla ekranlara ulaştırdı. Seymen, 'Çalışan Türkiye' ve 'Eğitim Rotası' gibi programların da sunuculuğunu yaptı. 

Spiker Cem Seymen, 2020 yılında 'Özgürlüğün Rengi Mavidir' adlı deneme türündeki kitabını yayınladı.

Cem Seymen'in Aldığı Ödüller:

Cem Seymen'in Aldığı Ödüller:
  • İletişim Akademisyenleri Medya ve İletişim Ödülleri - Maltepe Üniversitesi

  • Yerel Gazetecilik Ödülü - TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO)

  • Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü

  • Yeşil Küre Ödülü - Çevre Koleji

  • Ekonomi Basını Başarı Ödülleri (Para Dedektifi Programıyla)

  • Yılın En Çevreci TV Programcısı Ödülü

  • Bülent Yardımcı Özel Ödülü - Ekonomi Gazetecileri Derneği (Para Dedektifi Programıyla)

  • 2017 Necmettin Erbakan Ödülleri - Medya Ödülü

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın