Görüş Bildir
Haberler
CeBIT: İleri Teknoloji ve Eğlencenin Buluşması

CeBIT: İleri Teknoloji ve Eğlencenin Buluşması

Batuhan
16.03.2016 - 16:43

Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT’te bazı firmalar son teknolojik yenilikleri için sade prezantasyonları bazıları ise göz kamaştırıcı şovlar eşliğinde bir tanıtımı tercih ediyor. 

İşte onlardan birkaçı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yazıcıdan çıkan kıyafetler

Yazıcıdan çıkan kıyafetler

Sadece bir düğmeye basarak, üç boyutlu yazıcılar ile teknik cihazlar için yedek parça üretmek mümkün. Bu pratik uygulama sayesinde depolama masraflarından tasarruf ediliyor. Tabii isteyen bu yazıcılarla beğendiği kıyafeti de basabilir. CeBIT‘te dikkatleri üzerine çeken bir moda şovu bu şekilde ortaya çıktı.

Elde var bir ben

Elde var bir ben

İsteyen kendisinin de üç boyutlu bir çıktısını alabilir. 3D yazıcılar üzerine uzmanlaşmış Botspot firmasından René Strien „İnsanın kendisini ilk kez bu şekilde görmesi çok tuhaf bir duygu“ diyor.

Artırılmış gerçeklik gözlükleri

Artırılmış gerçeklik gözlükleri

Fotoğrafta Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İsviçre Cumhurbaşkanı Johann Schneider-Ammann CeBIT turunda Augmented Reality gözlüklerine kuşkuyla bakarken görülüyor. Bu akıllı gözlükler, internet bağlantısı ile baktığınız nesneyi tanıyıp nesneye dair daha fazla bilgi veriyor.

Sanal gerçeklik gözlükleri

Sanal gerçeklik gözlükleri

CeBIT’te Virtual Reality gözlükleri de görücüye çıkıyor. Ancak fuar daha ziyade firmalara hitap ettiği için bu gözlükler geri planda kalıyor. İsveçli yeni kurulan bir firma Unity, ziyaretçilere VR gözlükleri ile mini bir elektirikli otomobilin değişik direksiyon tertibatını gerçekmiş gibi deneyebilme imkanı sunuyor.

Robot Nox

Robot Nox

Endüstriyel kullanımının dışında Nox adlı bu robot, yorgun fuar ziyaretçilerini Hollywood esintisi ile eğlendirmeye çalışıyor. Bu robot Almanya’daki Pforzheim Teknik Yüksek Okulu’nun bir projesi olarak ortaya çıkmıştı. Şimdi ise eğlence branşında hizmet veriyor. Nox ayrıca dans da edebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prezantasyonda sadelik

Prezantasyonda sadelik

CeBIT‘e katılan 3 bin 300 firmanın çoğu daha sade ve mütavazı bir sunumu tercih ediyor. Örneğin Çin’in Vuhan kentinden fuara katılan YOFC firmasından Lai Guojie, hızlı veri iletimi için ürettikleri fiber optik kabloları sadece birkaç metrekarelik bir stantta sergiliyor.

Kablolara bakakalan erkekler

Kablolara bakakalan erkekler

Katılımcıların ve ziyaretçilerin büyük bir kısmı erkelerden oluşuyor. Teknik fuarların kaderi hala erkek egemen görünüyor. Büyük şovlar eşliğinde yapılan prezantasyonların dışında teknik adamların çoğu aslında ekmeğini internete borçlu sayılır.

Yeni kuşakları teşvik

Yeni kuşakları teşvik

Bilişim meraklısı bir sonraki kuşak da CeBIT’te temsil ediliyor. Tıpkı teknoloji turnuvasının bu ufak galipleri gibi. Muhtemelen büyüdüklerinde kablolu veri iletimini çok demode bulacaklar.

DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BwK

yazıcıdan kıyafet çıkarttık diye seviniyorlar benim yiğenim 7 yasında kendi cizdigi bebekleri hep yazııcıdan cıktı alıp giydirir :P