Görüş Bildir
Haberler
Çay Saatinde Evinizi Misler Gibi Kokutacak Birbirinden Enfes 13 Kek Tarifi😍

Çay Saatinde Evinizi Misler Gibi Kokutacak Birbirinden Enfes 13 Kek Tarifi😍

Onedio Yemek
27.10.2018 - 16:05

Evi mis gibi kek kokusu sarsın dedik! Bu sefer çay saatinde gözlerinizden kalpler çıkaracak 13 tarif seçtik!

Çay Vaktinize Keyif Katacak 13 Kek Tarifi - Tatlı Tarifleri

Kırmızı Meyveli Islak Kek

1 paket vanilyalı hazır kek karışımı

2 SB çilek

1 SB böğürtlen

1 SB ahududu

1 SB krem peynir

1 SB kremilla

1 SB krem şanti

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazır kek karışımını üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve soğutun. Sonrasında pipetle ya da tahta kaşık ile keki delin. Kırmızı meyveleri ezin içerisine krem peynir, kremilla ekleyip karıştırın ve kekin üzerine dökün. Sonrasında üzerine krem şanti koyup yayın bisküvi kırıntısı ve çilek ile süsleyin ve 3 saat buzdolabında bekletin.

Nutellalı Blondie

1,25 SB Nutella

10 YK tereyağı

2 SB esmer şeker

1 paket labne

2 TK vanilya

2 yumurta

2 SB un

1 TK karbonat

1/2 TK tuz

İlk olarak bir tepsiye yağlı kağıt serin ve 1 SB Nutella’dan 2-3 TK alarak 12  ayrı Nutella topu koyun. Daha sonra Nutella toplarını buzluğa kaldırın. Daha sonra fırını 175 dereceye ayarlayın. Bir tencerede tereyağını kokusu gelene kadar eritin. Eriyen tereyağını bir kaba alıp üzerine esmer şeker ve labneyi ekleyin ve çırpın. Üzerine vanilya ve yumurtaları ekleyin. Daha sonra unu üzerine karbonatı ve tuzu ilave edip öyle karıştırın. Son olarak kalan Nutella’yı ekleyip karıştırın. Nutella toplarını buzluktan çıkarın ve tepsiye aldığınız kek karışımının içerisine 12 dilime denk gelecek şekilde gömün. 27-30 dk pişirin.

Cheesecake Dolgulu Kek

1 paket hazır kek karışımı

4 yumurta

1,5 SB şeker

150 gr margarin

1 SB süt

1 TK vanilya

1 paket krem peynir

1/2 SB pudra şekeri

1 TK limon kabuğu

1 SB çilek

Yumurta ve şekeri çırpın içerisine vanilyayı ilave edin. Sonrasında margarin ve sütü ilave edip iyice çırpın. Sonrasında kek karışımını ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45-55 dk pişirin. Başka bir kasede krem peynir, pudra şekeri ve limon kabuğunu çırpın. İçerisine çilekleri ilave edip karıştırın. Pişip soğuyan kekin ortasını kesip çıkartın. İçine hazırladığınız çilekli karışımı doldurup buzdolabında 8 saat bekletin. Servis etmeden önce üzerine kek kırıntısı ilave edin.

Çikolatalı Bisküvili Islak Kek

1 paket çikolatalı hazır kek karışımı

1 paket vanilyalı puding

1 SB krem şanti

1,5 SB kakaolu kremalı bisküvi

1 SB çikolatalı süt

2 SB kremilla

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazır kek karışımını üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve soğutun. Sonrasında pipetle ya da tahta kaşık ile keki delin. Pudingin içerisine krem şanti ve bisküvi kırıntılarını ekleyip iyice karıştırın. Kremila ve çikolatalı sütü çırpın. Sonrasında kekin üzerine dökün. Üzerine krem şantili karışımı ekleyip bisküvi kırıntısı ile süsleyip 3 saat buzdolabında bekletin.

Ağlayan Kek

1 SB toz şeker

1/4 SB sıvı yağ

1/2 SB Süt

1 çimdik tuz

1,5 SB un

4 adet yumurta

1 YK kabartma tozu

1 TK vanilya

1/2 SB kakao

2 SB süt

Üstü İçin

2 su bardağı Süt

2 paket Krem Şanti

2 SB çikolata sosu

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. İçerisine sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve spatula ile karıştırın. Yağlanmış borcama kek hamurunu dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine 2 su bardağı soğuk süt dökün. Orta boy karıştırma kabın içinde soğuk sütü ve krem şantiyi çırpıp kek ile birlikte soğutun. Soğuyan kekin üzerine soğuk krem şantiyi sürün. Çikolata sosunu pişirin ve soğumaya bırakın. Krem şantili kekin üzerine dökün ve soğutun. Dilimleyip servis edin Afiyet olsun.

Dertsiz Kek

1,5 SB un 

3 YK kakao 

1 SB şeker 

1 TK karbonat

 1/2 TK tuz

  1 TK sirke 

1 TK vanilya 

5 YK sıvı yağ

 1 SB su

Fırını 180 dereceye ayarlayın. İlk olarak keki yapacağınız kapta kuru malzemeleri karıştırın. Sonrasında kuru malzemelere 3 delik açıp deliklere sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın ve 35 dk pişirin. Kek soğuduktan sonra dilerseniz üzerine çikolatalı krema ile servis edin.

Kahveli Islak Kek

1 paket vanilyalı hazır kek karışımı

1 paket kremilla

2 YK kakao

1 SB kahve

1 TK toz kahve

2 TK esmer şeker

1 SB krem şanti

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazır kek karışımını üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve soğutun. Sonrasında pipetle ya da tahta kaşık ile keki delin. Kremilla, kakao ve kahveyi çırpıp kekin üzerine dökün. Sonrasında krem şantiyi yayıp üzerine toz kahve ve şeker serpin ve 3 saat buzdolabında bekletin.

Elmalı Baharatlı Kıtır Kek 

Üzeri için;

1/2 SB soğuk tereyağı

1/4 SB esmer şeker

1/4 SB şeker

1/2 TK tarçın

1 SB un

Keki için;

1,25 SB un

2 TK tarçın

1/2 TK karanfil

1/2 TK karbonat

1/2 SB erimiş tereyağı

1/2 SB esmer şeker

1/2 SB bal

1 yumurta

1 YK vanilya

2 adet elma

1 YK limon suyu

Üzeri için soğuk tereyağı, şeker, tarçın ve unu kırıntı olacak şekilde çatalla karıştırın. Ardından buzdolabında bekletin. Kek için şeker ve tereyağını iyice karıştırıp içerisine bal, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Sonrasında kuru malzemeleri harmanlayarak karışıma ekleyin son olarak limon suyuyla karışmış elmaları ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk pişirin.

Ispanaklı Kek

3 adet yumurta

1/2 SB sıvı yağ

1 SB toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 TK vanilya

1 SB haşlanmış rondoda püre haline gelmiş ıspanak 

2 SB elenmiş un

Yarım demet ıspanağı bol su ile yıkayın ve orta boy bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. Haşlanan ıspanakları iyice süzüp rondodan geçirin. Hatta süzme işlemi için evinizde kullanmadığınız bir tülbenti kullanabilirsiniz.Yumurta ve şekeri bembeyaz olana kadar çırpın. Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve bir spatula yardımı ile köpükleri yok etmeyecek şekilde karıştırın.En son ıspanak püresini ekleyip karıştırın. Kek kalıbını önce margarin ile tüm iç yüzeyini yağlayın, içine biraz un dökün ve kek kalıbını yavaşça elinizde sallayın. Daha sonra kalıbı ters çevirin ve yüzeyine hafifçe vurun ki fazla un dökülsün. Kek harcınızı dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin(fırından almadan ortasını bir bıçak yardımı ile delerek kontrol edin eğer yumuşaksa 5-10 dk. daha pişirin.)Fırından çıkardığınız keki, soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz.

Limonlu Böğürtlenli Islak Kek

1 paket limonlu hazır kek karışımı

1/2 SB şeker

1 SB yaban mersini

1 TK nişasta

1 SB krem şanti

1 TK limon kabuğu

1 TK limon suyu

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hazır kek karışımını üzerindeki talimatlara göre hazırlayın ve soğutun. Sonrasında pipetle ya da tahta kaşık ile keki delin. Şeker, yaban mersini ve nişastayı bir sos tenceresinde sos kıvamına gelene kadar pişirin. Sonrasında kekin üzerine dökün. Üzeri için krem şanti limon kabuğu ve suyunu karıştırıp kekin üzerine yayın ve 3 saat buzdolabında bekletin.

Unsuz Kek

1/3 SB Hindistan Cevizi

1 TK Vanilya

1/2 TK Karbonat

1/2 SB Kakao

2 YK Hindistan Cevizi Yağı

3 YK Bal

4 Adet Olgun Muz

2 Adet Yumurta

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Blenderinizin içine hindistan cevizi, vanilya, karbonat, kakao, hindistan cevizi yağı, bal ve muzları ekleyip iyice karıştırın. Ardından üzerine yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımınızı bir kaba alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 

Anne Keki

3 Adet Yumurta

1,5 SB Toz Şeker

1/2 SB Süt

1/2 SB Yoğurt

1/2 SB  Sıvı Yağ

3 SB Un

1 Paket Kabartma Tozu

1 Paket Vanilin

1/2 ÇK Karbonat

Kuru Meyve 

Ceviz 

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ve üzerine süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.  Un, kabartma tozu, vanilin ve karbonatı da ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından kalan malzemeleri karışımın içine ekleyin. Karışımınızı bir kaba alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. 

Oreolu Kek 

2 paket krem peynir

1/2 SB pudra şekeri

1 TK vanilya

1 paket hazır çikolatalı kek karışımı

10 adet Oreo

1 SB çikolata

2 SB krema

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolatalı kek karışımını talimatlara göre hazırlayın. Bir kapta krem peynir, pudra şekeri ve vanilyayı iyice karıştırın ve 30 dk soğutun. Sonrasında kek karışımının yarısını kek kalıbına dökün. Üzerine dondurma kepçesi ile krem peynir karışımını koyup Oreoları dizin ve kalan kek harcını ekleyin. 45 dk kadar pişirin. Krema ve çikolatayı mikrodalgaya koyup ya da benmaride sos kıvamına getirin. Fırından çıkıp soğuyan kekin üzerine sosu dökerek servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
14
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın