Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Sular Altında, Sakarya'da 1 İşçi Kayıp

Türkiye Sular Altında, Sakarya'da 1 İşçi Kayıp

Batuhan
06.06.2014 - 12:24 Son Güncelleme: 06.06.2014 - 18:10

Sakarya'da dere taştı, 1 işçi kayıp!

Karaçay deresinin taşması sonucu 22 yaşındaki Taner Yaman kayboldu

Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde bir tavuk çiftliğinde çalışan işçi, selde kayboldu.  Geyve İlçesine bağlı Doğantepe köyü yakınlarında bulunan Karaçay deresinin taşması sonucu kaybolan 22 yaşındaki Taner Yaman'ın bulunabilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Bölgeye gelen AFAD ve jandarma ekipleri Yaman'ın bulunması için bölgede çalışıyorlar.

Nehrin taşması sonucu Doğantepe ile Geyve İlçesi arasındaki yaklaşık 50 metresi çöktü. Aramalara vatandaşlar da katılıyor.

  • t24.com.tr
Kaynak: http://t24.com.tr/haber/sakaryada-bir...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Sular Altında

Çankırı’nın Atkaracalar ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından meydana gelen sele kapılan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Kuralıklık tehdidi altında olan Türkiye son günlerde aşırı yağışların yol açtığı sel felaketiyle karşı karşıya. Zonguldak'ta, bir belde ve 5 köy sular altında kalırken, Adana'da birçok ev ve iş yerini su bastı. Çankırı'da ise, sele kapılan 9 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti.

ZONGULDAK'TA BİR BELDE VE 5 KÖY SULAR ALTINDA

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde gece saatlerinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında Güneşli Deresi taştı. Ereğli'nin Ormanlı beldesi ve 5 köy sular altında kaldı. Diğer yandan yolda meydana gelen göçükler nedeniyle de 16 köye ulaşım sağlanamıyor.

Gece saatlerinde başlayan ve sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağış Güneşli Deresi'nin taşmasına neden oldu. Ormanlı Beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay Köyü ve Süleymanbeyler köyü sular altında kalırken, bölgeye çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi.

Köy sakinlerinden Serdar Acar (30), Çaylıoğlu ile birlikte bir çok köyün sular altında kaldığını, ulaşımın sağlanamadığını ve köylerde insanların çatılarda kurtarılmayı beklediğini söyledi. İtfaiye ekiplerinin başlattığı kurtarma çalışması sonrasında 70 yaşında ki Zeynep Erol isimli yaşlı kadın mahsur kaldığı evden kurtarıldı.

Ankara yolu ulaşıma kapandı

Zonguldak'ta, dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli yağışla Asma ve Çaydamar derelerinin birleştiği Acılık Deresi'nin taşma noktasına geldiği kent merkezinde vatandaşlar büyük korku yaşadı. Asma Deresi'nin taşması sonucu Zonguldak - Ankara karayolu ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, Zonguldak-Ankara karayolu su altında kaldığı için araçların geçişine izin vermiyor.

Şehrin ortasından geçen derenin yol seviyesine çıkması yaya köprüsü ve araç köprüsünü kullanan vatandaşları dehşete düşürdü. Vatandaşlar köprünün yıkılma tehlikesine karşı koşarak karşıya geçmeye çalıştı. Zonguldak Belediyesi'nin önündeki yaya köprüsüne sel sularının ulaşması üzerine Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve diğer belediye görevlileri, yaya köprüsünü kullanmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

Dere kenarında yer alan araç park yeri de sel sularının altında kaldı. Tarihi Ankara Köprüsü'nün yanına konulan iskele de çöktü. Şehrin Ankara girişindeki İkinci Makas kavşağında sel suyunun taşması sonucu köprünün zemini çöktü. Polis ve belediye ekipleri şehrin geçiş noktalarında güvenlik önlemi aldı.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından Zonguldak'ta dün akşamdan bu yana sağanak yağışla Üzülmez ve Çaydamar deresinin birleştiği Acılık Deresi taşma noktasına geldi.

Fenalık geçiren bazı köy sakinlerine sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. İş yerleri ve bazı araçlarda sular altında kalırken, İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri ile temizleme çalışması başlatıldı. Sular altında kalan Çaylıoğlu köyündeki jandarma karakolu tamamen boşaltıldı. Sular altında akalan araçlar ise jandarma ekipleri tarafından itilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Zeynep Erol ise sabah saat 6'dan bu yana evde mahsur kaldığını, oğlu Ümit'i aradığını ve kendisine çatıya çıkmasını istediğini söyledi.

Son alınan bilgilerde ise Devrek Çaylıoğlu arasındaki Öğberler mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle de yaklaşık 16 köye ulaşım tamamen kapandı. Diğer yandan kurtarma helikopterine haber verildiği ancak sis ve yağış nedeniyle bölgeye gelemediği, Alaplı Çayı'nın da taşması sonucu mahsur kalanlar olduğu da bildirildi.

ADANA’DA EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI

Adana'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden şiddetli yağış sele döndü, yüzlerce araç yolda kaldı, ev ve işyerlerini su bastı.

Sabah saat 08.00 sıralarında Adana kent merkezinde başlayan şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. Kentin her noktasında etkili olağan sağanak yağış caddelerde sele döndü. Bazı yollarda yağmur suyu yarım metreye kadar yükselince yüzlerce araç yolda kaldı. Trafik akışı kilitlenirken sürücüler ise araçlarda mahsur kaldı. Yağmura yakalanan yayalar ise durak ve işyerlerine sığındı. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de caddelerde anons yaparak araçta mahsur kalan olup olmadığını araştırdı. Kentin kenar semtlerinde ise yüzlerce ev ve işyerini su bastı. Meteoroloji yetkilileri Adana'da yağışların 3 gün süreceğini belirterek sel baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

ÇANKIRI'DA SELE KAPILAN 9 YAŞINDAKİ ÇOCUK BOĞULDU

Çankırı'nın Atkaracalar İlçesi'nde şiddetli yağışlarla birlikte sele kapılan bir çocuk öldü.

Şanlıurfa'dan Atkaracalar'ın İlker Mahallesi'nde gelerek çobanlık yapan Salih Kılıç, kızı ve oğlu ile birlikte Karadere Mevkii'nde bastıran şiddetli yağmur ve sele yakalandı. Azgın sulardan bir ağaca tutunarak kurtulan baba Salih Kılıç, 7 yaşındaki kızı Hülya'yı elinden tutarak sel sularından korurken, tüm çabalarına rağmen 9 yaşındaki oğlu Ali Kılıç'ı kurtaramadı. Sel bölgesine gönderilen kepçe, Salih Kılıç ve kızını tutundukları ağaçtan kurtarırken, 2 kilometrelik alanda yaptılan çalışmalar sonucu Ali Kılıç'ın cesedine Karadere'nin alt bölgelerinde çalılara takılmış halde ulaşıldı.

ABDULLAH KARABACAK | AJANSLAR | Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_turkiy...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0