Görüş Bildir
Haberler
Çanakkale’de Okullar Tatil mi? Çanakkale Valiliğinden Tatil Açıklaması

Çanakkale’de Okullar Tatil mi? Çanakkale Valiliğinden Tatil Açıklaması

Öğrenci ve öğrenci velileri, son günlerde tüm yurt genelinde etkisini artıran kar yağışı sebebiyle okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı hava durumu raporuna göre hava sıcaklıkları düşüş gösterecek ve birçok ilde kar yağış olacak. Çanakkale Valiliği, olumsuz hava şartları sebebiyle açıklamada bulundu. Peki, Çanakkale’de okullar tatil mi? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşanan olumsuz hava şartları birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklıkları düşerken, kar yağışı da etkili oluyor. Yoğun kar yağışının olduğu illerde okullar valilik kararı ile tatil ediliyor.

Çanakkale’de Okullar Tatil mi?

Çanakkale’de Okullar Tatil mi?

Çanakkale Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle 12 Ocak Çarşamba günü, il genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verileceği duyuruldu. Yine il genelinde köy okullarında da, bu okullarda görev yapan öğretmenlerin birçoğunun il ve ilçe merkezlerinden günübirlik bu okullara gidip geldikleri ve öğrencilerinin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için yarın eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı. Valilikçe, bu kapsamdaki öğrencilerin, eğitimlerine EBA üzerinden devam edebileceği belirtildi.

Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararının ise, oluşan şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarca değerlendirilerek alınacağı, bu kararların da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

Ayrıca, aynı gün il genelinde kronik hastalığı bulunan personeller, hamile personeller ile engelli personellerin de 1 gün idari izinli sayılacakları duyuruldu

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın