Görüş Bildir
Haberler
Cam Yemekten Duvar Boyası Sevdasına: Psikologları Bile Şaşırtan İlginç Bağımlılıklar

Cam Yemekten Duvar Boyası Sevdasına: Psikologları Bile Şaşırtan İlginç Bağımlılıklar

R.G.
20.08.2021 - 12:30

Bağımlılık denince çoğumuzun aklına sigara içmek gibi sağlığa zararlı alışkanlıklar geliyor. Fakat bağımlılığın da çeşitleri var. Bazı bağımlılıklar sağlık için ne zararlı ne de zararsız. İnsanlar üzerinde psikolojik, sosyolojik veya biyolojik etkenler doğurabilecek farklı bağımlılık türleri var. Bunlardan bazıları ise oldukça ilginç. 

İşte var olduğunu duyduğunuzda kulaklarınıza inanamayacağınız 8 garip bağımlılık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cam Yeme Bağımlılığı

1. Cam Yeme Bağımlılığı

Tıbbi adı Hiyalofaji olan cam yeme bağımlılığı genellikle ilgiden mahrum bırakılan insanlarda ortaya çıkıyor. Çocukluk dönemlerinde sevgisiz ve anne ilgisi olmadan büyüyen kişiler, oluşan psikolojik stres sonucunda cam gibi tüketime uygun olmayan ürünleri yeme dürtüsüne karşı koyamıyor. Bu durum ise kesiklerden oluşan yaralanmalar gibi oldukça olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

2. Estetik Operasyon Bağımlılığı

2. Estetik Operasyon Bağımlılığı

Günümüzde birçok insan 'daha iyi bir görünüm için' defalarca bıçak altına yatıyor. Fakat bazıları bu işi fazla abartabiliyor. Bu insanlar ne kadar çok ameliyat olursa o kadar kusursuz bir görünüme sahip olacağına inanıyor. Bu durum disformik bozukluktan, yani vücutta beğenilmeyen bir yerin sürekli takıntı haline getirilmesinden kaynaklanıyor. Psikolojik ve çevresel faktörler de bu durumu tetikleyebiliyor.

3. Parmak Emme Bağımlılığı

3. Parmak Emme Bağımlılığı

Çocuklarda genellikle sütten kesilme sonrası ortaya çıkan parmak emme dürtüsü, eğer önüne geçilmezse ergenlik ve yetişkinlikte de devam edebiliyor. Parmak emme bağımlılığı, çene ve diş problemlerine neden olabiliyor.

4. Vücut Geliştirme Bağımlılığı

4. Vücut Geliştirme Bağımlılığı

Birçok insan hem sağlıklı olmak hem de daha iyi bir görünüme sahip olmak için için vücut geliştirme egzersizleri yapıyor. Fakat bu durum bazıları için takıntı haline gelmiş durumda. Bigoreksi olarak adlandırılan bu durum sağlık için oldukça zararlı hale gelebilir.

5. Duvar Boyası Yeme Bağımlılığı

5. Duvar Boyası Yeme Bağımlılığı

Daha önce farklı yeme bağımlılıklarını duymuş olabilirsiniz. Fakat duvar boyası yeme bağımlılığı sizi şaşırtabilir. Genellikle çocuklar arasında yaygın olan bu bağımlılık, zehirlenme gibi tehlikeli sağlık problemlerine yol açabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çalışma Bağımlılığı

6. Çalışma Bağımlılığı

Tembellik, çağın hastalığı olarak adlandırılsa da aramızda çalışmayı çok sevenler hatta ona bağımlı olanlar bile var. Çalışmak gereklidir fakat iç dünyasında duygusal kopukluk yaşayan kişiler bu durumu bağımlılık haline getirebiliyor.

7. Sosyal Medya Bağımlılığı

7. Sosyal Medya Bağımlılığı

Günümüzün belki de en popüler bağımlılıklarından biri sosyal medya bağımlılığı. Bazı insanlar sosyal medya hesaplarına kısa bir süre bile bakmadıklarında kendilerini kötü hissediyor.

8. Dövme Bağımlılığı

8. Dövme Bağımlılığı

Birçok insan vücuduna kendisini özel hissettiren eserler bırakmak için dövme yaptırıyor. Fakat bazıları için durum bunun biraz ötesine geçiyor ve tüm vücutlarına dövme yaptırıyor. Dövme bağımlısı sayısı tahmin edilenin oldukça üzerinde.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sometimes

Onedio bağımlılığıhepsi