Görüş Bildir
Haberler
Çalıştığı Hastanede Silahlı Saldırıya Uğrayan Doktor Yaşamını Yitirdi

Çalıştığı Hastanede Silahlı Saldırıya Uğrayan Doktor Yaşamını Yitirdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Samsun’da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun silahlı saldırıya uğradı. Furtun, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlkadım ilçesindeki Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde saat 15.45 sırasında meydana gelen olayda odasına gittiği sırada hastanenin eski kantin çalışanı olduğu ileri sürülen İsmail adlı şahsın silahlı saldırısına maruz kaldı. 

Şüphelinin açtığı ateş sonucunda göğsünün sağ kısmına 3 kurşun isabet eden Furtun, olduğu yere yığılıp kaldı. Saldırgan ise kargaşadan yararlanarak kaçtı.

Furtun, meslektaşlarının müdahalesiyle bir üst kattaki ameliyathaneye çıkarılarak ameliyata alındı. Hastane personelinin kan temin etmek için seferber olduğu Dr. Furtun, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Opr. Dr. Kamil Furtun'a yapılan saldırıyı mesai arkadaşları alkışlarla protesto etti. | Fotoğraf: AA

'Hoşuma gitti ondan vurdum'

Yapılan çalışmalar sonunda şüpheli 30 yaşındaki İsmail K., kısa süre sonra olayda kullandığı ruhsatsız tabancayla yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli gazetecilerin 'Neden yaptın?' sorusu üzerine, 'Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum. Sormak istediğiniz başka birşey var mı? Vatan sağolsun' dedi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Samsun'da bir hafta önce doktorlara uygulanan şiddetle ilgili açıklama yaptığını hatırlattı.

Özkan, 'Şimdi kelimeleri nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. Adice, haince, şerefsizce bir katliam bize göre. Ağabeyimiz hayatını kaybetti, elimizden geleni yaptık ama maalesef kurtarılamadı. Yoğun çaba içinde, menfur hadisenin sonucunda canımızdan etti bizi. Bu saldırılar da bizim konuşmalarımız da bitmeyecek' dedi.

“Yılın doktoru” seçilmişti

Evli ve bir çocuk babası Furtun’un, Samsun Tabip Odasınca “yılın doktoru” seçildiği öğrenildi.

Furtun için yarın hastane önünde tören düzenlenecek. Doktorun naaşı, Büyük Cami’de öğle vakti kılınacak namazın ardından Asri Mezarlık’taki aile kabristanında toprağa verilecek.

Sağlık Bakanı: "Saldırıyı lanetliyoruz"

Sağlık Bakanı: "Saldırıyı lanetliyoruz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Kamil Furtun'un saldırı sonucu hayatını kaybetmesi üzerine taziye mesajı yayınladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, menfur saldırı sonrası yayınladığı mesajında, 'Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmakta olan hekimimiz Op. Dr. Kamil Furtun'u menfur bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz' dedi.

DHA ve Diren Emek

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0