Görüş Bildir
Haberler
Çalınan Arabasını 12 Yıl Sonra Buldu: 15 Bin Lira Hurda Bedeli Olan Araç İçin 32 Bin Lira Otopark Borcu

Çalınan Arabasını 12 Yıl Sonra Buldu: 15 Bin Lira Hurda Bedeli Olan Araç İçin 32 Bin Lira Otopark Borcu

İstanbul'un Alibeyköy ilçesinde bir oto yıkamacıda, 12 yıl önce çalınan otomobilini senelerdir arayan 45 yaşındaki Aydın Halat, aracını Yediemin Otoparkı'nda bulundu.

On yılı aşkın süredir otoparkta olduğunu öğrendiği aracının 32 bin lira borcu olduğunu öğrenen Halat, 'Aracımın 10 yılı aşkın süredir otoparkta bulunup da bana bildirilmemesi beni maddi ve manevi olarak mağdur etti. Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gelen telefonla, 2007 yılında çalınan aracının Eyüp'teki Yediemin Otoparkı'nda olduğunu öğrendi

Gelen telefonla, 2007 yılında çalınan aracının Eyüp'teki Yediemin Otoparkı'nda olduğunu öğrendi

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan 45 yaşındaki Aydın Halat'ın 2007 yılında otomobili çalındı. Alibeyköy'de halı saha maçına giderken aracını anahtarlarıyla bir oto yıkamacıya bırakan Halat, geri döndüğünde aracının çalındığını anladı ve aradan seneler geçmesinin ardından aracından ümidini kesti.

Geçtiğimiz günlerde Yediemin Otoparkı'ndan telefon alan Halat, aracının orada bulunduğunu öğrendi.

2000 model aracına istenen 32 bin liralık otopark ücretini duyunca şok oldu

2000 model aracına istenen 32 bin liralık otopark ücretini duyunca şok oldu

Otoparka giden Halat, ikinci bir şok yaşadı ve 2000 model aracı için, 32 bin lira otopark parası ile karşılaştı. Halat, konuyla ilgili şunları söyledi:

''Aracım çalındıktan sonra aracım bulunur ümidiyle 2007 yılından 2015 yılına kadar tüm vergilerini ödedim . Artık aracımdan ümidimi kesmiştim. Trafikten de çektirdim. Geçen Pazar günü bir telefon geldi bana aracımın Trafik Vakfı Yediemin Otoparkı'nda olduğunu söyledi. İlk önce inanmak istemedim. Daha sonra Yediemin otoparkına gittim ve aracımın orda olduğunu gördüm. Daha sonra Trafik Vakfı Yediemin Otoparkı'ndan aracımı almak istediğimi söyledim. Onlar da bu aracın 12 yıldır otoparkta olduğunu ve 32 bin lira gibi bir otopark borcu olduğunu söylediler. Ücreti duyunca şok oldum. Bende bu aracın çalıntı olduğunu ve hiçbir ücret ödemeyeceğimi ve mağdur olduğumu söyledim. Ben bu araçla ilgili suç duyurusunda bulunacağımı bildirdim. Benim aracım 10 yılı aşkın bir süredir bulunmuş, bu otoparkta yatıyor. Bulan da polis, jandarma veya trafik vakfı her kim bulduysa bilmiyorum Aracımın bulunup da bana bildirilmemesi beni maddi ve manevi olarak mağdur etti. Bugün aracımın sadece 15 bin lira hurda bedeli var. Ben bunlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım''

'Aracımı 3 bin 500 liraya geri aldım'

'Aracımı 3 bin 500 liraya geri aldım'

Otopark parası için pazarlık yaptığını söyleyen Halat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İlk  önce benden 32 bin lira gibi bir bedel istediler ama aracımın buraya giriş evraklarını bulamadılar. Uzun zaman olduğu için evrakların kaybolabileceğini, yanmış olabileceğini söylediler. Yediemin Otoparkı yetkilileri ve Trafik Vakfı yetkilileriyle görüştüm evrakları bulamayınca bana 32 bin lira değil aracın hurda bedeli olan 15 bin lira üzerinden 5 bin lira verirsen aracı alabileceğimi söylediler. Bende 12 yıl sonra bulduğum aracı bırakmak istemedim. Ben de avukatım aracılıyla 3 bin 500 lira bir bedel ödeyerek aracımı aldım. Aracımı aldıktan sonra güvenli bir yere çektim yasal sürecin işlemesini bekleyeceğim''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
52
13
10
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hakkant

keşke hiç bulmasaydı adamcağız

Masa Ayağı

Araba acaba hiç çalınmadı mı? Çünkü yedi emin otoparkında giriş evrakları bulunamamış! Yoksa polis hatalı park diye 2007 yılında çekip oraya mı götürdü arabayı?

Barkın Çetin

Büyük ihtimal öyle oldu.

tv-kumandasi

Polise ihbarda bulunsaydı :) Çalıntı aracımı gördüm diye. Gidin getirin deseydi. :D