Görüş Bildir
Haberler
Büyük Bir Yanılgı mı Yoksa Gerçek mi: Ayrı Dünyaların İnsanı Olan İki Kişi Mutlu Bir İlişki Yaşayabilir mi?

etiket Büyük Bir Yanılgı mı Yoksa Gerçek mi: Ayrı Dünyaların İnsanı Olan İki Kişi Mutlu Bir İlişki Yaşayabilir mi?

20.09.2022 - 22:12

'Ayrı dünyaların insanı' olan iki kişi mutlu bir ilişki yaşayabilir mi? Bu sorunun cevabını aşağıda verdik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk kural, uyumluluk!

İlk kural, uyumluluk!

Aşk karmaşık bir kavram, birine nasıl aşık olduğumuzu mantıklı ve makul şekilde açıklamak oldukça zor. Ten uyumu, sıklıkla bahsi geçen şu 'kimya' kavramı ve ortak ilgi alanları, başlarda ortaya çıkan kıvılcımı büyütebiliyor. Ancak tarafların birbirine tam anlamıyla bağlanmasını sağlayan başlıca unsur, birbirleri arasındaki uyum.

Uyum, genellikle yanlış anlaşılan bir konsept.

Uyum, genellikle yanlış anlaşılan bir konsept.

'Uyum', karşı tarafa duyulan fiziksel çekimden ve benzerlikten bağımsız bir konu. Tarafların birbirleriyle iletişim kurarken rahat olmasını, empati kurabilmelerini sağlıyor. Ortak bir hissiyat üzerinde anlaşma, karşı tarafa aşık olmamızı sağladığı gibi konforlu bir duygu olduğu için tuhaf bir bağımlılığa da yol açabiliyor.

'Anlaşılıyor olma' hissi de oldukça önemli.

'Anlaşılıyor olma' hissi de oldukça önemli.

Çoğu insan, kontrol edemediği duygularından dolayı kendisini yargılamayacak biriyle birlikte olmak ister. İletişim doğal bir şekilde ilerliyorsa, iki taraf da rahat bir şekilde kendini ifade edebiliyorsa, birbirlerinin duygularını anlamlandırabiliyorsa uyum da beraberinde geliyor. Bu tür ilişkiler de bazen senelerce sürdürülebiliyor.

İlişki, paylaşarak büyütülür.

İlişki, paylaşarak büyütülür.

Tarafların ortak bir ilgi alanına sahip olmaması, ilişkinin sağlıklı şekilde sürdürülmesine engel değil. Eğer anlayış ve uyum varsa, tarafların olaylara bakış açısının farklılığı ilişki için besleyici bile olabilir! Taraflar birbirleri için yeni ilgi alanlarına eğilebilir, yeni bilgiler edinebilir ve yepyeni dünyalar keşfedebilir. Bu da ilişkiyi mutlaka güçlendirir!

Zıt kutuplar birbirini çekiyor mu?

Zıt kutuplar birbirini çekiyor mu?
www.insider.com

İlişkilerde zıt kutupların birbirini çektiği düşüncesine inanan kişiler, partnerlerini de kendilerinden farklı şeylerle ilgilenen kişilerden seçmeye özen gösteriyorlar. Bu düşünceyi içselleştirmiş olanlar, kendileriyle taban tabana zıt insanları çekici bulabiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlıklı ilişki, iki tarafın birbirini dönüştürmesiyle mümkün!

Sağlıklı ilişki, iki tarafın birbirini dönüştürmesiyle mümkün!

Uyum ve anlayış beraberinde geldiğinde, tarafların hayata bakışlarının çelişmesi büyük bir sorun teşkil etmeyebiliyor. Çünkü unutmamak lazım ki, sağlıklı ilişkide iki tarafın birbirini uyumlu olacak şekilde değiştirmesi ve dönüştürmesi ilişkiyi iyileştiriyor. Taraflar birbirlerinde haklı buldukları ve gıpta ettikleri yönleri örnek alınca, zıt kutuplarda olmanın da bir anlamı kalmıyor!

Zıtlıklar mesele edilmediği zaman ilişkiye fayda bile sağlayabilir!

Zıtlıklar mesele edilmediği zaman ilişkiye fayda bile sağlayabilir!

Uzun lafın kısası,  eğer taraflar hayata bakışlarındaki farklılıklarını mesele etmeyip kendilerini ilişkinin akışına bırakırlarsa, kaliteli vakit geçirmenin tadına varırlarsa ve aralarındaki uyumu korumak için çaba sarf ederlerse zıt kutup olup olmamalarının bir önemi kalmıyor. Evet, ayrı dünyaların insanı olan iki kişi, temel kuralları göz önünde bulundurmak kaydıyla mutlu bir ilişki yaşayabilir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Aynı dünyaların insanı olsan da yürümüyor bazen,ya bu ilişkiler konusu çok çeyrefilli,erkeğin de kadının da derdi maddiyat olmuş artık,ki hala bunun çok yank... Devamını Gör

booba

işimiz anlık mutluluklara kaldı 😅 en güzeli seninki, yarını düşünmeden yaşa 🥰