Görüş Bildir
Haberler
Büyük Bir Heyecanla Beklenen Final Bölümleriyle İzleyiciyi Hayal Kırıklığına Uğratan Diziler

Büyük Bir Heyecanla Beklenen Final Bölümleriyle İzleyiciyi Hayal Kırıklığına Uğratan Diziler

Harika bir dizi sona erdiğinde, sonsuza dek hatırlanır. Breaking Bad gibi sevilen bir dizinin tatmin edici bir sonu olduğunda, dizi gerçek bir klasik haline gelir. Ancak Game of Thrones hayranları final sezonunu düşününce ne kadar büyük hayal kırıklığı yaşadığını hatırlıyor. Final sezonuyla izleyiciyi üzen dizileri sizler için derledik. Buyurun...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Zoey 101 (2005-2008)

21. Zoey 101 (2005-2008)

IMDb: 6.1

Özet: Finalin çekildiği sıralarda, Spears hamile olduğunu duyurdu. Spears, izleyiciler tarafından genç yaşta hamileliğe özendirilmekle suçlandı.Ne yazık ki, filme alınmış olan son bölümde herhangi bir ilginç gelişme yaşanmadı. Birçok izleyici, son sezonu ana karakterin özel hayatıyla ilişkilendirmesine neden oldu.

Oyuncular: Jamie Lynn Spears, Sean Flynn, Christopher Massey

Yönetmen: Steve Hoefer

20. Roseanne (1998-2018)

20. Roseanne (1998-2018)

IMDb: 7.0

Özet: Roseanne tüm zamanların en iyi komedi dizisi olmasa da, iyi hissettiren bir sonuçla final yapsaydı hayranları gözünü kırpmadan izlerdi. Bunun yerine, izleyiciler, televizyon sitcom tarihinin en kötü finallerinden birine tanıklık etti. Sezonun son bölümünde Roseanne, tüm sezonun Roseanne Connor tarafından gerçek hayatından esinlenerek yazılmış kurgusal bir hikayede yer aldığını ortaya koyuyor. Roseanne'nin kocası Dan aslında 8. Sezonun finalinde hayatta kaldığı gösterilen kalp krizinden öldü ve bu hikaye onun bununla başa çıkma yoluydu. Bu son tamamen 'hepsi bir rüyaydı' klişesine düşmemiş olabilir ancak yine de kötü hissettirdi.

Oyuncular: Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf

Yönetmen: Frank Doll

19. Two and Half Man (2003-2015)

19. Two and Half Man (2003-2015)

IMDb: 7.1

Özet:  Kişisel sorunların, şovun mirasını etkilemesine izin verildi.Two and a Half Man çığır açan bir yapım olmasa da, tutarlı bir şekilde ilerliyordu. Eski oyuncu Charlie Sheen ve şovun yaratıcısı Chuck Lorre arasındaki sürtüşme, son bölümün tamamen başarısız olmasına neden oldu.

Oyuncular: Charlie Sheen, Ashton Kutcher, Jon Cryer, Holland Taylor

Yönetmen: Pamela Fryman

18. Gossip Girl (2007-2012)

18. Gossip Girl (2007-2012)

IMDb: 7.2

Özet: Dizi yayınlandığında büyük bir başarı elde etti ve hayranlar, diziyi sezon finaline kadar takip etti. Ne yazık ki, TV tarihinin en kötü finallerinden biriyle sona erdi. Peki ne yanlış gitti? Altı sezon boyunca, Gossip Girl olarak bilinen gizemli bir kişi sayesinde zengin gençlerin tüm sırları açığa çıktı. Sonra finalde Dan'in Gossip Girl olduğu anlaşıldı. Bu final altı sezonluk hikayeyle örtüşmedi ve hayranlar hayal kırıklığına uğradı.

Oyuncular: Blake Lively, Leighton Meester, Chace Crawford

Yönetmen:  Ron Fortunato

17. Will & Grace (1998-2020)

17. Will & Grace (1998-2020)

IMDb: 7.3

Özet: Will & Grace, 90'ların sonlarında ve 2000'lerin başında televizyonun en çok izlenen dizisiydi. Dizinin merkezinde, iki baş karakterin sağlam dostlukları anlatılıyordu. Bu yüzden dizi, iki karakterin yollarını ayırması, 20 yıl konuşmaması ve çocukları evlendiği için ilişkilerini yeniden canlandırması ile sona erdiğinde hayranlar üzüldü. Gerçekçi olmak istenmiş olabilir ancak yaşam sürecinin kaçınılmaz olarak onları birbirinden ayıracağını ima etmek izleyiciye kötü hissettirdi.

Oyuncular: Debra Messing, Eric McCormack, Megan Mullally

Yönetmen: James Burrows

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Reign (2013-2017)

16. Reign (2013-2017)

IMDb: 7.4

Özet: Çekimler tamamlanmadan bir hafta öncesine kadar, yaratıcılar dizinin iptal edilip edilmeyeceğinden emin değildi, bu yüzden her ihtimale karşı zaten bir final sahnesi çekmişlerdi. Haber geldiğinde, Mary'nin hikayesini kısa kesip idamına kadar yirmi yıl ileri atlamaktan başka seçenekleri yoktu.

Oyuncular: Adelaide Kane, Megan Follows, Toby Regbo

Yönetmen: Holly Dale, Fred Gerber, Mike Rol

15. 13 Reason Why (2017-2020)

15. 13 Reason Why (2017-2020)

IMDb: 7.5

Özet: İzleyicilerin 13 Reasons Why'dan nefret etmek için yeterince nedeni yokmuş gibi, final çok daha kötü bitti. Clay, hezeyan gibi görünen bir duruma girer. Jess, Bryce'ı affetmek zorunda kalır ve hiç kimse, gençlerin işlediği suçlar hakkındaki gerçeği öğrenemez. Arkadaş grubu olarak daha da yakınlaşmaları gerektiği anda, birbirlerine olan tüm inançlarını ve güvenlerini kaybetmişlerdi. Ani'nin açıklanamayan devamsızlıkları ve Justin'in ölümü TV tarihinin en kötü sonlarından birine neden oldu.

Oyuncular: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro

Yönetmen: Tom McCarthy

14. The 100 (2004-2020)

14. The 100 (2004-2020)

IMDb: 7.6

Özet: Önceki sezonlarda bazı büyük ipuçları verildikten sonra, hayranlar 7. sezondan çok fazla şey bekliyordu. Clarke tamamen dışlanmış gibi görünüyordu. Bellamy ise sadece üç bölümde ortaya çıktı ve sonra anlamsızca öldürüldü. Dizinin yaratıcısı aksiyondan tamamen uzaklaşmaya karar verdi ve gerilime yöneldi ancak final sezonunda böyle bir karar almak doğru değildi. Mevcut karakter kadrosu da bundan zarar gördü. Dizide insan ırkının nesli tükendi ve umutsuz bir final yapıldı.

Oyuncular: Eliza Taylor, Paige Turco, Bob Morley

Yönetmen: Bharat Nalluri

13. Jane The Virgin (2014-2019)

13. Jane The Virgin (2014-2019)

IMDb: 7.9

Özet: Beş sezon ve yüz bölümden sonra, diziyi zirvede bitirmenin tam vakti gibi görünüyordu. Lina gibi bazı önemli karakterler çoktan arka plana düşmüştü. Jane, tüm sezon boyunca olgunlaşmamış ve sorumsuz davranan Rafael ile evlenir. Bu yüzden birliktelikleri izleyiciye yanlış hissettirir. Ayrıca, çoğu izleyicinin uzun zaman önce tahmin ettiği gibi, anlatıcının Mateo olduğu ortaya çıkar.

Oyuncular: Gina Rodriguez, Justin Baldoni, Andrea Navedo

Yönetmen: Brad Silberling, Uta Briesewitz, Debbie Allen, Joanna Kerns, Edward Ornelas, Zetna Fuentes

12. True Blood (2008-2014)

12. True Blood (2008-2014)

IMDb: 7.9

Özet: Hiç kimse True Blood’un aşırı kaliteli bir yapım olduğunu iddia edemez. Ancak vampir dizisi için final oldukça sakindi. Bill, kanlı bir patlamada ölür, herkes karaktere uygun görünmeyen sıkıcı çiftlerle eşleşir. Sookie daha önce ekranda gösterilmemiş bir karakterle evlenir. Görünüşe göre yönetmenler evlenmenin ve çocuk sahibi olmanın hayatın sorunlarına çözüm olduğuna karar vermişler.

Oyuncular: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell

Yönetmen: Micheal Lehmann

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Gilmore Girls (2000-2007)

11. Gilmore Girls (2000-2007)

IMDb: 8.2

Özet: Gilmore Girls, sezon finalinde bocalayan ve karakterlerine başarılı bir veda yapamayan bir başka dizi. Gösteri Lorelai ve Rory'nin kasabadan ayrılmasıyla sona erdi ve herkes onlara acele bir veda partisi vermek için bir araya geldi. Luke ve Lorelai'nin ilişkisi belirsiz, ancak tekrar bir araya gelebilecekleri ima ediliyor ve ardından bölüm sona eriyor.

Oyuncular: Lauren Graham, Alexis Bledel, Melissa McCarthy

Yönetmen: David S. Rosenthal

10. Chuck (2007-2012)

10. Chuck (2007-2012)

IMDb: 8.2

Özet: Finalin IMDb puanı yüksek olsa da, bazı hayranlar bu son bölümden nefret etti. Baş karakterler Chuck ve Sarah arasındaki romantizm dizinin hikayesinin can damarıydı. Ancak Sarah aniden hafızasını kaybettiğinde ve Chuck ile olan tüm geçmişini unutunca hayranlar şok oldu. Çiftin geleceği belirsiz bir şekilde kaldı.

Oyuncular:  Zachary Levi, Yvonne Strahovski, Joshua Gomez

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer

9. How I Met Your Mother (2005-2014)

9. How I Met Your Mother (2005-2014)

IMDb: 8.3

Özet: How I Met Your Mother'ın başarı düzeyine ulaşan çok az sitcom var. Ancak final sezonu bu kadar tepkiyle karşılaşan da az sayıda dizi var. Ted ve Robin'in ana karakterleri başlangıçta birlikte olmaları için tasarlandı. Dizinin finali ikinci sezonda çekildi. Ancak dokuz sezon boyunca tekrar tekrar devam eden ilişkilerinden sonra, birçok hayran ikisinin birbirinden ayrıldığını düşündü. Ted ve Robin sonunda birçok kişiye basit gelen sürprizle bir araya geldiler. Ted’in çocuklarının annesi Tracy, hikayesini anlatmadan önce bilinmeyen bir hastalıktan öldü. Barney ve Robin'in neredeyse tüm final sezonunu kapsayan evliliği aynı bölümde bozuldu ve son bölüm karmaşayla sonuçlandı.

Oyuncular: Josh Radnor, Jason Segel, Alyson Hannigan, Neil Patrick

Yönetmen: Pamele Fryman

8. Lost (2004-2010)

8. Lost (2004-2010)

IMDb: 8.4

Özet: Bazen bir dizi final yaptığında olay olmadığı için izleyici tarafından iyi karşılanmaz. Ancak, Lost tam tersi bir sorundan muzdaripti. Seri, devam ettikçe daha karmaşık bir hal aldı. Final bölümünde çoğu izleyici ne olduğunu anlamadı.

Oyuncular: Matthew Fox, Evangeline Lilly, Josh Holloway

Yönetmen: Jack Bender, Stephen Williams

7. Surpernaturel (2005-2020)

7. Surpernaturel (2005-2020)

IMDb: 8.4

Özet: Supernatural, hiç bitmeyecek görünüyordu ancak son bölümü 2020'de yayınlandı. Dizinin orijinal oyuncuları 5. sezondan sonra ayrıldı ve çoğu kişi dizinin bundan sonra düşüşe geçtiğini düşündü. Pek çok hayran, Winchester kardeşlerin hikayesini sona erdirmeye çalışan final bölümüne üzüldü.

Oyuncular:Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins

Yönetmen: Kim Manners

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Scrubs (2001-2010)

6. Scrubs (2001-2010)

IMDb: 8.4

Özet: 9. sezonda bir çok yeni karakter diziye dahil oldu. Son sezonda hayranların sevmeye başladığı karakterler arka planda kalmaya başladı. Daha da kötüsü, sezon finali, final bölümü gibi gelmedi bundan dolayı çoğu hayran 9. sezonu tekrar izlemiyor.

Oyuncular: Zach Braff, Donald Faison, John C. McGinley

Yönetmen: Bill Lawrence

5. The X-Files (1993-2018)

5. The X-Files (1993-2018)

IMDb: 8.6

Özet: Mulder'ın duruşması, yanıtlar yavaş yavaş izleyicilere verildiği için dayanılmaz bir şekilde uzun sürdü. Ölüm cezasından kurtulduktan sonra, Mulder ve Scully dört köşe olarak bilinen bölgeye yöneldiler. Şovun yaratıcıları, başka bir film veya serinin  devamı olabilir düşüncesiyle finali ucu açık bıraktı.

Oyuncular: Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi

Yönetmen: Chris Carter

4. House, M.D. (2004-2012)

4. House, M.D. (2004-2012)

IMDb: 8.7

Özet: Birkaç sezon boyunca Gregory House, çalıştığı hastanede koşturdu. Yoluna çıkan herhangi bir hastayı teşhis edip tedavi etmeye yardımcı olan parlak bir doktordu. Ayrıca iş arkadaşlarına kötü davranan, hastalarla iletişim kuramayan, son sezonlarda kendine yardım etmeye bile çalışmayan bir bağımlıydı. Televizyon tarihinin en kötü sonlarından birinde House kendi ölümünü taklit etti. Sherlock Holmes'da olduğu gibi. Ancak final hayranlar tarafından beğenilmedi.

Oyuncular: Hugh Laurie, Robert Sean Leonard, Jesse Spencer

Yönetmen: Bryan Singer

3. Dexter (2006-2013)

3. Dexter (2006-2013)

IMDb: 8.7

Özet: Game of Thrones'tan önce Dexter vardı! Sevilen suç draması, 2006'dan 2013'e kadar sürdü. 8. Sezonun sonuna doğru, Deb (Dexter'ın kız kardeşi) felç nedeniyle beyin işlevini yitirdi. Kasırgaya doğru yelken açmaya karar veren Dexter, bir daha asla görülmedi. Final bölümü çok ucu açık bittiği için hayranlarını tatmin etmedi.

Oyuncular: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas

Yönetmen: Marcos Siega

2. Seinfelds (1989-1998)

2. Seinfelds (1989-1998)

IMDb: 8.9

Özet: Seinfelds'in sezonu dizinin akışına hiç uymayan bir şekilde bitti. Jerry, Elaine, George ve Kramer, on milyonlarca Amerikalıya ulaştı. 1998'deki son bölümü 76 milyondan fazla seyirci izledi. Dizinin ana karakterleri örnek bir vatandaştan olmaktan çok uzaktılar ancak son bölümde onları hapse atmak ahlaki bir final olması çabasını seyirciye gösterdi. Çoğu kişi bu sonu komik bulamadı. 

Oyuncular: Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards

Yönetmen: Andy Ackerman, David Steinberg, Tom Cherones, D. Owen Trainor

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Sopranos (1999-2007)

1. The Sopranos (1999-2007)

IMDb: 9.2

Özet: The Sopranos, tüm zamanların en saygın televizyon programlarından biri oldu. Bu tamamen hak edilmiş olsa da, tarihin en kötü  final bölümlerinden biriyle ekranlara veda etti. Altı sezondan sonra, Tony Soprano'nun maceraları, etrafını saran ve sürekli daralan suç ağıyla sona eriyordu. Ancak izleyiciler ne olduğunu anlamadan bölüm sona erdi.

Oyuncular: James Gandolfini, Edie Falco, Michael Imperioli

Yönetmen: David Chase

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Piyano

İş para kazanırken iyi de, yaratılan evrendeki hikayeyi güzel bağlamak yaratıcıların sorunu olabiliyor çoğu zaman. Mesela Lost'ta herşeyi çorba ettikleri gib... Devamını Gör

feyk

Final konusunu anlamak icin amerikan dizilerinin yapim mantigina bakmak gerekir. Klasik amerikan dizisi giris gelisme sonuc mantiginda tek seferde planlanmaz... Devamını Gör

feyk

Yani onedio s.a.l.a.k kelimesinden mesaji dijital zorbalik diye gondertmiyorsun, yok tek kelimeden yorumun genel konteksine nasil ulasabiliyorsun, oyle olsa ... Devamını Gör