Görüş Bildir
Haberler
Bursluluk Sınavı Ertelendi Mi? Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Bursluluk Sınavı Ertelendi Mi? Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve başarılı öğrencileri tespit ederek burs imkanı sağlanan Bursluluk sınavının, 25 Nisan’da yapılacağını duyurulmuştu. Eski adı Devlet Parasız Yatılı olan ve bursluluk sınavı olarak bilinen sınava, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflar katılıyor ve sınavda başarılı olan öğrenciler MEB tarafından sağlanan imkanlara sahip oluyor. Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisinin beklediği bursluluk sınavı ile ilgili flaş bir karar alındı. Bursluluk sınavı ertelendi mi? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursluluk Sınavı Ertelendi Mi?

Bursluluk Sınavı Ertelendi Mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

Bakan Selçuk, 25 Nisan'da yapılacak bursluluk sınavı ve Adaylık Kaldırma Sınavı'nın ertelendiğini duyurarak, şu ifadeleri kullandı:

'1 milyon civarında öğrencimizin bursluluk sınavı var 25 Nisan'da, bunu erteliyoruz. Ne zamana erteliyoruz söyleyemiyorum, geçen sene eylüle ertelemiştik.'

BURSLULUK SINAVI NEDİR?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Türkiye’de her yıl düzenlenen bir bursluluk sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır.

Her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanmaktadır. Bu yıl 60 bin öğrenciye burs imkanı sağlanması kararlaştırılmıştır.

Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir.

Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın