Görüş Bildir
Haberler
Bursaspor, Josue'yi 1 Yıllığına Kiraladı

Bursaspor, Josue'yi 1 Yıllığına Kiraladı

Enver K.
13.07.2015 - 18:19
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bursaspor, geçen sezon başarılı bir performans sergileyen Portekizli futbolcuyla 1 yıllık yeni kontrat yaptı.

Geçen sezon da Porto'dan kiralanan Josue, 2015-2016 sezonunu da Bursaspor'da geçirecek.

BONSERVİSİNİN YÜZDE 30'U ALINDI

Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman imza töreninde yaptığı açıklamada, 'Bursaspor'umuzun değerini bilen, Bursa'yı seven, bizimle birlikte olmak isteyen bir futbolcu ile sözleşme imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Transferde temel ilke, oyuncunun en bizim kadar bizimle olmak istemesi çok önemlidir. Josue çok sevilen, başarılı bir oyuncu. Bu imza taraftarımızı da çok mutlu edecektir. Takıma daha büyük katkı sağlayacağından şüphemiz yok. Kendisi kalmak istediğini söyleyince biz de Porto'dan bonservisinin yüzde 30'unu alarak aramıza kattık. Kendisine kendi dilinde 'Evine hoş geldin' diyorum' şeklinde konuştu.

'BAŞKA TEKLİFLERİ DÜŞÜNMEDİM'

25 yaşındaki futbolcu ise, 'Tüm kulübe, tüm şehre bana burada verilen şans için teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Ama özellikle teşekkür etmek istediğim biri var o da kulüp başkanımızdır. Kendisi benim burada olmamı istedi, bunu bana hep söyledi. Kalktı geldi, menajerimle, kulübümle görüştü. Benim burada olmam için en üst düzey çaba sarf etti. Başka seçeneklerde olur transferde ama benim Bursa ilk seçeneğimdi. Buraya gelmek istiyordum. Diğer seçeneklerle ilgilenmedim. Şimdi buraya geldiğim için çok mutluyum' dedi.

Geride kalan sezonda 30 numaralı formayla mücadele eden Josue'nin imza töreninde 10 numaralı formayla poz vermesi dikkat çekti. Yeşil beyazlılarda 10 numaralı formanın eski sahibi Manchester City'e transfer olan Enes Ünal'dı.

Portekizli ortasaha futbolcusu, geçen sezon 39 resmi maçta görev almış ve 9 gol atıp 7 de asist yapmıştı.

Porto kulübünün alt yapısından yetişen Josue, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında formasını giydiği Pacos Ferreira'da 54 maça çıkmış ve 5 gol atıp 3 de asist yapmıştı.

2013 yazında ise Porto'ya geri dönen ortasaha futbolcusu, mavi beyazlılarda 34 resmi maçta 5 gol atıp 10 da asist yapmıştı.

2012-2013 sezonunda Portekiz Premier Lig'de yılın en gelişim gösteren futbolcusu seçilenJosue, Portekiz A Milli takım formasını ise 4 defa giydi.

Mackolik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın