Görüş Bildir
Haberler
Burhan Kuzu'dan İtiraf: 'Meclis Başkanlığına Aday Gösterilmediğim İçin Kırgınım'

Burhan Kuzu'dan İtiraf: 'Meclis Başkanlığına Aday Gösterilmediğim İçin Kırgınım'

Emre Ordu
07.03.2018 - 01:07 Son Güncelleme: 07.03.2018 - 10:03

Meclis Başkanlığına aday olmayı her zaman istediğini belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 'Partimin içerisinde yeni bir çatışma, bölünme olmasın diye de 3 kez niyetlendiğim adaylıktan 3 kez vazgeçtim' dedi. Kuzu ayrıca aday gösterilmediği için partisine kırgın olduğunu da söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, Habertürk'te Kübra Par'ın 'Açık ve Net' programının konuğu oldu. Gündeme dair soruları yanıtlayan Kuzu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Burhan Kuzu, Meclis Başkanlığı adaylığına ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"3 kez niyetlendim, partimin içinde çatışma olmasın diye vazgeçtim"

"3 kez niyetlendim, partimin içinde çatışma olmasın diye vazgeçtim"

'Bakanlıkla alakalı benim hiçbir talebim olmadı. Başbakanlar kendi bakanlarını kendisi belirler. Onu ben bilemem. Ama Meclis Başkanlığı seçimle gelen bir yer. Dolayısıyla ben aday olmayı her zaman arzu ettim. Tabi partimin içerisinde yeni bir çatışma, bölünme olmasın diye de 3 kez niyetlendiğim adaylıktan 3 kez vazgeçtim.'

"Ben aday olsam diğer partiler de oy verirdi"

"Ben aday olsam diğer partiler de oy verirdi"

'Aday olsam farklı olurdu' diye her zaman söylediğini belirten Kuzu, 'Başkanlık anlamında değil kazanma anlamında söylüyorum. Benim aday olma durumumda sadece AK Parti'ye değil Meclis'e güveniyorum' ifadelerini kullandı. 

Kuzu, Kübra Par'ın 'CHP de oy verir miydi?' sorusuna, 'Hepsi oy verirdi bana'şeklinde yanıt verdi. Kuzu, ayrıca 'Benim milletvekili arkadaşlarım tamamen gönülleri benimle birlikte olmuştu. Milletvekilleri ne yapsın, gidip partiyle kavga mı etsin?' diye ekledi.

"Biraz kırgınlık oluyor tabi ki"

"Biraz kırgınlık oluyor tabi ki"

Kuzu, 'TBMM Başkanlığına aday gösterilmediğiniz için kırgın mısınız?' sorusuna ise kırgın olduğunu itiraf ederek yanıt verdi:

'Kırgınlık biraz var, küskünlük değil ama. Biraz kırgınlık oluyor tabi ki. Sonuç olarak ben bu partinin kurucu üyesiyim. Ve partiye de ciddi hizmetlerim geçmiştir. Açık konuşurum, üzülmedim dersem elbette doğru olmaz. Ama ben bunu partime nifak meselesi yapmam.'

Açıklamaları ile sık sık sosyal medyada gündem olan Burhan Kuzu, itirafı ile yeniden gündemde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
10
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Bunlar doymaz hacı.

ZuLmeT

Yine bir tekrar. Aşırmacı,intihalci birisi ite kaka Profesör oluyor. Sonra gözünü makam/ünvan hırsı bürüyen bu Profesör "TBMM" başkanlığına göz dikiyor. Seni... Devamını Gör

Metin Dülger

Kuzu Kuzu git artık hayatımızdan..