Görüş Bildir
Haberler
Bunu da Gördük! Camide Kasanın Üzerine 'Ahiret Sermayeniz' Yazıp Para Topladılar

Bunu da Gördük! Camide Kasanın Üzerine 'Ahiret Sermayeniz' Yazıp Para Topladılar

Emre Ordu
10.10.2018 - 20:13 Son Güncelleme: 11.10.2018 - 11:30

Samsun'da Kefeli Camisi'nin girişine yardım toplamak için çelik para kasası koydular. Kasanın üzerine de 'Bu kasa ahiret sermayenizdir. Kasaya attığınız her kuruş melekler tarafından yazılmaktadır' yazılı kâğıt astılar.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi Lise Caddesi üzerindeki Kefeli Camisi'nin girişine, camiye yardım toplamak amacıyla para kasası yerleştirildi. Cami yönetimince cemaatin camiye ilk giriş yaptığı basamağa yerleştirilen kasa üzerine, “Bu kasa ahiret sermayenizdir. Kasaya attığınız her kuruş melekler tarafından yazılmaktadır” yazılı kâğıt da asıldı.

Cemaat tepki gösterdi

Cemaat tepki gösterdi

Para atılması için özel bir bölme de yapılan kasayı gören bazı vatandaşlar şaşırırken, bazıları da kasanın abartılı olduğunu savundu.

Bir kısım cemaat, bağış toplama yönteminin bu şekilde olmaması gerektiğini belirterek, kasa üzerinde asılı notla ilgili de eleştiri de bulundu.

Müftü: "Bizim bilgimiz dışında"

Müftü: "Bizim bilgimiz dışında"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, cami girişine kasa konulmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Konu ile ilgili Müftülük olarak hiçbir bilgilerinin olmadığını belirten Çakı, 'Bu uygulama, yardım toplama yönergesine de uygun değildir. Bazı camilerde bu tür kasalar var ancak bu yaklaşım bizim talimatlarımıza uygun değildir. İnsanlar 3-5 TL atıyorlar. Caminin koruma derneği açıyor ve tutanağa alıp ihtiyaçlarda kullanıyorlar. Ancak bizim böyle bir uygulamamız yok. Arkadaşlara bu yönde hiçbir talimatımız yoktur. Özellikle 'Ahiret sermayesi' gibi ifadeler çok yanlış ve gereksizdir. Kesinlikle kasa oradan kaldırılacaktır' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
149
84
66
19
12
11
6
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Enflasyon ile mücadele paketine diyanete ayrılan bütçe de eklense yerinde olurdu. Hatta imamların maaşlarını devlet vermesin camilerde sadaka bağış niyetine ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sosyal bir devlet halkına hizmet etmek zorunda, halk imam istiyorsa devlet vermek zorunda, elektrik gibi su gibi bu da bir ihtiyaç. Devletin toplumun dini in... Devamını Gör

M

Sadaka vermek, bağış yapmak her dinde kutsaldır ancak bunun sermaye olarak görülmesi yanlış olmuş. İyilik karşılık beklenmeden yani Allah sevgisi (rızası) iç... Devamını Gör

Zeynep Yıldırım

hıristiyanlıktan en büyük farkımızın ibadet etmek için, onlar gibi rahibe ihtiyaç duymamamızdı. Orta Çağ’da din adamları köylü insanlara cennetten arsa satar... Devamını Gör

melkid

kısacası islamiyette ruhbanlık sınıfı yoktur Allah' la kul arasına kimse giremez. hristiyanlıkta olması gereken günah çıkaran din adamı bizde var.