Görüş Bildir
Haberler
Bunama Hastaları İçin Sanal Ev Uygulaması Yapıldı

Bunama Hastaları İçin Sanal Ev Uygulaması Yapıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avustralya kaynaklı yeni bir uygulama, bunama belirtisi gösteren insanlara yardımcı olması için ev ortamının üç boyutlu bir simülasyonunu kullanıyor.

Alzheimer's Australia Vic tarafından geliştirilen ve bugün tanıtımı yapılan uygulama, bunama belirtisi gösteren ve günlük yaşamı gittikçe daha zor hale gelen insanların bakımlarından sorumlu olan kişileri, hastaların karşılaşacağı zorluklara karşı eğitiyor.

Alzheimer's Australia Vic’in iş geliştirme müdürü Tanya Petrovich, bunayan insanların dostu olacak bir ev uygulaması düşündüklerini ve böylece bu insanların toplumda daha iyi adapte olabileceklerini belirtiyor.

Petrovich devam ederek uygulamanın detaylarını da anlatıyor. Buna göre oyun geliştirme aracı olan Unreal Engine ile oluşturulan bu uygulama, kullanıcıların sanal evi keşfetmesini sağlıyor. Parmaklarınızı kullanarak üzerinde gezinebileceğiniz sistem, evdeki nesnelerin hangi şartlar altında bunama hastaları için daha iyi olacağını belirtiyor.

Woolongong Üniversitesi akademisyenlerinden Richard Fleming ve Kirsty Bennett’in geliştirdiği bu uygulama, Sanal Gerçeklik platformlarına da uygulanacak.

Kaynak: http://mashable.com/2016/03/15/dement...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın