Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji’den Son Hava Durumu Tahminleri

Bugün Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji’den Son Hava Durumu Tahminleri

R.G.
20.10.2020 - 13:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmesine göre Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Orta ve Doğu Karadeniz ile Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Yozgat, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'da Sağanak Bekleniyor

İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'da Sağanak Bekleniyor

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Bölgenin doğusu ile İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice eseceği öngörülüyor.

Doğu Anadolu'daki 6 İlde Sağanak Etkili Olacak

Doğu Anadolu'daki 6 İlde Sağanak Etkili Olacak

Öğleden itibaren gece saatlerine kadar Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Erzincan'da sağanak bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta 0, Ağrı'da 2, Erzurum ve Ardahan'da 6, Iğdır'da 10 ve Erzincan'da 14 derece ölçüldü.  Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Iğdır'da 24, Erzincan'da 23, Ağrı'da 22, Kars'ta 20, Erzurum'da 19, Ardahan'da 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz İçin "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Doğu Karadeniz İçin "Kuvvetli Yağış" Uyarısı

Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde beklenen sağanağın, Trabzon, Giresun ve Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gerçekleşmesi öngörülüyor. 

Meydana gelebilecek sel, su baskını, dolu yağışı, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bazı Bölgelerde Sıcaklık Düşüşü 

Sıcaklığın İç Anadolu'nun doğusuyla Orta ve Doğu Karadeniz'de 2-5 derece azalması bekleniyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Yurt genelinde havanın mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyılarıyla güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın