Görüş Bildir
Haberler
Bugün 21 Aralık En Uzun Gece... Kış Gündönümü Nedir? Etkileri Nelerdir?

Bugün 21 Aralık En Uzun Gece... Kış Gündönümü Nedir? Etkileri Nelerdir?

Bugün 21 Aralık en uzun gece yaşanacak. Kış gündönümü ile beraber ülkemizin de içinde bulunduğu Kuzey Yarımküre'de günler uzamaya, Güney Yarımküre'de ise kısalmaya başlayacak. Rivayete göre en uzun gecede bereketi arttırmak için evin içinde nar kırılıyor. Peki 21 Aralık en uzun gece ekinoksu nedir? Etkileri nelerdir? İşte tüm bilgiler haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

21 Aralık en uzun gecede güneş ışınlarının Oğlak dönencesine dik gelmesiyle Güney yarımkürede yaz, Kuzey yarımkürede kış başlangıcı kabul edilir. Bu sebeple Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey Yarımküre'de günler uzar. Peki, 21 Aralık en uzun gecede ne olur, saat kaçta başlar? Kış gündönümü nedir, etkileri neler?

Kış Dönümü Etkileri Nelerdir?

Kış Dönümü Etkileri Nelerdir?

Kış gündönümü yılda iki kez tekrarlanan ve güneşin dünyaya en uzak mesafede olduğu ana verilen addır. Gündüzlerin ve gecelerin kısalmaya veya uzamaya başladığı andır. Yaz gündönümünde, güneş ışınları Yengeç Dönencesi'ne dik gelir. Kuzey yarı kürede günler kısalmaya, güney yarı kürede uzamaya başlar.

Kış Gündönümü Nedir?

Kış Gündönümü Nedir?

Kış gündönümünde (yaklaşık 21 Aralık), güneş ışıkları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir. Kuzey yarıkürede günler uzamaya, güney yarıkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarıkürede kışın, güney yarıkürede yazın başlangıcı sayılır.

Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir. Güney yarıkürede en uzun gün, Kuzey yarıkürede en uzun gece yaşanır. Kuzey yarıkürede gölgelerin en uzun olduğu gündür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın