Görüş Bildir
Haberler
Bu Yapılana Kelime Bulamadık: Hasta Çocuğa Yardım İçin Açılan Instagram Hesabını Çaldılar

etiket Bu Yapılana Kelime Bulamadık: Hasta Çocuğa Yardım İçin Açılan Instagram Hesabını Çaldılar

İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Şenyurt ailesinin 3.5 yaşındaki çocukları Tunahan, SMA hastalığıyla mücadele ediyor. Ailenin, çocuklarının yaşaması için gerekli olan ve maliyeti 2 milyon TL olan ilaç için yardım amacıyla açtıkları Instagram hesabı çalındı. Hesabı çalan vicdansızlar sayfada kendi banka hesap bilgilerini paylaştılar. Tunahan’ın annesi Tuğba Şenyurt, “Şahsın Instagram’da paylaştığı banka hesap bilgilerini bloke ettirdik. Tunahan Şenyurt adıyla ‘tunahanacanver’ diye yeni hesap açtık. Vicdansız tüm emeklerimi bitirdi” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuğba - İbrahim Şenyurt çiftinin oğlu Tunahan’a 9 aylıkken SMA Tip 2 teşhisi konuldu. Doktorların en fazla 2 yaşına kadar yaşayacağını söylediği Tunahan şu anda 3.5 yaşında ve hastalığa karşı direniyor. 

Dünyada 10 bin kişide bir görülen “spinal müsküler atrofi” (SMA) hastası çocukları Tunahan’ın hayatta kalması için 10 Ağustos’ta valilik onaylı yardım kampanyası başlatan Şenyurt ailesi, 380 bin lira toplayabilmişti. 

Tunahan’ın annesi Tuğba Şenyurt, oğlu için düzenlediği yardım kampanyasıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, “Oğlumun yaşaması için tek çare Amerika’dan gelecek ilaç. Bu ilaç birçok ülkede SMA hastalarının tedavisinde kullanılıyor. Ama ilaç ruhsat almadıklarından Türkiye getirilemiyor. Başlangıçta dört doz ilaç almamız gerekiyor, bu da 2 milyon TL. Bu parayı bulmak ve oğlumu yaşatmak için yardım kampanyası başlattım” demişti.

Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, kampanyanın basında yer almasının ardından başlarına gelen olay aileyi şoke etti.

Anne Şenyurt’un kampanya duyuruları yaptığı, 2 binden fazla takipçisi olan “tunahanyürüsün” adlı Instagram hesabı çalındı. Hesabı çalan kişi, yardım etmek isteyenlere Tunahan için açılan banka hesabının dolduğunu söyleyerek yeni hesap numarası vermeye başladı. Hırsız, Tunahan’ın Instagram hesabını satışa çıkarırken, anne Tuğba Şenyurt savcılığa başvurdu.

"Tüm emeklerimi yok etti"

"Tüm emeklerimi yok etti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Anne Şenyurt, oğlu adına açılan hesabın çalınması hakkında şunları anlattı:

 “Bir anda Instagram hesabımızdan atıldım. ‘Çıkışınız yapıldı’ diye mesaj aldım, ne olduğunu anlamadım. Sonra Tunahan Şenyurt hesabında, ‘Tunahan’ın daha fazla takipçili bir hesaba ihtiyacı vardır. Sesimizi duyurun, 50 bin takipçiye ulaşmamız lazım’ diye paylaşımlar yapıldı. Hesabı çalan şahıs hakkında suç duyusunda bulundum. Şahsın Instagram’da paylaştığı banka hesabını bloke ettirdik. Tunahan Şenyurt adıyla ‘tunahanacanverin’ diye yeni hesap açtık. Ama vicdansız eski hesabımızdaki  tüm emeklerimi yok etti. İlaç parasının toplanmamış olmamasının üzüntüsünü yaşarken, sayfam elimden gitti. Şahsın amacı, Tunahan’ı kullanarak daha fazla takipçi elde etmek ve onu satmaktı” diye konuştu.

SMA hastalığı nedir?

SMA hastalığı nedir?

SMA, bir grup kalıtsal kas hastalığına verilen isim. Omurilikte yer alan ve kasların hareketinden sorumlu olan bazı hücrelerin hastalanması ve görevlerini yapamamaları sonucu bu hastalık ortaya çıkıyor. Kaslar hareket emrini alamadıklarından çalışamıyor ve zayıflıyor. Tüm kol ve bacak kasları, gövde ve bazı solunum kasları bu hastalıktan etkileniyor.

Eğer siz de küçük Tunahan'ın hayata tutunması için yardım etmek isterseniz hesap bilgileri şu şekilde 👇

Eğer siz de küçük Tunahan'ın hayata tutunması için yardım etmek isterseniz hesap bilgileri şu şekilde 👇

Valilik izniyle 10 Ağustos’ta başlatılan 2 milyon liralık yardım kampanyasının 380 bin TL’si toplandı. Tunahan’ın ilacı almasına destek olmak için hesap numarası:

Şube adı: İş Bankası / Şube kodu: 1287

Hesap no: 0126761

IBAN: TR13 0006 4000 0011 2870 1267 61

Hesap adı: Tunahan Şenyurt

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
149
37
14
7
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Kayabal

Dünyanın çivisi çıkmış arkadaş. Hırsızı ayrı şerefsiz. 4 doz ilacı 2 milyona satanı ayrı. Karşılamayan devleti de ayrı

Çapulcu Kayra

senin ben vicdanını sikeyim pis hırsız başka işe yaramaz çünkü o vicdan.

Pelin Ercan

Ruhsuz köpekler