Görüş Bildir
Haberler
Bu Senaristler Birer Kahin: Önce Bilim Kurgu Filmlerinde Gördüğümüz ve Yıllar Sonra Hayatımıza Giren 6 İcat

Bu Senaristler Birer Kahin: Önce Bilim Kurgu Filmlerinde Gördüğümüz ve Yıllar Sonra Hayatımıza Giren 6 İcat

R.G.
10.08.2021 - 11:40

Teknoloji, günümüz dünyasının vazgeçilmez kavramlarından bir tanesi. Teknolojik gelişmelerin hızı ise her geçen gün artıyor. Eskiden insanların yalnızca bilim kurgu filmlerinde görebildikleri ve asla gerçek olamayacağını düşündükleri birçok teknolojik ürün artık gerçek hayatta da üretiliyor. İşte ilk olarak eski bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ve hayatımıza sıçrayan 6 teknolojik icat...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bluetooth Kulaklık

1. Bluetooth Kulaklık

1979 yapımı Star Trek Uzay Macerası filmi adeta geleceğin teknolojisinden haber veren kehanetlerle dolu. Bunlardan biri de kablosuz kulaklıklar. Dijital saatlerin bile henüz icat edilmediği o yıllarda merkezde görev yapan bir iletişim personeli bluetooth kulaklık kullanıyor. Kablosuz iletişim sağlayan bluetooth kulaklıkların o yıllarda hayal edilmiş olması gerçekten şaşırtıcı.

2. 3D Hologram

2. 3D Hologram

Bilim kurgu filmlerinin vazgeçilmezlerinden biri de 3D hologramlar. 1977 yılında çekilen Star Wars filminde kullanılan holografik mesaj, o dönemlerde hayal edilmesi bile çok zor bir icat. Fakat günümüz dünyası için bu durum hiç de şaşırtıcı değil. Euclideon isimli Avusturyalı bir şirketin oluşturduğu ilk çok kullanıcılı hologram masası, 2018 yılında piyasaya sürüldü.

3. Görüntülü Konuşma Uygulamaları

3. Görüntülü Konuşma Uygulamaları

Günümüzde görüntülü konuşma oldukça yaygınlaşmış durumda. İnsanlar uzaktaki sevdikleriyle Skype sayesinde hasret giderirken, bir araya gelerek yapılamayan toplantılar da Zoom üzerinden gerçekleştiriliyor. Görüntülü konuşma teknolojisinin geçmişi oldukça yakın bir zamana dayanıyor. Skype 2003, Zoom ise 2011 yılında hayatımıza girdi. Fakat bizler bu teknolojiye Space Odyssey filminden aşinayız. Uzayda görev yaparken ailesiyle görüşmek isteyen Floyd, görüntülü konuşma uygulamasından yararlanıyor.

4. Sürücüsüz Araçlar

4. Sürücüsüz Araçlar

Günümüzde sürücüsüz arabalar yavaş yavaş hayatımızda yer etmeye başladı. Otonom seviyesi yüksek olan bu arabalarda artık sürücüye hiç gerek yok. Elon Musk'ın CEO'su olduğu Tesla, bu icadın öncü markalarından. Fakat sürücüsüz araba fikrini Elon Musk'tan daha önce 1990 yapımı olan Total Recall filmi keşfetmiş. Filmin başrol oyuncusu Arnold Schwarzenegger, sürücüsünün robot olduğu bir taksiye biniyor.

5. Uçan Araba

5. Uçan Araba

1982 yapımı olan Blade Runner filmi, o zamanlarda uçan arabaların sinyallerini vermiş. Filmde şehir içindeki ulaşım uçan arabalar aracılığıyla gerçekleşiyor. O zamanlarda hayal olan bu icat günümüz dünyasında ise hayata geçirilmiş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Temizlik Robotu

6. Temizlik Robotu

Temizlik robotları özellikle son dönemlerde her eve girmeyi başaran bir teknoloji olsa da bu robot tabi ki Jetgillerdeki gibi cam silen hatta ev halkına sinirlenen bir türden değil. Böyle olsa da 1960'lı yılların bu popüler çizgi filmindeki robot temizlikçiden 50 yıl sonra günümüzde yerleri silip süpüren temizlik robotları icat edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
20
7
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fosa Demir

Dünyanın durduğu fün filminde abd savunma bakanının elinde camdan bir tablet var. Volverine solo filminde otoyolda sürücüsüz ilerleyen konteynır lar var........ Devamını Gör

herif_hayvan

Star Trek dizisinde aynı zamanda bu günkü cep telefonu benzeri iletişim araçları ve flat screen ekranlar var.