Görüş Bildir
Haberler
Bu Oyunda Kendinizi Bile Tasarlayabilirsiniz! Detaylı Karakter Yaratma Seçenekleriyle Aklınızı Alacak 10 Oyun

Bu Oyunda Kendinizi Bile Tasarlayabilirsiniz! Detaylı Karakter Yaratma Seçenekleriyle Aklınızı Alacak 10 Oyun

Oyun dünyası kimi zaman derinden bağlar kurduğumuz karakterlerle karşımıza çıkarken kimi zamanda kendi karakterimizi oluşturmamızı istiyor. En ince detayına kadar uğraşarak tasarladığımız bu sanal yüzler ise oyunculuk deneyimlerimizin en güzide zamanlarında yer alıyor.

Peki bize 'kendi karakterini tasarla, kendi hikayeni yaz' diyen bu oyunlardan en detaylı tasarım arayüzlerine sahip olanlar hangileridir? İşte kendi yüzünüzü bile aktarabileceğiniz birbirinden detaycı editörlere sahip olan 10 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Fallout 4

1. Fallout 4

Fallout serisinin dördüncü halkası oldukça detaylı bir karakter geliştirme arayüzüyle karşımıza çıkmıştı. Aynı zamanda gerçekçi bir sunum yapmayı başaran oyun onlarca ünlünün yüzünün tekrar tasarlanmasına da sahne olmuştu.

Ana karakter olarak evli bir çiftten dilediğimizi seçtiğimiz oyunda karakterimizi aynanın önünde tasarlıyor ve yüz hatlarına istediğimiz gibi şekillendirebiliyorduk.

2.

3. Kenshi

3. Kenshi

Özgür oynanış konusunda daha önce yapılamayanı yapan Kenshi ise dış dünyayla aranızdaki bağı kesecek. Bambaşka bir oyun formülü ile çıkagelen yapım oluşturduğunuz karakterle aranızda sarsılmaz bir bağ kuracak.

Uzayıp giden çöllerde kendi hikayenizi yazdığınız oyun bir de üzerine pek başarılı bir karakter tasarım ekranı vadediyor. Daha ne olsun diyor, Kenshi'yi oynamanızı kesinlikle öneriyoruz.

4. Elden Ring

4. Elden Ring

FromSoftware imzalı Elden Ring açık dünya elementlerini Dark Souls formülüyle birleştirmekle kalmıyor, detaylı karakter tasarım arayüzüyle fantastik diyarın en güzel yüzlerini oluşturmamıza da fırsat tanıyor. Karakterimizi yüzlerce saatlik oynanış boyunca düzgün bir şekilde göremeyecek olsak da oyunun bu konudaki başarısından bahsetmeden geçmeyelim.

5. Final Fantasy XIV

5. Final Fantasy XIV

Final Fantasy XIV MMORPG dünyasının en başarılı oyunlarından biri olarak her geçen gün oyuncu sayısını artırmaya devam ediyor. Oyuncuların World of Warcraft'a veda ederek FFXIV'a geçmesinin onlarca sebebi var. 

Karakter tasarımında sunulan esneklik de bu sebepler arasında yer alıyor olmalı. Çünkü oyunun pek detaylı tasarım arayüzü ve geniş seçenekleri oyuncuların beğenisini topladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Monster Hunter World

6. Monster Hunter World

Monster Hunter serisini çok oyunculu bir dünyayla buluşturan Monster Hunter World'de birbirinden ilginç silahlardan birini seçiyor ve canavar avlarına katılıyoruz. 

Çayır çimen demeden gezerek devasa boyutlardaki yaratıkları avladığımız yapımda elbette estetik ve kozmetikten de taviz vermiyoruz. Oyunun geniş seçenekler sunan karakter oluşturma ekranı da bunu kanıtlar nitelikte.

7. Baldur's Gate 3

7. Baldur's Gate 3

Henüz erken erişim sürecinde olan Baldur's Gate 3 ise efsanevi seriyi layığıyla devam ettirmeye hazırlanıyor. Tam sürümünde olmamasına rağmen müthiş RPG deneyimi sunan yapım karakter tasarlama konusunda da nefis bir iş çıkarıyor diyebiliriz.

Birbirinden narin ve büyüleyici görünen Elf karakterlerden asil Ork savaşçılarına kadar her ırktan kahraman tasarlayabilir ve Baldur's Gate 3'ün şahane görselliğine hayran kalabilirsiniz.

8. Cyberpunk 2077

8. Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 her ne kadar reklamlarında tanıtılan oyundan oldukça uzak olsa da karakter tasarlama ekranında bizi az da olsa memnun edebilmişti. Siberpunk bir distopyada uzuvlarımızı dilediğimiz gibi değiştirmeyi istesek de Cyberpunk 2077 karşımıza 30'dan farklı saç stili ile çıkmıştı.

Her ne kadar eksikleri olsa da oyunun karakter tasarlama ekranının yine de oyuncuların beğenisini kazandığını söyleyebiliriz. Cyberpunk 2077 makyaj ve renk çeşitliliğindeki zenginlik sayesinde diğer taraflardaki eksikliği telafi etmeyi başarıyor.

9. Black Desert Online

9. Black Desert Online

MMORPG dünyasının grafiksel açıdan en başarılı örneği olan Black Desert Online, karakter geliştirme tarafında da idrak etmesi zor derece detaylı bir yapıya sahipti. Gerçekçi yüzler ve animasyonlar konusunda çığır açan yapım oyun dünyasında bugüne dek gördüğümüz en detaylı karakter tasarım ekranlarından birine sahip.

10. Dragon Age: Inquisition

10. Dragon Age: Inquisition

Dragon Age serisinin son halkası Dragon Age Inquisition ise RPG severleri mutluluktan bulutlara çıkarmış, başarılı karakter tasarlama sekansıyla da oyunculardan geçer not almıştı. Birbirinden ilginç tehlikelerle dolu Thedas diyarına kapı açan yapım oldukça detaylı olan karakter editörüyle gönlümüzde taht kurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. The Sims 4

11. The Sims 4

Listemizdeki oyunların çoğu fiziksel bir karakter tasarımına ağırlık veriyor diyebiliriz. Fakat The Sims 4 kelimenin tam anlamıyla sıfırdan bir birey oluşturmanıza olanak tanıyor.

Karakterinin adeta her noktasını belirlediğimiz oyunda yüz hatlarında ince ayarlamalar yapmak ve saatlerce sürebilecek tasarımlar yapmak mümkün. Yüz şeklinden kıyafetlere, kişilik özelliklerinden saç stiline kadar neredeyse her şeye karar verdiğimiz oyun listemizin zirvesinde oturuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
8
8
3
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın