Görüş Bildir
Haberler
Bu Nasıl İyi Hâl? Motosikletli Tacizcinin Savunması 'Travesti Zannettim, Şaka Yapmak İstedim'

etiket Bu Nasıl İyi Hâl? Motosikletli Tacizcinin Savunması 'Travesti Zannettim, Şaka Yapmak İstedim'

Yasin Arslan
12.03.2018 - 16:07 Son Güncelleme: 13.03.2018 - 11:28

Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos tarihinde İzmir Alsancak'ta Derya K. ile arkadaşı Seray G. motosikletli bir kişinin tacizine uğramıştı. Olayın yaşandığı güvenlik kameralarının görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra tutuklanan Onur G. savunmasında travesti zannettim diyerek 'amacım şaka yapmaktı' dedi. Daha önceden hırsızlıktan kesinleşmiş cezası olan Onur G. çıkarıldığı mahkemede 'iyi hal' indiriminden yararlandı. 

Güvenlik kameralarının ortaya çıkması sonucu Onur G. tutuklanırken arkadaşı S.Ç. takipsizlik kararıyla serbest bırakıldı.

Güvenlik kameralarının ortaya çıkması sonucu Onur G. tutuklanırken arkadaşı S.Ç. takipsizlik kararıyla serbest bırakıldı.

Hürriyet Gazetesi'nden Oya Armutçu'nun bugün köşesine taşıdığı habere göre, plakasız motosikletin sürücüsü Onur G., ve arkasında oturan arkadaşı S.Ç., MOBESE kameralarından tespit edilerek gözaltına alındı. 

Olayla ilgisi görülmeyen S.Ç.’ye ise ‘takipsizlik’ verildi. Onur.G.’ye ise ‘sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırıdan’ 2-5 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

'Amacım şaka yapıp gitmekti, travesti zannettim.'

'Amacım şaka yapıp gitmekti, travesti zannettim.'

Mahkemede savunma yapan sanık Onur G. suçlamaları kabul etmedi ve alkollü olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: 

''Olay tarihinde S.Ç. isimli arkadaşımla bir miktar alkol aldık ve kullanımımdaki motorla geziyorduk. Travestilerin gezdiği Alsancak’taki caddede motorla seyir halindeyken mağdurun arkasına yaklaştığımda poposuna dokundum. Amacım şaka yapmaktı. O’nu iteklemekti. Ben kendisini travesti zannettim. Yaptığımdan pişmanım kendisinden de özür diliyorum.''

'Onlar travesti, hoşlarına gidiyor, bu tip hareketler.'

'Onlar travesti, hoşlarına gidiyor, bu tip hareketler.'

Motosiklette Onur G.'nin arkasında oturan S.Ç. ise mahkemede verdiği ifade de olayı şu şekilde anlattı: 

''Onur G. çocukluk arkadaşım. Travestilerin yoğun olduğu sokakta ilerlerken iki tane kısa etek giymiş bayan vardı. Çekilmediler, kornaya bastı. Onur G. sağ eli ile sol tarafta yürüyen bayanın poposuna dokundu. Niye böyle yaptığını sorduğumda, 'Onlar travesti, hoşlarına gidiyor, bu tip hareketler' dedi. Kendisi alkollüydü. Alkollü olmasaydı bu şekilde davranmazdı.''

Mahkeme Onur G.'ye iyi hal indirimi uyguladı.

Mahkeme Onur G.'ye iyi hal indirimi uyguladı.

4 Ocak'ta görülen davada mahkeme Onur G.'yi TCK 102/1’e göre sarkıntılıktan ‘takdiren’ önce 3 yılla cezalandırdı. Mahkeme, sanığın fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın gelecekteki olası etkileri dikkate alınarak TCK’nın 62/1. maddesi gereğince cezasından takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak cezayı 2 yıl 6 aya indirdi.

Mahkeme, daha önce hırsızlıktan 1 yıl 10 ay 15 gün kesinleşmiş cezası olan Onur G.'nin cezasının, yeniden suç işlediği için üst üste suç işleyenlere özgü infaz rejimine’ göre çektirilmesi ve denetimli serbestlik altında tutulmasına da karar verdi.

Olay sosyal medyanın da gündeminde👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
403
150
50
9
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
devrimzer2

Hakim: Neye gülüyorsun? Deniz Gezmiş: Duvarda adalet yazıyor ona güldüm.

oliviashusband

Homofobikler, pedofililer, tecavüz aklayıcılarla beraber yaşıyoruz!

rabia erkal

bir yerinizden bişey uydurarak cezanızı hafifletebiliriyorsunuz demek ki.ülkenin haline bak ya.Travesti olsa nolacak gerizekalı. Onlar tacizden hoşlanıyor de... Devamını Gör