Görüş Bildir
Haberler
Bu Hayatın Senin İçin Anlamı Ne?

etiket Bu Hayatın Senin İçin Anlamı Ne?

Bu hayatın senin için anlamı ne? Öğrenmek için;

Haydi teste! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini öğrenelim.

2. Kaç yaşındasın bakalım?

3. İlk olarak, gelecekte mesleğinin en iyisi olup çokca para kazanmak mı yoksa seni idare edecek kadar bir maaşla mı çalışmak istiyorsun?

4. Peki sevdiğin insan için küçüklükten beri kurduğun en büyük hayallerinden vazgeçer misin?

5. Immm... Senin eğlence anlayışın bunlardan hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki, yurt dışında hayatını değiştirecek bir fırsat yakaladın ama ailen gitmeni istemiyor. Yine de gider miydin?

7. Imm... Peki ileride bu evlerden hangisinde oturmak isterdin?

8. Ve son olarak, "mutluluk" deyince aklına bunlardan hangisi geliyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin için hayatın anlamı her anında mutlu olabilmek!

Senin için bu hayatın anlamı tüm yaşamın boyunca ne olursa olsun mutluluğu yakalayabilmek. Hayatın gerçekleri yeterince can acıtırken, insanı yorarken bu kargaşanın içerisinde mutlu olmak istiyorsun. Başına gelen en kötü bir olayda bile her şeyi bir kenara atıp huzuru yakalamaya çalışmak. Bazen bu durum seni inanılmaz zorlasa da bunun için çabalıyorsun. Her şeyden önce kendini mutlu etmeye, hayatın tadını çıkarmaya çalışıyorsun. İnsanların senin hakkında söylediği ne varsa pek takıntı haline getirmiyorsun. Ya da getirmemeye çalışıyorsun. Çünkü şu hayata bir kere geliyorsun ve mutsuz gitmek istemiyorsun. Mutlu olmak için illa her şeyin dört dörtlük olmasına gerek yok. İnsan kendini mutlu edecek şeyleri keşfetmeye başlayınca zaten gerisi geliyor. Yaptığın her işte bir mutluluk payı olduğunu düşünüyorsun. Gerek arkadaş ortamında gerek çalıştığın işte gerek başka işlerde… İşte tüm bu ortamlarda kendi mutluluğunu kendin yaratmaya çalışıyorsun. Küçük şeylerden mutlu olmanın da insanı ne kadar hafiflettiğini fark edip, büyük şeyler için kendini yormuyorsun. Sen sadece olması gerektiği kadar olmasını sağlayıp elinden geleni yapıyorsun. Başına gelen en kötü olayın altından bile her şeye pozitif bakarak kalkabiliyorsun. Çünkü her şey gelip geçici değil m? Başımıza gelen kötü olay ardından insanı iyi şeylere sürüklüyor. Hayatın bize ne sunacağını hiçbir zaman tahmin edemeyiz. Sen de sunduklarıyla mutlu olmaya çalışıyorsun. En azından senin için hayatın anlamı bu. Koskoca bir mutluluk!

Senin için bu hayatın anlamı kendini daha çok keşfetmek!

Zaman zaman kendine sorduğun bir soru var. Ben bu dünyaya neden geldim? Bunun bir sürü cevabı olabilir tabii ki de. Fakat senin için en önemli cevap kendini olabildiğince geliştirmek, keşfetmek… İnsan kendine yeni şeyler katmadan hiçbir yere varamaz. Çünkü öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki anlatamayız. İşte sen bu hayatta kendini daha fazla ne kadar geliştirebileceğini düşünüyorsun.  Bunun için de oldukça çabalıyorsun. Çünkü insan kendine kattığı her şeyde aslında kendini keşfediyor. Neyi sevdiğini, neyi sevmediğini, nasıl ilerlemesi gerektiğini, ne istediğini ve birçok şey… Yeni şeyler keşfettikçe ruhunu dolduruyor, kendini olduğundan çok daha iyi hissediyorsun. Hayatında olup biten her şeyi merak ediyor, daha iyi olması için çaba gösteriyorsun. Çünkü öğrendiğin her yeni şey seni olduğundan daha iyi yere götürüyor. Psikolojik olarak kafanda oluşan sorulara yanıt bulmak hangi yöne doğru ilerlemen gerektiğini gösteriyor. Her seferinde kendine yeni yollar açıyorsun ve keşfediyorsun. Bunun verdiği haz gibisi yok. Buna biz de kalpten inanıyoruz. Kendini geliştirmek için önünde bir sürü yol daha var. Hiçbir şey için geç değil. Kendini yetersiz hissetmemelisin. Çünkü sen bu yolda ilerlerken çoğu insan kendini keşfetmenin ne olduğunu dahi bilmiyor. Neyse lafı çok uzatmayayım anlayacağın senin için hayatın en büyük anlamı kendini keşfetmek!

Senin için bu hayatın anlamı sevdiklerinle olabildiğince vakit geçirmek!

Senini için bu hayatın en büyük anlamı yaşadığın şu süre zarfında sevdiklerinle birlikte olabilmek. Çünkü insan ne kadar yalnız kalmayı severse sevsin sevdiklerinin yeri bambaşkadır. Onların mutluluğu, verdiğin huzur hiçbir şeye değişmez bile. Bu gerek dostlarınla geçirdiğin vakit gerek ailen gerek aşık olduğun insan olsun fark etmiyor. Hayatında sana iyi gelen insanlarla birlikte olmak seni olduğundan daha mutlu ve güçlü hissettiriyor. Çünkü kendini olduğundan daha çok güvende hissettiriyor. Sevdiklerin olmasa kendini yapayalnız hissedecek bir insansın. Çünkü onlara fazlasıyla değer veriyor, bir gülümsemeleri için elinden geleni yapıyorsun. Tabii ki de tek başına vakit geçirmek güzeldir fakat hayat sevdiklerinle bir başka güzeldir. Bunu sen de çok iyi biliyorsun ve onların mutluluğu için çabalıyorsun. Bir daha birlikte vakit geçirememek fikri insanı kötü hissettirmeye yetiyor. Üzgün olduğunda yaslanabileceğin bir omzun olmaması… İşte hayat tüm bu anlardan ibaret ve sen bu anları olabildiğince sevdiklerinle birlikte doldurmak istiyorsun. Onlar olmadığı sürece hayatın senin için hiçbir anlamı yok. Ne başarını ne üzgünlüğünü ne mutluluğunu paylaşacak birinin olmaması insanı kötü hissettiriyor. Anlayacağın uzun lafın kısası bu hayatın senin için anlamı sevdiklerinle birlikte olabildiğince birlikte vakit geçirmek!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
581
244
120
73
25
24
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
damla

Senin için bu hayatın anlamı kendini daha çok keşfetmek!

Gizem Yenikler

Senin için hayatın anlamı her anında mutlu olabilmek!

Semi Nur Erdoğan

Senin için bu hayatın anlamı kendini daha çok keşfetmek!