Görüş Bildir
Haberler
Bu Davranışlardan Yaptıklarına Göre Psikolojik Travman Var Demektir!

Bu Davranışlardan Yaptıklarına Göre Psikolojik Travman Var Demektir!

Yaşadığımız olaylar bizim psikolojimize büyük bir hasar bırakabilir. Yaptığın davranışlara göre psikolojik bir travmaya sahipsin demektir!

Hazırsan;

Başlayalım!

NOT: Bu psikoloji testi eğlence amaçlıdır! Teşhis için uzman bir doktora başvurun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu davranışlardan sahip olduklarını seçer misin?

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Sen psikolojik bir travmaya sahip değilsin ama psikolojik olarak çöküş yaşıyorsun!

Sen psikolojik bir travmaya sahip değilsin. Yaşadığın şeyler zamanla hayattan tat almanı engellemiş. Girdiğin psikolojik bunalımdan çıkmak yerine daha fazla içeri çekilmişsin. Senin psikolojin sağlam ama biraz darbe almış. Bu çevrendeki insanlardan ve yaşadıklarından kaynaklanıyor. Kendini mutsuz ve amaçsız hissediyorsun. Bu amaçsızlıkta senin aslında hayattan beklentilerini azaltıyor. Yani hayat kurmak, bir şeyler istiyor olmak ve bir şeyler başarıyor olmak artık sana amaçsız geliyor. Senin bir travman olmasa da kendi içine dönmüş ve yalnız kalmış birisin. Bu yalnızlığın seni daha da kötü etkiliyor. Sen hayata her zaman umutla bakarken artık umutla bakacak bir şeylerin olmadığını görüyorsun. Senin psikolojin bir çöküş yaşıyor. Ya buradan kendi çabalarınla çıkacak ya da bir süre daha bu çöküşle devam edeceksin. Bu şekilde devam etmek senin toparlandığın an aslında daha da zorlanmana neden olacak. Bu nedenle kendini toparlayacak şeylere ihtiyacın var. Biraz sohbet etmeye, düşünmeye ve harekete geçmeye ihtiyacın var. Senin travman yok belki ama hayatında yolunda giden şeyler de oldukça az.

Sen psikolojik bir travmaya sahipsin!

Sen psikolojik bir travmaya sahipsin. Artık eskisi gibi hissetmediğin, uykularının kaçtığı, hayattan tat almadığın ve aslında bir korku ile yaşadığın her an travman seninle demektir. Senin travman sen fark etmesen de sana zarar veriyor. Sen kendini iyi görürken ve aslında bunu düşünmezken bir travma yaşadığını fark etmiyorsun. Sık sık kabus görmek veya uykularının düzensizliği senin bir travmaya sahip olduğunu ortaya çıkarıyor. Kendini mutsuz hissettiğin ve hayatla bağlarının koparıldığını hissettiğin anlarda kendini sorgulamaya başlıyorsun. Ne yaptığını, ne yapmak istediğini bilemiyorsun. Bu bilinmezlik seni daha da karanlık bir tarafa itiyor. Kendini buradan çıkarmak istiyorsun ama yaşadıkların buna izin vermiyor. Ne geçmişini düşünmekten kendini alabiliyorsun ne de geleceğini inşa etmek istiyorsun. Arada kalmışlık hissi seni yıpratıyor. Yaşadığın her şeye baktığında aslında nelerin sende kalıcı izlere ve yaralara neden olduğunu anlayabilirsin. Geçmişe takıntılısın çünkü geçmişte bırakamadığın bir şey var. Bu psikolojinden çıkman için önüne bakmalı, sana iyi gelen şeyler yapmalı ve bir şeyleri unutmak için çabalamalısın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
31
11
10
8
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın