Görüş Bildir
Haberler
Bu Benlik Testine Göre Ne Kadar Sosyal Birisin?

etiket Bu Benlik Testine Göre Ne Kadar Sosyal Birisin?

Yung Boş Ada
03.07.2018 - 13:41 Son Güncelleme: 23.07.2018 - 17:07

Sosyallik, sosyal biri olmak çoğu kişi tarafından özenilen bir olgu ancak fazlası da biraz zarar. Bakalım bu benlik testine göre sen ne kadar sosyalsin?

1. İlk olarak iyi anlaştığın, güzel vakit geçirip eğlenebildiğini düşündüğün kaç arkadaşın var?

2. Kendini bir takımın parçası hissetmekten ya da takım olarak çalışmaktan ne kadar zevk alıyorsun?

3. Sence bu görüntülerdeki insanlardan hangisi daha üzgün?

4. Diyelim ki okulda koridorlarda dolaşan, yalnız ve tamamen kaybolmuş yeni bir öğrenci görüyorsun. Ne yaparsın?

5. Senden daha bilgili olduğunu düşündüğün insanların yanında rahat hissediyor musun?

6. Dünyaya bu 3 hayvandan biri olarak gelecek olsa hangisi olmayı isterdin?

7. Alışveriş yaparken; 'Yardımcı olabilir miyim?, Aradığınız özel bir şey var mı?' gibi sorularla yanınıza gelen mağaza görevlilerinden rahatsız oluyor musun?

8. Son olarak; eğer dünyaca ünlü bir ödül alacak olsaydın bu sence bu özelliklerden hangisi hakkında olurdu?

Aşırı sosyalsin!

Aşırı sosyalsin!

Kim olursa olsun herkesle kaynaşıp vakit geçirebiliyorsun. Yerinde duramayan, her an her dakika hareket arayan birisin. Nerede eğlence var sen ordasın. İnsanlara bu kadar çabuk kendini açtığın için zaman zaman pişman olabiliyorsun çünkü onları daha tam tanımadan paylaştığın bazı şeyler sonrasında başını ağrıtabiliyor. Girdiğin bir ortama tamamen yabancı olsan bile kısa sürede, o kalabalığı yöneten ve en dikkat çeken kişi oluyorsun. İnsanlar bu özelliğine hayranlık duyuyor. Ancak çevrendeki çoğu kişi arkadaşlığına pek güvenmiyor ve sana içini açmıyor çünkü hayatına birilerini çok kolay aldığın gibi çok kolay da çıkarabiliyorsun bu yüzden insanlar seni biraz bencil ve duyarsız olarak algılıyor. Sosyallik ve insancıl olmak elbette harika şeyler ama biraz daha seçici olup, sınırlarını çizmende fayda var!

Sosyalliğin kitabını yazarsın!

Sosyalliğin kitabını yazarsın!

İşte karşımızda kıpır kıpır ve heyecanlı biri. Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi çok seviyorsun. İnsanlarla iletişim kurmak senin için bu hayattaki en kolay şey ve çevrende o kadar çok arkadaşın var ki ara ara isimlerini unuttuğun bile oluyor. Doğuştan gelen bir liderlik özelliğin var belki de bu yüzden içinde bulunduğun her ortamda bir süre sonra merkez sen oluyorsun. Çevrendeki pek çok kişi seni; maceraperest, cesur ve hızlı karar alıp, değiştiren biri olarak görüyor. Bunlar her ne kadar güzel şeyler olsa da bir yandan biraz havai ve düşüncesi olarak da algılanabiliyorsun. Böylesine yaşam dolu ve sıcak kanlı biri olduğun için kendinle gurur duymalısın. Bir de çevrende olup biten şeyleri biraz daha derinlemesine düşünüp hareket edersen bu iş tamam!

Tam Kararındasın!

Tam Kararındasın!

Sen ne çok sosyal ne de asosyalsin! Çok fazla etkinliğe katılmadığın ve çevrende bir elin parmağını geçmeyecek kadar arkadaşın olduğu bir gerçek. İnsanlarla iletişim kurmakta kesinlikle zorlanmıyorsun ancak tabiri caizse canının istemesi lazım. Birini bir süre gözlemleyip ondan sonra iletişime geçiyorsun ya da birinden hoşlanmazsan ona buzdolabı gibi soğuk davranıyorsun. Çevrende az ama öz olan kişilerce eğlenceli, duyarlı ve ince biri olarak görülüyor fazlasıyla da seviliyorsun. Nadiren dışarı çıkıp, bir şeyler yaptığında bunun hakkını sonuna kadar versen de genel olarak evde oturup film izlemek, oyun oynamak gibi şeyler senin için bu dünyadaki en güzel aktiviteler. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra oldukça iyiliksever ve pozitif de bir insansın!

Asosyal olmana ramak kalmış!

Asosyal olmana ramak kalmış!
www-tc.pbs.org

Açık konuşmak gerekirse sen pek insan sevmiyorsun. Kendi kabuğunun içinde yaşayıp, kendi yağında kavrulan birisin. Pek fazla arkadaşı olmayan ya da kolay kolay arkadaşlık kuramayan birisin ancak var olan dostlarına son derece bağlı ve sadıksın. Zeki, mantıklı hareket eden ve yetenekli birisin ve bu özelliklerin sen ne kadar kendini saklamaya çalışsanda ışıl ışıl parlıyor. Ne kadar ilgisiz görünsen de çevrende olup biten her şeye karşı fazlasıyla duyarlı ve olası sorunlara pratik çözümler sunabilen birisin. Kendini biraz daha zorlayıp insanlara içindeki gücü göstermen ve duygularını azıcık da olsa dışarıya açman hem sosyal hem de iş hayatında sana çok faydalı olacak!

9.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
652
256
142
127
54
40
38
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

''İnsanlarla iletişim kurmakta kesinlikle zorlanmıyorsun ancak tabiri caizse canının istemesi lazım '' Hayatımın cümlesi olabilir. :)

Hasan Ensar

Bu testi çözdüysem cevap zaten ortada demektir

Pasif Kullanıcı

Asosyal olmana ramak kalmış! Açık konuşmak gerekirse sen pek insan sevmiyorsun. Kendi kabuğunun içinde yaşayıp, kendi yağında kavrulan birisin. Pek fazla ar... Devamını Gör