Görüş Bildir
Haberler
Bu 7 Soruda Mental Yaşını Söylüyoruz!

etiket Bu 7 Soruda Mental Yaşını Söylüyoruz!

Zihnin mi daha genç yoksa sen mi ondan daha yaşlısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önümüzdeki 10 yıl için planın var mı?

2. Kendine yatırım yaptığını düşünüyor musun?

3. Bir ilişkinin sürdürülebilir olmasını sağlayan şey ne?

4. Çok okuyan mı bilir çok gezen mi?

5. İşler senin için karmaşık hale gelince ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatta hayalini kurduğun şey ne?

7. Son olarak... Bir yemek olsaydın ne olurdun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Genç beyinsin!

Genç beyinsin!

Sen oldukça genç bir akla sahipsin. Hayatta her şeyi içinden geldiği gibi yaşıyorsun. Bu hem bedenen hem zihnen seni daima dipdiri, capcanlı tutuyor. Hayatındaki gereksiz sorunlarla uğraşmak yerine onlarla ilgilenmeyi reddedip hayatın başka gerçeklerine kendini kanalize ediyorsun. Oldukça genç bir zihnin olduğu için bu ruhuna da yansımış. Seni enerjik tutan ise bu yaşlarda aranılan hayatı yaşama, tatma ve tecrübe etme arzusudur. Bir çocuk gibi bu hayatın keyfini çıkarmak sana yakışıyor!

Sen olgunluğa doğru giden yoldasın!

Sen olgunluğa doğru giden yoldasın!

Sen artık okul çağının sonuna gelmiş, hayat mücadelesine yeni başlayacak taze bir birey gibisin. Her daim savaşmaya hazırsın. Seni sorunların karşısında kaygılı bırakan şey ise geleceğin için kararsız kalışın. Çünkü bu yaşlarda ne istediğini bilmek oldukça zor. Değişen isteklerin ve zevklerin sebebiyle hayatında ilerisi için 'bunları yapacağım' diyebileceğin bir hedef seçemiyorsun. Zihninin bütün dinamikliğini zaten seni şimdiden yoran hayatın gerçeklerine adamışsın. Aslında kendinin ve hayatının farkındasın, ancak dış etkenler sebebiyle ilerisi için sana adım attıracak planları bir türlü hayata geçiremiyorsun.

Zihnen ortasındasın ömrün!

Zihnen ortasındasın ömrün!

Yolun yarısına gelmiş gibisin zihnen. Sanki hayatında birtakım tatları, tecrübeleri yaşamışsın gibi orta yaşın olgunluğuyla hareket ediyorsun. Bu konuda tıpkı kariyerinde yeni yeni yükselmeye başlamış biri gibi karşılaşacağın bütün zorluklarla başa çıkmış da yavaş yavaş hayat basamaklarından yukarı tırmanıyormuşsun gibi bir halin var. Vaktini ve paranı düzgün şekilde değerlendirecek bir olgunluktasın. Ancak kendine yeterli yatırımı yapmadığını düşünüyorsun. Zihnen bu olgunluğa erişmiş biri olarak sen, hayatın sana neler getireceğinin farkındasın.

Zihnin emekliliğe çok yakın!

Zihnin emekliliğe çok yakın!

Seninle oturan içindeki yılmışlığı ve olgunluğu görebiliyor. Sanki 50 yaşındaki birinin sahip olduğu hayat görüşüne ve tecrübelerine sahipsin. Şu ana kadar kendinle ilgili veya geleceğinle ilgili neleri yapıp yapmadığının gayet farkındasın. Öyle yorgun bir beynin var ki artık hayatın çoğu şeylerinden sıkılmış ve yalnızca ruhen seni huzura kavuşturacak şeylere ulaşmayı amaç edinmişsin. Hayatın dünyevî zevklerinden kendini yavaş yavaş uzaklaştırıp manevî boyutlarına önem vermeye başlayan biri gibi düşünüyorsun.

Sen ikinci baharını yaşıyorsun haberin yok!

Sen ikinci baharını yaşıyorsun haberin yok!

Sen ikinci baharını yaşayan 'genç ihtiyarlar' gibisin. Hayatında sanki 'son bir çılgınlık daha'  düzlüğüne gelmiş gibi hissediyorsun. Sanki hayatında ne istiyorsan onu elde etmiş bir tecrüben varmış gibi. Sanki ansızın içinde yeniden hayata tutunma ve onu dolu dolu yaşama arzusu doğmuş gibi kendini bir şekilde meşgul etmenin yolunu arıyorsun. Bu bazen aşkla olur bazen hayatında yapmadıklarını listeleyip yapmak gibi bir çılgınlık yaşayarak olur. Ununu eleyip, eleği duvara asmamışsın.

Eski toprağın bilgeliği var sende!

Eski toprağın bilgeliği var sende!

Sendeki mental yorgunluğu anlatacak kelime yok. Yaşının tam zıttı, aksi düşünüyorsun. Bu yaşta kendini hayatın gerçek anlamına adamış keşişler bilgeliği ve erdemi var. Hayattaki çoğu şeyleri tatmışsın tatmamışsın çok takıldığın şeyler değil. Bunlar senin için beyhude uğraşlar, sen çok başka bir alemde başka bir hayatı yaşıyormuşsun gibi. Belki bedenen oldukça dinç ve enerji dolusun, ama zihnin ise Tibet'in gökyüzüne değen dağlarında tapınağında uzamış sakalını okşayan keşişin bilgeliği var. İnsanlar sana gelip huzuru bulmak istiyor. Etrafın için bir nevi yaşam koçu vazifesi görüyorsun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
293
114
84
67
50
27
25
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZeyySu Miya

12-20 hmm 🤔