Görüş Bildir
Haberler
Bu 10 Soruluk Psikoloji Testine Göre Ruhsal Çöküntünün Boyutunu Söylüyoruz!

Bu 10 Soruluk Psikoloji Testine Göre Ruhsal Çöküntünün Boyutunu Söylüyoruz!

Belki nedensiz belki de her şeyin üst üste geldiği zamanlarda kendimizi kötü hissetmemiz çok normal. Önemli olan bu durumu nasıl atlatacağımızdır. Bu 10 soruluk psikoloji testine göre ruhsal çöküntünün boyutunu söylüyoruz. 

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Söyle bakalım, ne kadar süredir kendini bitkin hissediyorsun?

3. Söyle bakalım, ne kadar süredir kendini bitkin hissediyorsun?

4. Peki bu bitkinliğinin sebebi ne olabilir?

5. Diyelim ki her şey düzelmeye başladı ama sen yine mutsuzsun bunu neye bağlarsın?

5. Diyelim ki her şey düzelmeye başladı ama sen yine mutsuzsun bunu neye bağlarsın?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yaşadıklarına baktığında ne düşünüyorsun?

6. Yaşadıklarına baktığında ne düşünüyorsun?

7. Seni mutlu edecek şeyi seçer misin?

8. Şimdi de bu anlardan hangisinde olmak istediğini seç.

9. Peki hangi cümle en umutsuz anında seni ayağa kaldırır?

9. Peki hangi cümle en umutsuz anında seni ayağa kaldırır?

10. Son olarak seç birini.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendi kendine yetecek bir boyuttasın.

Sen ruhsal çöküntünün daha en başındasın. Her şeye rağmen kendine yetebilir ve olan her şeyi sineye çekebilirsin. Ya kendine fazla güvenmekten ya da yaşadıklarını gözünde çok büyütmemekten kaynaklanan bu umursamazlık senin her şeyin üstesinden gelmeni sağlıyor. Belki küçük problemler belki de artık sana küçük gelen problemler olabilir. Hayattan istediklerin çok büyük ve imkansız şeyler değil. Zamanın yanlış olmasından dolayı o isteklerine kavuşamıyorsun. Çoğu zaman hissettiğin kötü duygular seni çıkmaza sokar gibi oluyor ama sen bu duygudan sıyrılmayı iyi biliyorsun. Yani kendi yaralarını yine kendin iyileştirebiliyor ve kendine yetiyorsun. Başkalarına çok fazla ihtiyaç duymadığın şu zamanlarda bazen durduğunda, keşke yorulduğumda sırtımı yaslayabileceğim biri olsaydı diye düşünüyorsun. En büyük sıkıntını, belki de eksikliğini bu konuda hissediyorsun. Etrafımızdaki insanlar hayatımızı güzelleştirirken bazen, bazı konularda tek başımıza yürümek zorunda kalabiliriz. Bu anlar kendimizi yalnız hissedeceğimiz değil, aslında tek başımıza da ne kadar güçlü olduğumuzu fark edeceğimiz anlardır. Sen sadece ruhsal anlamda değil aynı zamanda tek başına her şeyin üstesinden gelebilecek kadar güçlü birisin. Tek yapman gereken yorulduğunu hissettiğinde biraz durup, nefes almak olmalı.

Hissettiklerini yansıtmamaktan ne zaman vazgeçeceksin?

Senin ruhsal çöküntün yine kendinden kaynaklanan problemler nedeniyle ortaya çıkıyor. Çok fazla her şeyi içselleştirip, dışarıya yansıtmaktan kaçıyorsun. Kendini bir gün rahat hissedip, bütün duygularını açık ve net bir şekilde ifade etsen hafifleyeceksin. Bunu yapmaktan ve insanlara kendini anlatmaktan korkuyorsun. Etrafımızdaki kişilerin sana destek olması gerektiğini düşünürken çoğu zaman bu desteklerini hissetmiyorsun. Yani ne zaman bir probleminde, etrafına baksan kimseyi göremiyor ve belki önemli belki önemsiz kararlarında yalnız başına kalıyorsun. Canını en fazla sıkan ve seni yoran konu bu. Sen insanları düşündüğün kadar onların seni düşünmediğini fark etmek canını yakıyor ve bu zamana kadar çabalarını, emeklerini düşünüyorsun. Senin ruhsal çöküntünün temeli hislerinden geçiyor. Onları rahat bir şekilde ifade edebilsen, kendini daha iyi hissedeceksin. Etrafındaki kişilere daha rahat hislerini aktarabilirsen, kırıldığın ve üzüldüğün konuları içine atmak yerine onlara söylersen, ruhsal anlamda iyileşmeler yaşayabilirsin. Sana değer veren ve seni önemseyen herkes aslında sen söylemeden, senin neye kırıldığını fark edebilir. Bunu fark etmeyen kişiler gerçekten sana değer veriyor mu? Önce bu sorunun cevabını vermelisin?

İçindeki eksikliği sonuna kadar hissettiğin bir durumdasın.

Senin ruhsal çöküntün doldurulmayacak kadar büyük. İçindeki eksiklik ve boşluk hissi bir türlü geçmiyor ve sürekli seninle beraber geliyor. Bazen kendini çok yalnız bazen yetersiz bazen ise yaptıklarının boşa gittiğini düşünüyorsun. Bunun nedeni tamamen içindeki eksiklikten kaynaklanıyor. Bu eksikliğin yerine neyi koymuş olursan ol yetmiyor. Yaptıkların, başardıkların senin için bir anlam ifade etmiyor. Çünkü bunları ne için yaptığını veya kimin için yaptığını bilemiyorsun. Şimdiye kadar bununla savaşmış, aslında bunu pek fark etmemişsin de. Yaptığın bütün hatalar, yanlışlar bu eksikliğini tamamlamak için. Sürekli bir arayış ve deneme içindesin. İyi veya kötü bir şekilde bir şeyleri oldurmaya çalışıyorsun. Sürekli yanılsan veya yaptıkların sana yetersiz gibi görünse de kendinle gurur duymayı da bilmelisin. Ne acıların ne de başardıkların hafife alınacak şeyler değil. Yaptıklarını önce kendin önemsemeli ve önce kendinle sen gurur duymalısın. Ruhsal çöküntünün nedeni her ne kadar içinde yaşadığın o büyük boşluk olsa da etrafında sana destek olmaya çalışan çok kişi var. Eğer onların sana daha da yakın olmalarına ve içinde bir yerlere dokunmalarına izin verirsen kendini daha iyi hissedeceksin.

Ruhsal anlamda yıkık bir haldesin!

Sen ruhsal anlamda yıkık bir haldesin. Psikolojik olarak kendini belki de en kötü hissettiğin bir dönemden geçiyorsun. Ne yapacağına, nasıl devam edeceğine karar veremediğin ve önündeki yollara baktığında hepsinin bir sürü engel içerdiğinin farkındasın. Bazı şeylerin değerini anlamak veya daha güzelini elde etmek için  zorlu yollardan yürümek gerekebilir. Böylelikle, sonunda elde ettiğin şeylerin kıymetini daha fazla bilirsin. Herkesin kolay ulaştığı, belki de bir çaba gerektirmeden önlerine gelen şeylerin senin büyük emek ve çaba sonucu ulaşman çok fazla hayatı sorgulamana neden olabilir. Hayat her zaman adil olmasa bir döneminde mutlaka 'iyi ki o yollardan geçmişim' cümlesini sana kurdurtacak. Çok fazla içine dönüyor ve çok fazla düşünüyorsun. Düşünmek tabii ki iyi bir şey ama sen bunu negatif anlamda gerçekleştiriyorsun. Kendini en çok sorduğun şey 'onlardan ne farkım olabilir ki bunları yaşıyorum?' bu düşünceler seni bir yere götürmekten olduğun yerde saymana neden olur. Eğer hayallerin ve isteklerin varsa gelecekten de umudun var demektir. Yaşadığın olumsuzluklara değil de biraz da yaşadığın güzel şeylere odaklan!

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
240
59
42
22
10
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Ruhsal anlamda yıkık bir haldesin!

OZAN ÖZGÜR ÇAKIR

Hissettiklerini yansıtmamaktan ne zaman vazgeçeceksin? Senin ruhsal çöküntün yine kendinden kaynaklanan problemler nedeniyle ortaya çıkıyor. Çok fazla her şe... Devamını Gör

Gizem Yenikler

Ruhsal anlamda yıkık bir haldesin!