Görüş Bildir
Haberler
Brezilya'da Whatsapp'ın Yasaklanmasından Sonra Telegram Bir Günde 1 Milyon Kullanıcı Kazandı

Brezilya'da Whatsapp'ın Yasaklanmasından Sonra Telegram Bir Günde 1 Milyon Kullanıcı Kazandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mahkemedeki bir yargıcın kararıyla Whatsapp Brezilya'da 48 saatliğine yasaklandı. Mesajlaşma servisinin korsan servisler kullanarak şirketin telekomünikasyon şirketlerini baltaladığı gerekçesiyle düzene sokulması gerektiği iddia ediliyor. Bahsi geçen yasaklama bu gece gerçekleşecek.

Bu geçici yasaklamanın bir sonucu olarak, Telegram şimdiden Brezilya'dan 1 milyon yeni kullanıcı kazandıklarını duyurdu ve Whatsapp'ın bu geçici yasaklaması esnasında da bu sayının daha da artması bekleniyor. 

Bir kaç ay önce, Brezilya'daki telekomünikasyon operatörleri hükümete Whatsapp'ın işini doğru yapmadığını kanıtlamak üzere çalışmalarını sürdürüyordu. Reuters'ın haberine göre ülkedeki en büyük telekomünikasyon operatörleri Whatsapp'ın Brezilya'da neden olmaması gerektiği üzerine ekonomik ve yasal iddiaları sunan bir rapor hazırladı.

Bu WhatsApp'ın ilk yasaklanması değil. Bu yılın başlarında, bir yargıç mesajlaşma servisini bir soruşturmaya iddiaya göre yardım etmediği gerekçesiyle geçici olarak yasakladığı biliniyor.

Kaynak: http://venturebeat.com/2015/12/16/tel...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
1
0
0
0