Görüş Bildir
Haberler
Boynunu Esnetme Alışkanlığı Yüzünden Ölümden Dönen Adam

Boynunu Esnetme Alışkanlığı Yüzünden Ölümden Dönen Adam

Çağla
11.05.2019 - 10:55

Şüphesiz dünyanın en rahatlatıcı hislerinden biri olan bu hareket, Josh Hader isimli hastanın az daha ölümüne sebep oluyormuş.

Kaynak: https://www.sciencealert.com/terrifyi...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun zamandır boynunda bir rahatsızlık hisseden Hader, boynunu esnetirken olacaklardan habersizdi tabii...

Soluğu acilde alan ve birdenbire yürüme yetisi kaybeden Hader'ın doktoru hastanın bir inme yaşadığını, buna neden olan durumun da boynunda pıhtı oluşturan bir arterin yırtılması olduğunu ve hastanın ölümün kıyısından döndüğünü belirtti. Hader, beyne kadar uzanan boynun en büyük arterlerinden biri olan vertebral arterini (omurga atardamarını) yırtmış.

Vertebral arteri yırtılmasına, 20li ve 30lu yaşlardaki genç insanlarda daha çok rastlanıyor.

Nörolog Kazuma Nakagawa, durumun kişinin sağlığı ile hiçbir ilgisi olmadığının da altını çiziyor: 'Ani bir boyun ağrısının potansiyel bir inmenin başlangıcı olabileceğini herkes bilmeli.'

Hader sesi duyduktan sonra, sol tarafı hissizleşmeye başlamış. Ardından hemen yüzünde herhangi bir sarkıklık var mı diye kontrol etmiş. Yüzünde bir problem olmadığını görünce de ciddi bir sıkıntı yaşamadığını düşünmüş ve yüzüne bir buz torbasıyla kompres uygulamış. Ancak daha sonra normal yürüyemediğini söyleyen hasta, neredeyse 45 derecelik yürüyebilmiş.

Kayınpederi tarafından hastaneye götürülen Hader'ın durumu, hastaneye vardığı an daha da ciddileşmiş. Yarım saat içerisinde acile varmasına rağmen o noktadan sonra yürüyemediği için tekerlekli sandalye kullanmak durumunda kalmış.

"Hastanede doktorun bağrışlarını hala hatırlıyorum. Böyle bir şey yaşadığıma inanamıyordum."

Hader'ın eşi Rebecca, eşini bu konuda daima uyardığını belirtti. Hastaneye giderken yolda eşinin bu yaşta böyle bir olay yaşamasını kabullenememiş.

Birkaç gün hastanede kaldıktan sonra, rehabilitasyon merkezine yönlendirilen hastanın eşi 'Öleceğini düşündükçe korkuyordum.' diyerek yaşadıkları korkunç olayı dile getiriyor. Neyse ki, Hader birkaç hafta içinde yürüme yetisine kavuştu. 'Son bir iki haftadır ev işlerine yardım edebiliyor durumdayım. Ama bundan önce hiçbir işe yaramıyordum.'

"Konuşma kabiliyetimde bir problem yaşamasam da, uzun süre denge sorunları yaşadım."

Doktor Nakagawa, durumun daha da kötü sonuçlanabileceğini dile getirdi.

'Beyin sapı, beynin ruhu ve kalbidir. O olmadan beynimizin çalışması mümkün değil. Eğer yırtılma bazilar arteride yaşansaydı, yaşanan inme ölüme yol açabilirdi.'

Hader ailesi, boyun esnetmenin bunun gibi sonuçlara yol açabileceğini hiç bilmedikleri belirtti. Doktor Nakagawa, nadiren de olsa bu durumlara rastladığını söylüyor.

Uzmanlar hala bazı insanlar bu durumu yaşarken, diğerlerinin yaşamaması hakkındaki bilgiyi tam olarak bilemiyorlar.

Kan damarlarının sağlamlığının kişiden kişiye değişmesinin neden olabileceğini düşünüyorlar.

Nakagawa'nın açıklamasına göre boyun esnetmek genelde bir sorun yaratmıyor ama Hader yaşadığı bu olaydan sonra hiçbir şekilde boynunu esnetmemekte kararlı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
13
10
5
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Goncagül Demir

istemsizce boynumu esnettim durdum 🤣

Pasif Kullanıcı

doktor bana da esnetme egzersizleri verdi.bir kaç gün yaptıktan sonra sol boyun tarafından koluma vuran feci bir ağrı yaşadım.ama öyle böyle bi ağrı değil.re... Devamını Gör

Elena Claire Carter

Nasıl öleceğimi artık biliyorum, tek bilmediğim ne zaman öleceğim